Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Három helyszínen is szerveznek ma véradást a fővárosban

Véradást szerveznek a Magyar Vöröskereszt Arany János utca 31. szám alatti székházában csütörtökön délelőtt 11 és este hat óra között. Minden 18 és 65 év közötti, 50 kiló feletti, egészséges embert várnak.
Ezen a napon délelőtt tíztől délután kettőig a Heim Pál Kórház (VIII. Üllői u. 86.) épületében, illetve a soroksári Auchannál (XXIII. Bevásárló u. 3.) is szerveznek véradást.

A Vöröskereszt arra kéri a véradókat, hogy mindenki hozza magával a személyi igazolványát, (ha ez nincs kéznél, akkor a jogosítványát vagy az útlevelét), lakcímkártyáját, illetve TAJ kártyáját.

A nyári szabadságolások miatt kevesebben jelentkeznek véradásra a kelleténél, emiatt az országos vérkészlet drasztikusan csökkent, és hetek óta nehezen biztosítható a betegellátáshoz szükséges vérmennyiség. Országosan heti 10 ezer véradóra van szükség, ezzel szemben az elmúlt hetekben három-négyezerrel kevesebben jelentkeztek - olvasható a Vöröskereszt internetes oldalán, a www.veradas.hu-n. Arról, hogy pontosan mikor és hol szerveznek véradást, folyamatosan tájékoztat a portál.

A Magyar Véradók Szövetségének elnöke korábban a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy szerinte azért is van folyamatos hiány, mert nem veszik komolyan a véradókat; csak apró ajándékokat és oklevelet kapnak a tettükért.

A lakosságot pénzzel lehetne motiválni, akkor például a munkanélküliek is nagy számban mennének a véradásokra - mondta. Balla Tibor úgy tudja: sokan ma is inkább Ausztriába mennek vért adni, ahol 10 ezer forintnak megfelelő eurót kapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos főtérfejlesztés után napi problémák

Csaknem egy milliárd forintból újították fel két éve Salgótarján Főterét és művelődési házát, ám… Tovább olvasom