Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Kiabálás és füttyszó Gyurcsány dedikálásán

Füttyszó, kiabálás és igazoltatás kísérte Gyurcsány Ferenc könyvbemutatóját szerdán délután Budapesten. Az épület előtt többen a kormányt és magát a kormányfőt szidták.
Füttyszó, kiabálás és igazoltatás kísérte Gyurcsány Ferenc könyvbemutatóját szerdán délután Budapesten. Míg a miniszterelnök a Nyugati téri könyvesboltban dedikálta most megjelent blog-kötetét, az épület előtt többen a kormányt és magát a kormányfőt szidták. A könyvbemutatóra egyébként zsúfolásig megtelt a bolt, ahol Gyurcsány Ferenc dedikált.

A fővárosi Nyugati téri könyvesboltban mutatta be és dedikálta blogbejegyzéseiből készült könyvét szerdán délután Gyurcsány Ferenc. A bolt szinte zsúfolásig megtelt a dedikálásra várókkal.

A miniszterelnök arról beszélt, hogy reggelente, egy digitális diktafonra mondja fel gondolatait, majd egy kollégája szerkesztésével kerül az fel a honlapra. Általában arról szól, ami leginkább foglalkoztatja - mondta. Nehéz helyzetben alig esik szó a családról, máskor pedig sokkal többet árul el feleségéről és gyermekeiről.

A miniszterelnök a könyv eladásából befolyó összeget a komlói roma tanodának ajánlja fel. Elfogadhatatlannak nevezte, ha egy aktív politikus, politikusi szerepének részeként íródott könyvekből magánjövedelemre tesz szert.

A könyvet kiadó Gabó kiadó szerkesztője a bemutató elején azt mondta, hogy a könyv ötlete a blog hozzászólói közt merült fel és ő maga volt, aki megkereste ezzel kapcsolatban a miniszterelnököt. A könyv a 2006-2007-es időszakot foglalja össze 400 oldalon.

A dedikálással egy időben a könyvesbolt előtt néhány kormányellenes tüntető gyűlt össze, akik sípokkal, füttyszóval és kiabálással próbálták megzavarni a benti rendezvényt. Rövid idő alatt legalább egy tucat egyenruhás rendőr érkezett a helyszínre és igazoltatni kezdték a hangadókat. Időközben a könyvesboltból is kísértek ki néhány embert civil ruhás biztonságiak.

A miniszterelnök délután öt óra körül fejezte be a dedikálást, majd testőrei gyűrűjében távozott. Rövid sétáját az autóig hangos kiabálás kísérte, majd az összegyűlt kisebb tömeg nagy része hazament.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője a könyv kiadása után közleményében azt írta: "a hazugság mindenképpen hazugság marad, akkor is ha Balatonőszödön vagy a parlamentben mondják el, akkor is, ha blogban írják le vagy könyvben adják ki".

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. trainman 2008. december 04. 12:10
  „Bizony!Elkúrta!”
 • 26. aranka2 2008. december 04. 12:06
  „mögött, és nem mőgőtt. Nyilván félreütés, de durva.”
 • 25. aranka2 2008. december 04. 12:04
  „Belabacsi, Gy. nem családtagom, de pillanatnyilag politikusaink közül ő okozza a legkevesebb kárt az országnak.
  Achilleus, úgy látszik félreértettelek, legfeljebb azont vitatkozjhatnánk, ki fizeti a korrektort, de azt úgysem tudjuk meg soha.
  Trainman, az én hátam mőgőtt sem áll egy párt sem. Ha kihagyta, ha nem, az nem cenzúra, hanem biztosan bölcsen belátta, hogy azt a bejegyzést bizony elkúrta.”
 • 24. trainman 2008. december 04. 11:41
  „Kedves aranka2!Igazad van a magyar állampolgárokkal kapcsolatban,nem fejtettem ki bővebben,hogy arra gondoltam,önállóan gondolkodó emberek írták le saját véleményüket,nem a Fidesz diktálta,a hátuk mögött állva,A cenzúrát meg úgy értettem,hogy bizony biztos kihagyott szeretett miniszterelnökünk pár kényes részt,pld amikor a rendőrök szakszerűségét dicséri 2006 október 24-i blogjában.”
 • 23. achilleus 2008. december 04. 11:24
  „"A miniszterelnök arról beszélt, hogy reggelente, egy digitális diktafonra mondja fel gondolatait, majd egy kollégája szerkesztésével kerül az fel a honlapra."

