Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Leszavazta a parlament a pénzügyminisztert

A parlamenti képviselők többsége elégedetelen volt a pénzügyminiszter válaszával, amelyet Veres János Katona Kálmán interpellációjára adott hétfőn. A Ház 183 igen szavazattal, 185 ellenében utasította el a minisztert.
Az SZDSZ frakció is nemmel szavazott. Regnálása óta ötödik alkalommal szavazta le a parlament a kisebbségi szocialista kormány egyik tagját.

Katona Kálmán (MDF) arra volt kíváncsi, hogy képes e a kormány az állami tulajdonú viziközműveket a jelentőségüknek megfelelően kezelni. A képviselő interpellációjában utalt arra, hogy nemrégiben azt az igéretet kapta a kormánytól; lesz viziközmű törvény. Ennek ellenére, mint hangsúlyozta, a mai napig nem került a Ház elé ilyen jogszabály-tervezet, és nem is szerepel az Országgyűlés őszi törvényalkotási programjában. Katona Kálmán hangsúlyozta: mindemelllett gőzerővel zajlik a viziközművek ügyében a privatizáció előkészítése.

Veres János válaszában azt mondta: a várt törvényjavaslatot hararosan benyújtják, a regionális viziközműveket pedig csak akkor vonják be az Új Tulajdonosi Programba, ha bevonásukat megfelelően elő tudják készíteni.

Olvasóink írták

  • 2. homer 2008. szeptember 22. 22:33
    „Semmi!”
  • 1. Leo 2008. szeptember 22. 17:30
    „Segítsetek már!
    Mi jelentősége van annak, ha a Kormány válaszát a Parlament nem fogadja el?
    Nem látom a tétet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták az első fővárosi szelektív panel hulladékgyűjtőt

A Gazdagréti lakótelepen adta át hétfőn a környezetvédelmi miniszter és a kerület polgármestere a… Tovább olvasom