Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Fodor: Nem működhet tartósan egy kisebbségi kormányzás

Magyarországon jelenleg nincs olyan politikai helyzet, hogy egy kisebbségi kormányzás tartósan működni tudjon - mondta Fodor Gábor szerdán a Magyar Televízió Este című műsorában.
A szabad demokrata politikus szerint lehet ideig-óráig próbálkozni ezzel, de komoly politikai válság alakulhat ki belőle, utóbbi megelőzése pedig a kormánypártok felelőssége.A környezetvédelmi és vízügyi miniszter a műsorban kifejtette: a koalíció programjának végrehajtásához kaptak felhatalmazást a választóktól. Most azonban olyan irányba megy az ország, hogy abból előrehozott választások lehetnek. Ez nem érdeke sem a két pártnak, sem az országnak, mert elhúzódó válsággal járna - fogalmazott a liberális politikus.

Fodor Gábor a műsorban elmondta: "a labda most a szocialistáknál van", így ha április 30-ig nem történik alapvető változás, akkor az SZDSZ-es miniszterek kilépnek a kormányból. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc szerinte hibát követett el azzal, hogy menesztette Horváth Ágnes egészségügyi minisztert, de nem akarja pusztán rá hárítani emiatt a felelősséget, az közös ugyanis. Kóka Jánosról, az SZDSZ elnökéről nem akarta kifejteni véleményét Fodor Gábor a műsorban. Azt viszont világossá tette, hogy a szabad demokratáktól kapta miniszteri megbízatását, így azt azonnal visszaadja, ha a párt küldöttgyűlése így dönt.

Olvasóink írták

 • 8. csingiz 2008. április 06. 14:01
  „S a válasz: néma csend.. megszépül a világ, szívem hangja cseng...”
 • 7. csingiz 2008. április 05. 09:07
  „Hű de megijedtem...El is engedtem az összes pitbullom a Szemlőhegyi villám körül, meg szóltam a fegyveres testőreimnek hogy töltsenek már csőre, csak halkan tegyék, nehogy a Feri szomszéd szombati imáját megzavarjuk...Úgy néz ki az újszülött elvtársaknak is új, minden régi vicc...csak a módszer, az a régi...”
 • 6. hévalaki 2008. április 04. 15:30
  „@ csingiz = fogd vissza magad, mert a te fogad is ott maradhat,így v. úgy @
  nehogy azt hidd ,az uszítgatással, megúszod. neked a fidesz az elvtársad ugyi ? vagy béke van ,v. harc,mert békében nincs harc, azannyát !
  # he, szolj mikor dobsz, me akkor elrántom a fejem #OKÉ ?”
 • 5. csingiz 2008. április 04. 11:35
  „Lesz itt elvtársak olyan békeharc, hogy kő kövön nem marad...”
 • 4. békét 2008. április 03. 17:47
  „Nincs olyan ország, rendszer a világon, ahol csak = fehér =minden !
  Ez csak álom, ilyen nincs !
  Itt nem mondhatjuk egyik politikusra sem ,hogy szegény !Be sem járnak a parl.mentbe, mégis jól élnek. Egy képviselőnek több fizetős állása van, azt is mikor végzik el ? Több helyről kapják a pénzt, nézd, egyik sem trabanttal szaladgál.
  A hatalomért a népet ugrasztják össze .A világon mindenütt így van !
  A nép, az Isten adta nép meg bevesz mindent !Nehogy azt hidd ,a másik külömb lenne !2 év múlva bemegyünk a szav.fülkébe, és majd eldől, de addig legyen béke.”
 • 3. matriné 2008. április 03. 17:10
  „Kedves "békét"-ki nem szerete békét? Miért nem egy független jogász bizottság választotta e rendszerváltogatásnak mondott hatalomváltogatás vezető hatóságait? Mindern normális ember tudja és hiányolja is a bűnözők feltárását és megbüntetését! A tolvajok legveszélyesebbje a Fehérgalléros Bünöző! De ha Ők alkotják a jogszabályokat és a törvényeket, akkor hol itt a Demokrácia és a Jogállamiság? Aki rövidlátó az aki e rendsterben a békét úgyan hiányolja de nem képes felfogni, hogy miért nincs béke!”
 • 2. békét 2008. április 03. 15:55
  „Rövidlátó vagy matriné !
  Rendszerváltás óta tekintsd át a dolgokat ! Azóta tartó folyamatot.
  Na, ne mind ennek a kormánynak varrd a nyakába ! Az úgymond " kifosztásból " bőven kivette a részét mindegyik.
  Elég szűk látókörű vagy !
  Most erre a kormányra hárít a jobboldal ,mintha az MDF, FIDESZ, nem lett volna hatalmon !Szórták is becsületesen a pénzt !
  Meg idejében kiárúsították az országot !”
 • 1. matriné 2008. április 03. 09:30
  „Miért ez a koaliciós működés az talán működés volt egyátalán? Ha csak nemlehet a nép, az ország eladósitását, kifosztását működésnek nevezni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A felújítások ellenére sem csökkent a vonatok menetideje

Hiába újítottak fel itthon több vasútvonalat is, az elmúlt tíz évben nemhogy csökkent, de volt, ahol… Tovább olvasom