  Aranka2, drága! Korrektorként alkalmaz embert (és én erre céloztam), az idézet a fenti cikkből való, és ha minden igaz, maga GYF mondta.”
 • 22. belabacsi 2008. december 04. 11:05
  „aranyka nézöpont kérdése h ki a majom! de inkabb bohocnak hivjak mostanaban . csaladtagod hogy véded?mást nem tudok elképzelni. ep megneztem a videot ,jajj de szépen hallatszott mit kiabaltak: kocsog!! haha”
 • 21. aranka2 2008. december 04. 10:58
  „Kedves Trainman, a "mi, magyar állampolgárok" erős csúsztatás, ez a Te véleményed, ezt elfogadom, de nem osztom. Másoknak meg más a véleménye. A többesszám akkor lehetne igaz, ha a magyar állampolgárok (vagy azok egy része) megbíztak volna téged e nézet képviseletével.

  Szándékos becsmérlő (összevágott, öncenzúrázott) jelzőid nem igazak, ha valaki maga állít össze, és maga dönti el, mit hagy meg, mit nem, az nem cenzúra, és nem összevágás. Ez utóbbi szót a magyar nyelv arra használja, ha mások szellemi termékeiből összeállított iratot kell minősíteni.

  Achilleus, majdnem kizárt, hogy Gyurcsány blogbeíróval dolgoztatna. Figyeld meg blogjának szóhasználatát, fordulatait, stílusát! Pontosan ugyanaz, mint amikor élőszóban hallod (már ha kíváncsi vagy rá, és megjhallgatod). A blog és az ember nagyon szorosan összetartoznak.

  Egyébként sohasem voltam szocialista szavazó, úgy tűnik, a jövőben sem leszek az.”
 • 20. achilleus 2008. december 04. 10:11
  „Tűntek már el volt KISZESEK kezén (Sansz-alapítvány, Demisz) mások által tett felajánlások is, ld az Aradi Vértanúk budapesti emlékművére összegyűjtött adományok sorsát.”
 • 19. achilleus 2008. december 04. 10:08
  „Én azért kíváncsi lennék az elszámolásra:
  Nyomtatás költségei (remélem nem adófizetői pénzből, mert úgy könnyű gálánsnak lenni!)
  Korrektúra, stb., Remélem a korrektor nem azonos, a vélhetően állami pénzből alkalmazott blogbeíróval.
  Terjesztés költségei ( - " - )
  Eladott példányszám, és ebből befolyt bevétel.
  Végül, de nem utolsósorban az alapítványnak átutalt összeg.

  Ha ez véletlenül nem kisebb nullánál, akkor OK!
  Egyébként csak önreklám, és egy alkalom a zorbánozásra.”
 • 18. trainman 2008. december 04. 09:54
  „Kedves kolala!Mi köze ennek a Fideszhez?Tudom,sok baloldali szemében a patás ördög maga Orbán,de ezt nem a Fidesz mondta,hanem mi magyar állampolgárok,akiknek az a véleménye,hogy a pénz,amit keres Gyurcsányi ezzel az összevágott,és szerintem öncenzúrázott könyvel,az mehetne jobb helyre is,mint egy roma alapítvány.Gyurcsányit nem kell amúgy sajnálni,elég pénzt keres az osztalékaiból,és ez a felajánlás egy PR akció.Kedves baloldaliak,ideje lenne észrevenni,hogy a kormánynak semmi köze a baloldalisághoz,inkább egy maffia,mint baloldali értékeket képviselő társaság csak!A Fideszről meg annyit,hogy ők sem a szívem csücske,és nem rájuk fogok szavazni,úgyhogy nem lehet azzal vádolni,hogy elfogult vagyok az irányukba.”
 • 17. aranka2 2008. december 04. 09:42
  „Néhány majom fütyült és kiabált, a bolt meg zsúfolva volt emberekkel. Mi a cím? Ezért pocsék az újságírás, csinálja, és nem közli a híreket.

