Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Lehet népszavazás a képviselők költségtérítéséről

Hitelesítette a képviselők elszámoltathatóságáért összegyűjtött aláírásokat az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén.
A testültet megállapította: a Seres Mária által benyújtott szignókból legalább 524 ezer, legfeljebb 530 ezer érvényes, illetve hitelesnek tekinthető. "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?" - erről kezdeményezett népszavazást Seres Mária.

Olvasóink írták

 • 10. flexsnake 2009. március 19. 16:18
  „Hülyeség ez a népszavazás. Az a hülyeség hogy kérdést van ilyen kérdés.
  Számla ellenében ha az indokolt jár költségtérítés. Nyilván nem a gázszámlára hanem mondjuk közügyben használt akármire.
  De ez evidens hogy nem népszavazási kérdés. Nem lehetne mivel bemondás alapján pénzt felvenni bármilyen megszorítások mellett is egy áldatlan állapot. Húzzátok a gatyátok mi meg engedjük bőven. Szóval ezt nem népszavazni kell pénzért hanem simán bevezetni.”
 • 9. allegro 2009. március 19. 13:18
  „sajnos igazad van achilleus. Nyomásgyakorlás, ha másképp nem tartják be a szabályokat.
  Valóban, nemrég olvastam, a hatalom egészen másképpen működik, amit mi etikusnak vélünk, ott fenn lehet, hogy másképpen gondolják, számukra más normák a mérvadók, éppen ezért sosem bízhatunk a hatalomban - ebben az esetben is igazolódni látszik.”
 • 8. achilleus 2009. március 19. 12:16
  „3. hozzászólás allegro 2009.03.18. 23:13
  Sajnos, nálunk nyomásgyakorlás nélkül, nem hajlandók felszámolni ezt a - minden józan észnek, etikának - ellentmondó privilégiumot. Valóban jó lenne, ha most már törvényt hoznának az eltörlésről, sajnos még ezt sem teszik meg. Szégyen, amit művelnek. De meg kellett már mutatni nekik, hogy ebből a szabadrablásból elege van mindenkinek. Az EU választásokkal együtt lebonyolítandó népszavazás egyébként olcsóbb lesz. Hosszabb távon pedig megtakarítunk vele.”
 • 7. allegro 2009. március 19. 10:27
  „Igazad van trixi11!
  Egy felelős országgyűlésnek ennyi aláírás elég kellene lennie az önkritika gyakorlására és a legnagyobb felelőtlenség még a külön npészavazásra pénzt szavazni meg. Elvégre ezért lettek oda megválasztva, hogy képviseljenek minket.”
 • 6. trixi11 2009. március 19. 09:56
  „Nem értem minek kell a népszavazás? Egész egyszerűen ennyi összegyűjtött aláírás esetén, igazán gyakorolhatnának egy kis önkritikát képviselő barátaink, és napirendre tűzhetnék a költségtérítés számlakötelessé tételét!”
 • 5. StatusQuo 2009. március 19. 08:23
  „MI AZ HOGY LEHET? MI AKADÁLYA? NA SZÉPEN NÉZÜNK KI”
 • 4. bambinaXX 2009. március 19. 04:12
  „allegro! igazad lenne, ha igazad lenne.. Mert sajnos az apeh nem "lép oda". Miért is nem?? mert ez még csak nem is jogállam - ez a törvényfelettiek állama. Hát ezért kellett aláírás. Köszönjük Mária!”
 • 3. allegro 2009. március 18. 23:13
  „Muszály erre szórni a rengeteg pénzt? Holott csak az APEH-nak kéne odalépni, hogy tessék szíves a szabályokat betartani. Legfeljebb annyival megbírságolnák őket, mint amenniybe a szavazás kerkül-. Felháborító, hogy piszlicsáré üógyekből, amelyknek legalábbis egészen más lenne a lebonyolítási formája, népszavazást indítanak. Persze, hogy megvan annyi aláírás, a tudatlan nép adja hozzá a nevét, akiknek fogalmuk sincs, hogy nem ez a dolgok legkorrektebb elintézési módja.
  felháborít ez a nagyfokú ostobaság....egyszerűen, kritikán aluli...nem tudok jobb szavakat rá.”
 • 2. Popipárna 2009. március 18. 20:30
  „Úgy van!!!
  Végre valami jó hír.
  Még több ilyet akarunk, azt hiszem beszélhetek "kistársaim" nevében is.
  És persze még több ilyen kezdeményezést.
  Thanx kedves Mária!”
 • 1. comet 2009. március 18. 20:15
  „egyáltalán milyen alapon vesznek fel ellenbizonylat nélkül pénzt böszméék. Azonnali pénzügyi ellenörzést kéne foganatosítani mert alapos a gyanú hogy nagy értékű csoportosan elkövetett csalás történt. Ha ugyanis az illetményeket nem arra fordították amire kapták, akkor csalást követtek el. Hol vannak a pénzügyi felügyelő szervek? ugyanis ha böszmééknél nincsenek számlák akkor a másik oldalon sincsenek, azaz akik a ruhát meg szállást adták nekik számla nélkül, azok is csalást követtek és követnek el azóta is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényszerleszállás Ferihegyen

Sikeres kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép Budapesten, szerdán délután. Tovább olvasom