Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -1°C | 10°C Még több cikk.

Kedden folytatódik a per az OMV és a MOL között

Az eljárást kezdeményező OMV azt kifogásolja, hogy a MOL nem a törvényes előírásoknak megfelelően módosította az alapszabályát.
A bíróság várhatóan eldönti, hogy megszüntetik-e, vagy érdemben tovább tárgyalják az ügyet. Február 29-én soron kívüli eljárásban kezdődött a per a Fővárosi Bizottság Gazdasági Kollégiuma előtt. Az eljárást kezdeményező OMV azt kifogásolja, hogy a MOL nem a törvényes előírásoknak megfelelően módosította az alapszabályát. Az úgynevezett tisztességtelen szerződési feltétel megtámadása miatti pert azért kezdeményezték, mert az OMV szerint a MOL alapszabályát úgy módosította 2007. április 26-i közgyűlés, hogy az szavazati korlátozást és az igazgatósági tagok visszahívásának korlátozását is lehetővé teszi. Ez pedig szerintük, ellentétes a gazdasági társaságokról szóló törvénnyel és az uniós előírásokkal is. Mindezért az OMV azt kéri, hogy a bíróság kötelezze a MOL-t arra, hogy 30 napon belül hívja össze a közgyűlését és módosítsa az alapszabály vitatott pontjait. A MOL jogi képviselőinek álláspontja szerint ez az ügy nem is tartozik a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiumára, ráadásul azt állítják, hogy az OMV elkésetten fordult keresetével a bírósághoz.

Olvasóink írták

  • 2. orgona 2008. május 14. 13:04
    „Konkurencia! egyik jobb mint a masik,de en szeretem a jo minöseget az auto erdekeben!Tudok olyan helyet ahol az anyag nem volt tiszta mert mama összekutyulnak mindent csak vedd meg olcson.”
  • 1. matriné 2008. május 13. 07:14
    „Összevesznek a koncon? Azon versenyeznek melyik adja drágábban az üzemanyagot? Mi a francnaki ennyi nevű üzemanyag kereskedés ebben az országban? Az alantas politika és a kereskedelem az ország lakósságának a vérszívói!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németországba látogat Gyurcsány Ferenc

Egy napos látogatásra Németországba utazik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden délután. A… Tovább olvasom