  A "romakérdés" megoldásának legfontosabb lépése az oktatás, példamutató, hogy erre adta.”
 • 16. kolala 2008. december 04. 09:31
  „A Fidesztől nem is vártam mást, mint hogy így szóljon be. Karitatív célra ajánlja a befolyt összeget, azt nem tudja kritizálni. Kiváncsi vagyok OV az ő könyvéből befolyt összeget felajánlotta-e karitatív célra, kétlem. Érdekes, hogy amikor Orbán dedikál nincs ilyen, mert a másik oldal kultúráltabb. OV-t sem mindenki szereti és nem ért vele egyet. Egyébként tudjátok mi a különbség OV és isten között, isten nem akar OV lenni.”
 • 15. kutyuka 2008. december 04. 09:14
  „Azert,mert attol feltek,hogy efogy a konyv es ok nem tudjak majd megvenni,hogy segitseg a romakat,Antikos;)”
 • 14. antikos 2008. december 04. 09:07
  „Egyszerűen nem értem miért fütyültek és kiabáltak az emberek ebben a tökéletesen országban? :)”
 • 13. KamuNeni 2008. december 04. 08:46
  „Hat az a taho papagaj pofaju meg is erdemli a futtyot es a szidast. Teljesen tonkre tette az orszagot. Persze nem csak o a hibas hanem az altalanos egotisztikus gondolkodasa a nepnek. Mindenki a sajat hangjat akarja hallatni mert azt hiszik csak ugy jutnak elore, pedig aki tobb emberen segit az tobb segitseget kap maga is, tehat grorsabban jut elore ha nem teszi magat a masikok fole hanem inkabb azt nezi hogy segithetne masokon es minel tobb emberen segit annal tobb ember segiti ot is. Gogosseg, ego, bekepzeltseg soha nem fog feljebb emelni senkit se. Egyebkent jellemzo magyar viselkedes es mutatja is az eredmenye az orsagnak.”
 • 12. Zs 2008. december 04. 08:09
  „trainman és abdul66
  Maximális egyetértésem! Az a szitu, hogy nem elég a fizetéseket megszégyenítő segélyezés, a Feri rátesz még egy lapáttal - a kampány szinte folyamatos a c...k felé és a magyarok ellen...
  Ez az a komplett társulat kimerítette már rég a hazaárulás fogalmát!”
 • 11. trainman 2008. december 04. 08:09
  „A szerdai tárgyalási napon Zuschlag János és a tizedrendű vádlott, Szente Zsolt kiskunhalasi ügyvéd között lehallgatott telefonbeszélgetésekből az derült ki: az elsőrendű vádlott nem tartott attól, hogy azok nyilvánosságra kerülnek, mert szavai szerint ,,már annyi durva történet van rajta, hogy a fél kormány belebukna".Ez miért nem hír a Délmagyarban?”
 • 10. trainman 2008. december 04. 07:32
  „És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról. Gyerekek, kell még valamit mondanom Ildikó?"Mondta Gyurcsányi Ferenc anno.Nem olvastam a könyvét,valószínűleg nem is fogom,de ha jól értem,ez egy összeollózott tákolmány,ahogy a szoci tanulmányok egy része is.Nem bírja ki azt sem,hogy oda ne szúrjon egyet Orbánnak.Szánalmas demagóg.Egyetértek a 3-as hozzászólóval,a Kiskunlacházi család megérdemelné a segítséget,de ne várjunk ilyet Gyurcsányitól,ő magasról leszarja a magyarokat,ezt már sokszor bebizonyította.Egyszer csak megszabadulunk tőle!”
 • 9. belabacsi 2008. december 04. 06:55
  „minyom,hadd irja,szolaszabaccság van elvileg,a masik a tiednél 100x értelmesebb hozzászolás az övé. :DDD”
 • 8. Mignon 2008. december 04. 04:34
  „Editke!

  Ne szakadj mrg a munkatol!

  Hogy a romaknak leszakad a kezük az aranytol???

  Ezt ismerem !!!

  Elvezd a nyugdijadat, jarj szinhazba es moziba!!

  Hogy is enekli Brody Janos:

  "Jöjj kedvesem,
  minden szep lesz majd egyszer...."!
  Ne busulj.

  Ez nem vicc, Editke, komolyan gondolom ha a "messzi tavol"-bolis!!

  Szia, es fel a fejjell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden harmadik magyar felnőtt cigarettázik

Nemcsak sokan dohányoznak idehaza, hanem sok cigarettát is szívnak el a magyarok naponta - derül ki… Tovább olvasom