Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Felülvizsgálják a balesetveszélyes gyulai kereszteződést

A balesetek miatt a lehető legrövidebb időn belül helyszíni szemlét tart a közlekedési hatóság Gyulán, ahol egy decemberben átadott kereszteződésben másfél hónap alatt négy gyalogost ütöttek el.
A közlekedési hatóság szerint a kereszteződés az érvényes műszaki előírásoknak megfelelő terv szerint épült. A beruházó nem kérte körforgalom vagy jelzőlámpa kialakítását, így arra nem is adhattak engedélyt, illetve azt nem is kérhették számon.

A sorozatos balesetek miatt a rendőrség kezdeményezte január végén a kereszteződés soron kívüli felülvizsgálatát a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál. A kereszteződésben egyelőre 30 kilométer/órás sebességkorlátozó táblákat tettek ki, hogy a további baleseteket megelőzzék.

A Csabai úti kereszteződésnél egyébként a beruházó az érvényes műszaki előírásoknak megfelelő terv szerint, a szakhatóságok hozzájárulásával kérte a jelenleg működő forma szerint a csomópont kialakítását, így a közlekedési hatóság ezt a megoldást engedélyezte.

- A hatóság csak arra tud építési engedélyt kiadni, amire kérnek tőle, tehát amennyiben egy szintbeli jelzőtáblával szabályozott csomópontra kérnek engedélyt nem tudunk körfogalmi csomópontot engedélyezni - válaszolta e-mailben a Független Hírügynökség kérdésére Polcz Kornélia a Nemzeti Közlekedési Hatóság főosztályvezetője.

A csomópont ugyanakkor egyelőre csak ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt kapott. A közlekedési hatóság 2009. szeptember 30-ig adta meg az engedélyt azzal, hogy a végleges forgalomba helyezés előtt a csomópont ismételt közlekedésbiztonsági felülvizsgálata szükséges.

A balesetek miatt jóval szeptember 30 előtt, a lehető legrövidebb időn belül helyszíni szemlét szerveznek a csomóponthoz. Az érintett közút kezelővel, beruházóval és rendőrökkel közösen keresni fogják eldönteni hogyan lehet javítani a gyalogosok biztonságát - mondta Polcz Kornélia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosság fényes nappal a fővárosban

Gyilkosság történt Budapesten, a XXII. kerületben, szerdán délutá. Tovább olvasom