Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Hétfőn hozzák haza a hősi halott tűzszerészt

Hétfőn hozzák haza az Afganisztánban meghalt Kovács Gyula holttestét - közölte a Honvédelmi Minisztérium. A szolgálatteljesítés közben életét vesztett tűzszerész hamvait Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter fogadja a kecskeméti repülőbázison. A hősi halottá nyilvánított hadnagyot június 17-én, kedden temetik el Szeghalmon.
A 30 éves Kovács Gyula kedden reggel halt meg, amikor egy házi készítésű bombát próbált hatástalanítani, de az felrobbant. A katona a Baghlan tartományban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) tűzszerész részlegének volt a tagja.

Az elhunytat a honvédség hősi halottá nyilvánította és posztumusz hadnaggyá léptették elő. Az I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajó Zászlóalj katonája volt, a speciális tűzszerész század tűzszerész szakaszának rajparancsnoka. Magyarországot többször képviselte nemzetközi gyakorlatokon, Afganisztánban már másodszorra volt kint.

Olvasóink írták

 • 19. Baleeeeeee 2008. július 02. 10:44
  „Mitől hősi halott? hajjmár csak egy halott és kész.”
 • 18. Lemba 2008. június 16. 16:30
  „Trotil
  Itt van egy vicc, sajnos angolul, mi is tortenik Afghanistan-ban. Meg annyit az afghanokrol, hogy eddig a tortenelem soran soha igazabol nem voltak katonailag elfoglalva. Erdemes volna megtudni az amerikaiak miert vannak annyira oda ezert a kosivatagert?
  How to tell if you´re Taliban

