Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Március 15: negyed 10-kor oszlott szét a demonstráló tömeg

Az őrizetben lévő Budaházy György kiszabadítására szólította fel a tüntetőket Toroczkai László vasárnap este Budapesten, de őt is elkísérték a rendőrök.
21.15 óra: A fővárosban hangosbemondón szólította fel a rendőrség a Bazilikánál lévő körülbelül száz demonstrálót, hogy igazoltatás után mindenki hagyja el Zrínyi és a Sas utca közötti területet. A tüntetők ezúttal engedtek, így elkezdődhetett az igazoltatás. Vasárnap este negyed tízre aztán a legtöbb tüntető elvonult a helyszínről - jelentették a Független Hírügynökség tudósítói.

21.00 óra: Hivatalos személy elleni erőszak előkészülete miatt feljelentést tettek a nyomozó ügyészségen Toroczkai László ellen, miután egy vasárnap esti demonstráción Budaházy György kiszabadítására szólította fel az összegyűlteket Budapesten, az Alkotmány utcában. Később a Bazilika elé vonult a tömeg, és itt végül előállították Toroczkai Lászlót - tájékoztatta a Független Hírügynökség helyszíni tudósítóját Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

21.00 óra: A Bazilika előtt tüntetők között megjelent vasárnap este Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti listavezetője, és tárgyalt a biztosításban résztvevő rendőrök parancsnokával. A rendőrök álláspontja szerint ez a rendezvény elvesztette békés jellegét, ezért a téren lévő körülbelül száz ember csak igazoltatás után hagyhatja el a teret. Morvai Krisztina szerint ez a személyi szabadság megsértése. Morvai Krisztina és az egyenruhások végül abban egyeztek meg, hogy az igazoltatás több ponton zajlik majd. A demonstrálók egy része azonban máshol is ki akart jutni a lezárt területről, ezért a rendőrök benyomultak a térre, és beszorították a tüntetőket a Zrínyi és a Sas utca közötti területre, a Bazilikával szemben. Morvai Krisztina azt mondta, hogy ő addig nem megy el, míg a nemzetközi sajtó meg nem érkezik. Hozzátéve, hogy a többieknek pedig a lelkiismeretére bízza, hogy alávetik-e magukat - a szerinte jogellenes - intézkedésnek.

20.30 óra: A Bazilika előtti téren is Budaházy György kiszabadítására szólította fel a tüntetőket Toroczkai László vasárnap este Budapesten. Újra azt mondta, hogy hétfőn 10 órakor menjen mindenki a Gyorskocsi utcai büntetés-végrehajtási intézethez, úgy tudni, ott van Budaházy György. Rövid beszéde után Toroczkai László elindult volna a Szent István térről a Deák tér felé, de a felsorakozó rohamrendőrök nem engedték át sem őt, sem másokat. A sorfal előtt kisebb lökdösődés volt, majd Toroczkait végül átengedték, és több rendőr kíséretében elsétált. Azt nem tudni, hogy előállítják-e, csak az biztos, hogy bilincs ott nem volt rajta. A tömeg a rendőrsorfalon belül maradt, őket egyelőre nem engedik ki az egyenruhások - jelentették a Független Hírügynökség helyszíni tudósítói.

20.00 óra: Budaházy György kiszabadítására szólította fel a tüntetőket Toroczkai László vasárnap az Alkotmány utcai tüntetésen Budapesten. Budaházy Györgyöt napközben a Petőfi-szobortól vitték be, úgy tudni, a Gyorskocsi utcai büntetés-végrehajtási intézetben van. Toroczkai László akciójukhoz időpontként a hétfő 10 órát jelölte meg, mást nem mondott. Beszéde után arra szólította fel a demonstrálókat, hogy menjenek át vele a Bazilikához, ahová korábban bejelentették rendezvényüket Budaházy Györggyel közösen. Toroczkai este 8 órára érkezett meg a Bazilikához az őt követő egy-kétszáz tüntetővel. Menet közben többször is felszólította a mögötte vonulókat, hogy ne nyúljanak azokhoz az autókhoz, amelyek az út szélén parkolnak. A Bazilika előtti Szent István térre néhány tucat rohamrendőr érkezett, miután odamentek a demonstrálók. Erre a területre este 10 óráig van területfoglalási engedélye Toroczkai Lászlóéknak.

