Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Hulladékgyűtjőből kerültek elő a 4-es metró tervei

A balatonszárszói polgármesteri hivatalban, immár zárt helyen őrzik a 4-es metró terveit, vagy legalábbis az annak tűnő iratokat. A teljes dokumentációt hétfőn reggel Balatonszárszó központjában, egy szelektív hulladékgyűjtőben találta a szomszédos Teleki polgármestere.
Az iratokért eddig sem nála, sem a szárszói polgármesternél nem jelentkeztek hivatalos helyről.

Hári László, Teleki polgármestere munkába menet állt meg a hulladékgyűjtőnél, hogy eldobja a nála lévő szemetet. Amikor belepillantott a kukába, meglepő papírokat fedezett fel. A legalább 10 kilogramm papírköteg fedőlapján a Budapesti 4-es metróvonal I. szakasz feliratot olvasta.

"Belelapoztam az iratokba, műszaki adatokkal, részletes gépészeti leírásokkal, rajzokkal van tele. Néhány lapot eltettem magamnak, de természetesen visszaadom a tulajdonosának, ha igényt tart rá. Megjegyzem, óriási felelőtlenség, hogy egy ilyen nagy horderejű beruházás tervdokumentációját valaki egyszerűen eldobta. A mi kis háztartásunkban még az 500 forintos csekket is őrizgetjük" - mondta a Független Hírügynökség tudósítójának Hári László polgármester.

A papírokat a szárszói polgármesteri hivatal munkatársai vették ki a szemétből, már amennyit elértek közülük. A hulladékgyűjtő alján még lehetnek iratok, ezért kinyittatják az edényt, és átválogatják a szemetet. A fontos papírokat pedig őrzött helyre zárják.

Elképzelni sem tudom, hogy kerültek a településünkre a 4-es metró tervei. Talán egy átutazó dobta el, vagy egy olyan itt nyaraló, akinek köze lehet a beruházáshoz - találgatott Méhész László, Balatonszárszó polgármestere. Hozzátette, hogy a rendőrséget már értesítették, és átvételi elismervény ellenében bármikor átadják a dokumentumokat az arra illetékeseknek.

Olvasóink írták

  • 1. sevenof9 2008. július 14. 20:35
    „oda is valok...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy ellentüntetőt már elfogott a nyomozócsoport

Három ellentüntetőt fogott el a hétvégén a múlt hétvégi melegfelvonulás után létrehozott… Tovább olvasom