Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Kellemetlen meglepetések az adócsomagban

Jó néhány apró emelést is tartalmazó adócsökkentő csomagot tárgyalt szerdai ülésén a kormány.
Újdonság az eddig nyilvánosságra került tervekhez képest, hogy újra lenne ingatlanadó: az üzletrészek öröklése után vezetné be a Pénzügyminisztérium. További újítás lehet, hogy azon cégek adásvétele esetén illetéket kellene fizetni, amelyek ingatlantulajdonnal rendelkeznek. Ezzel párhuzamosan viszont nem lakáscélú ingatlanoknál 10-ről 4 százalékra, lakóingatlanoknál pedig 4 millió forint felett a jelenlegi 6 százalékról 2 százalékra csökkenne az ingatlanok vásárlása esetén fizetendő illeték. Végül a kormány tervei között szerepel az is, hogy az 1957 előtt születettek 2010-ben egy éven keresztül visszaléphetnének a magánnyugdíj pénztárakból a tb-nyugdíjrendszerbe.

Olvasóink írták

 • 7. Pupets 2009. május 21. 19:47
  „Kedves Logaritmus! Az SZJA csökken? Hurrá!!! 62 ezer helyett 64-et vihetek haza! Hurrá,hurrá,hurrá!”
 • 6. Power 2009. május 21. 17:14
  „Egy banánköztársaság "De Elqró" pártja csak az időt húzza, hogy elkerülje az előrehozott választásokat.
  Szégyen, hogy éppen ők nevezik önmagukat "szakértői" kormánynak.”
 • 5. bambinaXX 2009. május 21. 15:28
  „4! Ki a Merlin ügyvezetője, és ki a "haverja a levesesfazék körül"?”
 • 4. achilleus 2009. május 21. 10:41
  „Erre kellenek-kellettek az adóforintok (figyelem:itt a mai állatorvosi ló):
  "A tíz éve alapított Merlin Communications Kft. 2006 óta közbeszerzéseken legalább nettó 3,3 milliárd forint értékű állami megbízást kapott. A Merlin az APEH-nál is nyert. Nettó 34 millió forintért népszerűsítette az egyszerűsített bevallást. Tavaly nyáron pedig az ügynökség lett a befutó az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program rendezvényszervezési feladataira kiírt és uniós forrásból finanszírozott, nettó 2,5 milliárd forint keretösszegű pályázatán is. A Merlin négy évre kapott megbízást. A magáncég - egyebek mellett - falunapok szervezésében segíti az önkormányzatokat. Néhány hónappal a milliárdos állami megbízás elnyerése után a kft.-ben kisebbségi tulajdonrészt szerzett a Thesis Investment S.A. nevű luxemburgi cég.

  Megkérdeztük volna a cég ügyvezetőjét, milyen tanácsokkal segítik az önkormányzatokat a falunapok szervezésében az FVM pályázatán elnyert 2,5 milliárd forintért. Az ügyvezető nem állt a hírTV kamerája elé. A pályázati kiírás szerint a falunapokat az önkormányzatok szervezik, a Merlin a 2,5 milliárdért csupán közreműködő. Ő szállítja a helyszínre és állítja fel az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programot népszerűsítő, úgynevezett kommunikációs csomagot. A kommunikációs csomag része egy 7x2,5 méteres molinó és egy sátor - a sátorhoz infopult, bárszék, tárgyalóasztal, 4 szék és egy 4 fős személyzet tartozik -, két hostess, egy projektvezető és egy biztonsági őr. Még a világítást is az önkormányzat fizeti."”
 • 3. Logaritmus 2009. május 21. 09:41
  „Most komolyan azon megy a siras, hogy a 200 loeronel erosebb sportkocsik es a 30 millas ingatlanok utan adot kell fizetni?! Mikozben a garazs adasvetel illeteke tobb, mint 50%-al esik....jarulek szinten csokken...az SZJA is...a cigi jovedekije meg emelkedjen, fizessen aki bagozik!”
 • 2. 620829 2009. május 21. 09:19
  „Már a cím sejó!
  Egy valamire való közgazdász belát a számok közé és bizony a duma ellenére szép nagy emelés van itt a hátsófertályon......autósúlyadó +15%...áfa +5%---mindenki megemeli...nem hagyja meg senki a régi árait........vagy a 100db-ps papírzsebi ami már így is csak 80db-os 75db-os lesz.stb...stb.A lényeg megint az szív aki legális!!!!!........írtam már az összes 6 millánál drágább autó tulaját darabokra szedve leellenőrizni.....meg lenne a gdp hiány sokszorosa!!!!!!!!!NEM OLYAN BONYOLULT EZ-CSAK ÉRTENI KÉNE HOZZÁ!....súgok egy 6 millás autóhoz be kellett csengetni 12 milla adót...befizette vagy nem????????????ENNYI!!!!!”
 • 1. petermeister 2009. május 21. 09:01
  „Adócsökkentés mi??? Szegény hazám, szegény Állampolgár társaim minden oldalon. Ezt teszik velünk. Tényleg tudtok ti, híveik ennyire vakok lenni? Tényleg azt gondoljátok, a sarcoló döntéseik csak a jobboldaliakat fogják érinteni? Hát nem értitek, hogy NEM kellene több áldozatot hoznotok, mint más országokban másoknak? Vagy ha kell, akkor nem látjátok, hogy kik miatt? A saját vezetőitek miatt!!!! Úristen! Tényleg eltűnt a használható szürkeállomány nagy része ebből az országból.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felrobbant ház Barbacson: a férfi öngyilkos akart lenni

Felrobbant egy ház a Győr-Moson-Sopron megyei Barbacson szerda este. A balesetet egy konvektor… Tovább olvasom