Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Horváth Ágnes: Kompenzáció nincs!

Az egészségügyi miniszter jövő héten egyeztetést kezdeményez a szakmai szervezetek, és az egészségügyi kamarák képviselőivel, arról, hogy miként lehetne enyhíteni a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése kapcsán keletkező károkat.
Horváth Ágnes szerdai tájékoztatóján felhívta a figyelmet: kompenzációra nincs lehetőség, azonban a tárca nyitott minden olyan konkrét javaslatra, amely pontosan meghatározza, hogy a társadalom biztosítás keretein belül, honnan csoportosítsanak át összegeket a háziorvosok, kórházak, szakrendelők kiesett bevételeinek pótlására.

Horváth Ágnes szerint, Orbán Viktor "oroszrulettet" játszik, amikor azt javasolja, hogy a kompenzációt a Szerencsjáték Zrt. egyszer már elköltött bevétele fedezze.

Olvasóink írták

 • 20. miracle 2008. március 14. 16:31
  „A neved alapján te sem vagy sovány.
  Ha már ilyen kevés információból ilyen nagy ívű következtetéseket vonogatunk le...”
 • 19. Röfi 2008. március 14. 00:26
  „Horváth Ágnes az a személy, aki egyáltalán nem alkalmas egy egészségügyi miniszteri feladat ellátására. A szavai hiteltelenek. Olyan,mint egy báb, akit hasbeszélő szólaltat meg.
  Egy sertéstelep alkalmazottjaként sokkal hitelesebb lenne. Szépen hízik a jó koszton.”
 • 18. miracle 2008. március 13. 17:38
  „Hogy kinevezi ki a vezetőket? A mindenkori kormány. 98-2002 között pl a fidesz. Ők ugyanúgy nem erőltették, ahogy kb 2006-ig senki. Most végre megmozdult valami, ellenőrzik a TAJ-számokat, megerősítették az APEH-et, nem mernek gázártámogatást kérni a "minimálbéres" vállalkozók.
  Az APEH honlapján minden hónapban van feketelista top 100 adócsalókról, megnézheted a bukottakat név, lakcím szerint, úgyhogy a te szád jár, mert nem tájékozódsz!
  Kizsákmányolás, hol is hallottam? Ja meg van Rákosiék, Kádárék, (meg manapság a fidesz - magyar kommunista párt) használta a csúnya, burzsoá kapitalista, nagytőkére...
  Hogy-é szavaztál 90-ben, hmmm ?”
 • 17. Cseter János 2008. március 13. 15:59
  „Kedves Miracle! Mit gondolsz ki nevezi ki a bűnüldözés vezetőit? Egyetértünk abban, hogy a Te 70%-os állitásod a csalók ebbenn az országban! No és mit tesz a kinevezett rendőrségeik, ügyészségeik illetékesei a feltárások érdekében? Mert úgye a bűnözőket illik elfogni és megbünteti, sőt kártérítésre ítéltetni. No és ebből a 70%.ból tudnál prezentálni a rendörség fel legalább egyet? Vagy csak a szád jár? Szerintem magyarországon semmi sincs már régóta ingyen!Sőt nem mis lesz, de a kizsákmányolások ellen mindig is fel fog lépni a kifosztott nép! Mert ugyebár, ha a pénzért nemkapsz semmit annak te sem örülsz, ha mégis elveszik?”
 • 16. larsoon 2008. március 13. 12:29
  „larsoon: ne kiabálj, hallunk ugy is