  1. You refine heroin for a living, but you have moral objection to beer.

  2. You own a $3,000 machine gun and $5,000 rocket launcher, but you can´t afford shoes.

  3. You have more wives than teeth.

  4. You wipe your ass with your bare left hand, but consider bacon ´unclean´.

  5. You can´t think of anything you HAVEN´T declared Jihad against.

  6. You consider television dangerous, but routinely carry explosives in your clothing.

  7. You were amazed to discover that mobile phones have uses other than setting off roadside bombs.

  8. You´ve always had a crush on your neighbour´s goat.”
 • 17. Trotil 2008. június 15. 17:29
  „Lemba! Az amerikai katona - mialatt a magyar katona kaszál - ő lefekszik és megvárja még odaviszik neki a motoros fűnyírót.
  Egy jó tűzszerész nem megy oda egy 50 kg-os bombához, mert ez ellenkezik a szakma szabályaival. Hol volt a robot? Hol volt a zavaró? Mit intézkedett a főnöke? Túl sok itt a megválaszolatlan kérdés. Gondolom a saját boldogulása miatt ment Afganisztánba és nem a hazáját védeni. Sajnálom én is, de kik azok akik hősként állítják be? Gondolkozz! Jó hátszele lehet a főnöküknek!”
 • 16. Lemba 2008. június 15. 15:14
  „14-nek igaza van. Ket evvel ezelott en si majd nem kikotottem Iraq-ban. De minek? Beszivni a plutoniummal szennyezet port nehany szaros dollarert? O nem hosi halott, egy egyszeru szerzodeses.
  Nagyon jol tudta mit vallal es mennyiert. Az ilyen helyre az amarikaiak mar nem igen szeretnek menni, kiadjak alberletbe penzeheseknek. Sajnalom a gyerekeit!”
 • 15. Bingo 2008. június 15. 13:48
  „14-nek!
  De érthetetlen vagy 14-eske! Azért kell hőst csinálni belőle, mert a parancsnokai hibáztak. Így nem kell őket felelősségre vonni.”
 • 14. MEGÉRTE A CSALÁDNAK?PÉNZ NEM MINDEN! 2008. június 15. 13:20
  „A HŐSI HALOTT?AFGANISZTÁNBA VÉDTE A HAZÁT JÓ VALUTÁÉRT!MI HŐSIESSÉG VAN A ZSOLDOSKODÁSBAN?HA ITTHON TÖRTÉNIK AZ A HŐSIESSÉG!CSAK MINT EMBERT SAJNÁLOM,MINT KATONÁT NEM TUDOM!EZÉRT FIZETTÉK!”
 • 13. Trotil 2008. június 14. 19:03
  „Brumee!
  Hol volt a robot? Hol volt a zavaró? A távírányítású robot azért van, hogy mindent elvégezzen. Gondolom a parancsoka ugyanúgy megkapja a zsoldját. Vagy még kitüntetést is kap? Nem hőst, hanem áldozatot csináltak ebből a szerencsétlen katonából.”
 • 12. Brumee 2008. június 14. 18:31
  „Részvétem a családnak!
  Re H.S. Én azt mondom amit Fafnir.Nem kell piszkálni a házi bombákat,főleg a harctéren.Szerintem valahol ez a szolg. szabályzatban is benne van.Egyszerűbb lett volna robbantani.Re3,4,5:Az elhunyt HŐSI HALOTT függetlenül attól,hogy hol halt meg.Ő ott is a hazát szolgálta,ami magukról nem lehet elmondani.A MH kötelékében volt,ez nem zsoldos.”
 • 11. H.S. 2008. június 14. 11:50
  „Őszintén sajnálom az elhunytat és hozzátartozóit. A konvojok és VIP kísérésre van zavaró állomás, csak annak nincs, aki éppen a pokolgépek hatástalanítástalanításával foglalkozik. Súlyos mulasztás. Lehetett volna kölcsön is kérni NATO-tól, de nem tették meg. A hozzátartozók helyében beperelném a honvédséget.”
 • 10. Betlen 2008. június 14. 09:28
  „Fafnír!
  Egy kiváló tűzszerész meghal, mert főnökeit nem érdeklte, hogy hogyan és mit kell egy ilyen esetben tenni. Afaganisztán távvezérelt bombákkal van tele. Nem hiszem el, hogy egy kiváló tűzszerész önállóan hasonló műveletbe kezdene. Egy ekkora bomba, rutin műveletnek számít, mégis odament. Rádiózavarás?
  Itt valaki óriásit nagyot hibázott. Ebben az országban valóban semminek nincs felelőse.”
 • 9. Jason Donovan 2008. június 14. 07:15
  „Gyerekek mikor beléptünk a NAto-ba akkor kötlességeket is vállaltunk nem csak arról biztositnak ki, hogyy megvéádenek minket....
  Részvétem a családnak....”
 • 8. amerikai 2008. június 14. 01:57
  „politikatol fuggetlenul szegeny srac... es raadasul gondolom "sajnos" nem sok maradt belole.”
 • 7. Fafnir 2008. június 14. 00:57
  „Betlen. itt felelős már nincs, csak tanulság. Egy házilag barkácsolt bombát nem buzerálunk még szakmai kihívásból sem, hanem a helyszínen eldurrantjuk.”
 • 6. Betlen 2008. június 13. 22:44
  „Valaki nagyot hibázhatott, hogy egy kiváló szakember (tűzszerész) odamegy egy 50 kg-os bombához. Köztudott, hogy általában rádió távirányítással robbantják fel azokat. Mégegyszer sajnálom, de hol van a felelős? Most mindenki mossa kezeit?”
 • 5. matriné 2008. június 13. 19:40
  „Szerintem az is vitatható, hogy miért "Honvéd" és nem Idegen Légiós a hazánkon nkivüli zoldos katona. No és mitől hős az, aki a zsoldjáér dolgozik idegen országban.”
 • 4. ESZT 2008. június 13. 18:58
  „(A családi gyász, mindenkor, mindenhol, fájdalmas.)
  Ám hősi halott pl: Dugonics Titusz volt, aki magyarországért halt meg, (nem zsoldért).”
 • 3. tragédia 2008. június 13. 18:15
  „hősi halott?
  nagyon sajnálom és részvétel a családnak, de miért is szólunk bele az olajipari vállalatok háborúval járó történetébe?

  a saját országot kellene védeni, nem éppen fegyverekkel, mert ha jól látom akkor ez már nem magyarország...”
 • 2. exe 2008. június 13. 17:42
  „Részvétem a családnak!”
 • 1. Betlen 2008. június 13. 15:58
  „Nagyon sajnálom! Egy 50 kg-os bombához nem szoktak odamenni! Rutin feladatnak kellett volna lennie. Nem az volt. Miért?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2,5 millió forint bírság a fémhulladék-lerakóknak

Április óta összesen 2,68 millió forint bírságot szabott ki a Zöld Kommandó 47 tonna… Tovább olvasom