Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Időközi önkormányzati választás öt településen

Időközi önkormányzati választást tartanak ma öt településen: Nádasdladányban és Tiszaalpáron polgármestert, míg Hejőszalontán, Mezőlakon és Vérteskethelyen képviselő-testületet is választanak.
Nádasdladányban egyetlen jelölt, a község eddigi vezetője indul a polgármesteri tisztségért. A 2006-ban megválasztott Varga Tünde (független) tisztsége júniusban amiatt szűnt meg, mert a bíróság egy becsületsértési ügy miatt a polgármestert elmarasztalta. Miután a közügyek gyakorlásától nem tiltották el, Varga Tünde indulhat az időközi választáson. A községben 1475 helyi lakos járulhat ma az urnákhoz.

Tiszaalpáron azért kell polgármestert választani, mert a Bács-Kiskun megyei település korábbi vezetője, Bodor Ferenc szeptemberben balesetet szenvedett, majd a kórházban meghalt. A helyi választási bizottság nyolc jelöltet vett nyilvántartásba: egy jelölt a Fidesz képviseletében indul, a további hét függetlenként.

Hejőszalontán polgármestert és önkormányzati képviselőket is választanak ma, miután a képviselő-testület korábban feloszlatta magát. A polgármesteri posztért két független jelölt indul: Anderkó József korábbi polgármester és Németh Ferenc alpolgármester. A hét képviselő-testületi tagot 17 jelölt közül választhatja ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település 552, választásra jogosult lakója.

A Komárom-Esztergom megyei Vérteskethelyen szintén feloszlatta magát a képviselő-testület, ezért a helyieknek polgármestert és képviselőket is kell választaniuk. A polgármesteri posztért Petkovics Gyula volt településvezető, valamint Tóth János és Hajnal József egykori alpolgármester indul. A tíz képviselőjelölt közül négy tagja volt az előző testületnek. A településen mintegy 470 lakos élhet választási jogával.

A Veszprém megyei Mezőlakon szintén azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület szeptemberben a feloszlatása mellett döntött. A polgármesteri tisztségért négy független jelölt indul, a hét képviselői helyre pedig 22-en - valamennyien függetlenek - pályáznak. A névjegyzéken 831 választópolgár szerepel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájk Ferihegyen

Vasárnap délután fél négytől este fél kilencig munkabeszüntetésre hívta fel a Légiközlekedési… Tovább olvasom