  Egyébként minden normálsi országban sikerrel csinálták végig a reformokat, ha az ellenzék is mellé állt. Nálunk -bár az ország érdeke, és ezt az ellenzék sem tagadta- nem álltak a reformok mellé. Így pedig egyértelmű a reformok bukása.
  Az amit tettek ezzel a népszavazással, az rettentően káros. Pártpolitikai-hatalmi érdekeket az ország érdekei elé helyezni, nagyon csúnya dolog, de hát ezt csinálják már több, mint 10 éve.”
 • 15. matriné 2008. március 13. 11:06
  „A "földönjáró" a saját képzeletvilágában él! Neki ez a Menyország! Hát csak szórja a saját pénzét oda ahova akarja, remélem nem vesznek sokan példát tőle.”
 • 14. larsoon 2008. március 13. 09:10
  „az államadósságot nem akarjátok kifizetni amitt elbaszott az ország?akkor majd fizessetek minden közalkalmazottnak 300 ft-ot bárhova mentek.AZ ÁLLAM KÖTELESSÉGE ELTARTANI MINDEN ÁLLAMI INTÉZMÉNYT NEEEEEEEM???????EGYSZER GONDOLKOZNÁTOK EL AZON MENNYI ADÓ FOLYIK BE NAPONTA BENZINBŐL DOHÁNYBÓL SZESZBŐL ÉS MINDENBŐL AMIT VÁSÁROL A NÉP.EZT MIRE KÖLTIK SZERINTETEK??ÉS MÉG ÉN PÓTOLJAM A HIÁNYT??JOBB NEM IS MONDANI RÓLATOK SEMMIT.”
 • 13. 6664 2008. március 13. 05:24
  „Miracle, egyetértek! Fondorlatosan sikerült csőbe húzni egy rakat embert azzal, hogy szavazzák csak le a díjakat. Előtte nem szólt az önmagát győztesnek kikiáltó csoport arról, hogy ez mibe kerül a kórházaknak, az orvosoknak, összesen az egészségügynek. Ugyanez a díjtétel már 1990-ben megvolt Olaszországban, és nem szerveztek ellene népszavazást. Ott belátták, hogy amiért - mégha jelképesen is - fizet a nép, azt kicsit komolyabban veszi, mintha minden ingyen szakad rá: azt eddig sem becsülte, ezután sem fogja.”
 • 12. waterbear. 2008. március 13. 00:49
  „"Horváth Ágnes szerint, Orbán Viktor "oroszrulettet" játszik, amikor azt javasolja, hogy a kompenzációt a Szerencsjáték Zrt. egyszer már elköltött bevétele fedezze."

  Meglehet, de a fityisz elnökének a tárában egy golyó van a hat lehetőség közül, míg a kormány tárában 6-ból 6 golyó foglal helyet...”
 • 11. anonym 2008. március 12. 23:12
  „NEM KOMPENZÁLJÁK A VIZITDÍJ KIESÉST !
  Leszavaztátok ! Az előtte lévő ellátás MARAD , ahogy azelőtt volt ,vizitdíj előtt !Na ne már ,hogy a hálapénzt is a kormány fizesse ,az adózók pénzéből !
  Tudjátok ,még szavazás előt megmondták ,ez nem kölségvetési tényező. Ezért hagyta jóvá az Alk.bíróság a népszavazást .
  Ezért nincs kompenzálás ! Érthető !Most már panaszkodhattok az orvosi és korházi ellátásra. EZT AKARTÁTOK ! Passz !”
 • 10. Realista_ 2008. március 12. 23:06
  „Végre kezdünk ráeszmélni, hogy egy irdatlan nagy csapdába vezették bele az embereket a populista, demagógiával. A népszavazást kezdeményezők tisztában voltak vele, hogy mi lesz a következmény.... ők inkább a politikai nyereséget választották, az álatluk NÉP-nek magasztalt emberek érdekei helyett.

  Az egészségügy egy bonyolult dolog. Hiába fizetjük mindannyian a járulékokat, évek, évtizedek óta, csak a HÜLYE gondolja úgy, hogy abból a pénzből színvonalasan fenntartható az egész. Úgyhogy nekem ne példálózzanak ezzel a baromsággal, mert még az uszító Fidesz is elismerte hogy szükség volt a külső bevételre! Ha 2006-ban választást nyernek, és bevezetik a vizitdíjat a korházi napidíjjal (ez is szándékuk volt), akkor a sok balga viktor hívő szíves-örömest fizette volna a NEMZETI ÉRDEKBŐL létrehozott kompenzációs adót.

  Ezért mérhetetlenül felháborító az ellenzék hazugsága, sokkarta több kárt okzank ezzel, mint a kormány az öszödi beszédével.”
 • 9. Tibike 2008. március 12. 21:19
  „Amelyik orvos elvböl szavazott igennel, az most éljen az elveiböl. Ne a támadott kormánytol várja a segítséget!”
 • 8. Földönjáró 2008. március 12. 20:44
  „Itt a nagytöbbség kegyetlenül tépi a száját a befizetett tb miatt. Nem tudom, nekik van-e családjuk ( gyermekek, nyugdíjas szülők, stb.). Én úgy gondolom, hogy az általam befizetett+ cég általi TB-t ( már 30 éve) a már felnőtt gyermekeimre, melyből egyik még diák és nem kereső, valamint a 20 éve nyugdíjas ( szintén nem befizető) szüleimre bőven elköltötte az állam, mert sajnos sokszor igénybe lett véve az egészségügy a gyógyszertámogatással együtt. De én nem sajnáltam a 300 Ft-ot, ha ezzel a szeretteimnek is jobbat csinálok. Sajnálni csak a nagyon önző ember sajnálja. Én úgy vagyok vele, mint a lakásbiztosítással . Fizetem, de ne legyen rá szükségem. a 300 Ft-ról pedig annyit. A legszegényebb réteg nagyobb része vizitdíj nélkül sem jár orvoshoz, csak ha viszik. A szegénységnek pedig sok oka lehet . Saját hiba, vagy önhiki. Az önhikiseket sajnálom, de a szegények nagy része a Kocsi Irma bort naponta meg tudják venni, akkor félévente 300 Ft-ra is futotta, legfeljebb egy nap józanabb lett volna. Erről ennyit. Részemről befejezve.”
 • 7. Didi 2008. március 12. 20:25
  „Drága Nagyanyo!

  Itt aki nem gondolkodott, azt Orbán Viktornak hívják.Az orvosoknak tőle kell kérni a kompenzáciot. Nem kölségvetési tényezö, ezért lehetett szavazni. Aki ezt nem érti, adja vissza a diplomáját.
  Most majd lehet délelöttöket üldögelni a háziorvosi rendelöben. IGEN,IGEN, IGEN.

  Nektek ez kellett. Megvezettek bennetek. Meg még fognak is, ha nem gondolkodtok. Nehogy az hidd, hogy Gyurcsány imádo vagyok! Nekem, se kutyám, se macskám. Csak elöbb ébredtem mint Ti.

  ui: Tegnap a Fridit remélem láttátok!!!”
 • 6. miracle 2008. március 12. 20:23
  „Kedves nép, legalábbis annak kb 70%-a!!
  Hová a jó anyátokba teszitek azt az iszonyatos mennyiségű pénzt, amit 20 év alatt lenyúltatok a be nem fizetett adók, elmaradt TB-járulékok formájában, a Merci tulajdonos minimálbéres, 1 millió rokkantnyugdíjas országában?
  Hogy volt képetek ahhoz, hogy 2 millió másik emberen élősködjetek? Most szar adózni, ugye?
  Ti sem vagytok jobbak.”
 • 5. miracle 2008. március 12. 20:17
  „Először az AB kimondja, hogy nem költségvetési tétel, ezért lehet ingyencirkuszt rendezni.
  Aztán a sok hős leszavazza a vizitdíjat és társait.
  Aztán elégedetten dörzsölik a tenyerüket, ők megtették a magukét, a többire tesznek nagy ívben, hogy akkor honnan is lesz meg a kieső rész. Hja kérem így könnyű! Nem költségvetési tétel:dobjátok össze igen-szavazók, ahonnan akarjátok! Akinek nem tetszik menjen tüntetni az AB elé!
  Nagyon remélem, hogy nem pótolják sehonnan.És azt is hogy a tisztelt felelőtlen szavazók saját kárukon tanulnak majd.
  Ingyen vonatjegy, ingyen színházjegy, ingyensör nem kéne ?”
 • 4. siriusilant 2008. március 12. 20:15
  „Kedves elvtársak, elvtársnők!

  Hová a jó anyátokba teszitek azt az iszonyatos mennyiségű pénzt, amit havonta lehúztok az emberek fizetéséből? Tessék szépen visszapakolni! Ki engedte meg, hogy ellopjátok vagy szarságokra (páncélozott autókra, izraeli vízágyúkra, kordonokra) költsétek?”
 • 3. radenkó 2008. március 12. 20:13
  „Miniszter asszony nem kell kompenzálni senkit és semmit,
  be kell tartani az alkotmányban előirt rendelkezéseket.
  A kormánynak alkotmányos kötelessége, hogy a közszolgáltatások feladatához , müködéséhez biztosítsa az anyagi forrást költségvetés útján. Ennyi se több se kevesebb mert a vizitdíj, kórházi napidíj nem
  az.”
 • 2. nagyanyo 2008. március 12. 18:15
  „horváth ágnes !jo ha tudja nem a sajat magantulajdonu penztarcaja
  tartalmarol beszel ,hanem a magyar emberek adoforintjairol.termeszetesen a sajat penzet annak adja akinek tetszik,de ne kovesse el ujra azt a hibat amiert ugy alakult a szavazas ahogy lathato! onok a magyar polgarok alkalmazottai ,ha ugy tetszik!ennek tudataban kell gondolkodniuk!nem a polgarok erdekeivel szemben kell menniuk,nem felettunk allnak,hanem a mi erdekeinket kepviselik!nem az ellensegeik vagyunk onoknek hanem a munkaadojuk!tetszik ezt tudni asszonyom!”
 • 1. FREDDY/S 2008. március 12. 17:25
  „Akik alapjaiban elszúrták a többszörös adóztatást, azoknak kellene most az általuk okozott kárt kompenzálni, és nem másra fogni a tehetetlenségüket, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkeztek az új kordonok a rendőrséghez

Több mint 200 darab új kordon érkezett a napokban a rendőrséghez. Az új vasrácsokat a Budapesti… Tovább olvasom