18.49 óra: A fővárosban a rendőrség távozásra szólította fel a tömeget az Arany János utcai metrómegállónál. Azt mondták az itt lévő több száz embernek, hogy a Bazilika felé szabadon távozhatnak. Egy főt kiemeltek a rendőrök a tömegből, egyelőre nem tudni, miért - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. Az utolsó hírek szerint a helyszínen lévő vízágyút egyelőre nem vetették be, de az egyenruhások megkezdték a tüntetők kiszorítását, valamint közölték, hogy a további demonstrációt megtiltották. A tömeg egy része ellenáll: nem a Bazilika felé indultak el, hanem az Ó utca irányába.

A tömegnek az a része, amely korábban elindult az Ó utca felé, időközben visszaért a Bajcsy-Zsilinszky útra. Menet közben megdobáltak két rendőrségi mikrobuszt, valószínűleg kövekkel. A Bajcsy-Zsilinszky úton rendőrök várták a tüntetőket, de itt egyelőre nem avatkoztak be. Sok tüntető eljutott az Alkotmány utca sarkáig, majd innen a Nyugati tér felé fordultak.

18.36 óra: Toroczkai László vezetésével több száz ember indult el a Bazilika elé bejelentett tüntetésről a Nyugati tér irányába a Bajcsy-Zsilinszky úton Budapesten vasárnap este. Az Arany János utcánál azonban rendőrsorfalba ütközött a tömeg, itt Toroczkai László tárgyalni kezdett az egyenruhásokkal. A rendőrsorfal mögé megérkezett egy vízágyú illetve egy kamerás rendőrautó is. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a tömegből többen fotósokat szidtak, köpdöstek. Fél 7 körül aztán a tömeg kettévált: egyik része az Ó utcán keresztül a Nagymező utcára fordult, néhány száz emberről van szó, akik menet közben kukákat rugdostak. A tömeg másik része egyelőre az Arany János utcánál van, a Független Hírügynökség értesülései szerint az Alkotmány utcába bejelentett tüntetésre akarnak eljutni.

Toroczkaiék a Bazilikánál. Fotó: Index/Barakonyi Szabolcs
Toroczkaiék a Bazilikánál. Fotó: Index/Barakonyi Szabolcs

16.21 óra: Újabb három embert vittek be a rendőrök Budapesten, ezzel 19-re nőtt azoknak a száma, akiket valamelyik ünnepi rendezvényről állítottak elő - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.

15.56 óra: Körülbelül ezer ember részvételével megkezdődött a Jobbik Magyarországért Mozgalom kampánynyitó nagygyűlése a fővárosi Deák Ferenc téren vasárnap délután fél négy után. A szervezet a Bajcsy-Zsilinszky úton állította fel színpadát, a szimpatizánsok pedig szintén a Fő úton, egy kordonokkal körbezárt területen hallgatják a beszédeket. A kezdés után néhány perccel több tucat gárdista érkezett a helyszínre. A kordonokkal körbevett területre egy oldalról lehet csak bejutni, de átvizsgálás nincs. A környéken több tucat rohamrendőr várakozik. A rendezvényen beszédet mond - mások mellett - Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője és Vona Gábor pártelnök.

15.20 óra: Befejeződött a Magyar Gárda rendezvénye vasárnap délután három órakor a Hősök terén, Budapesten. A nagyjából háromezer ember elhagyta a kordonokkal körülvett teret, rendbontás nem volt. Az eseményen a Magyar Gárda 500 új tagot avatott.

A Hősök terén három órától a MIÉP ünnepi megemlékezése kezdődött. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a téren néhány százan vannak. A szimpatizánsok dalokat énekelnek, beszédet Csurka István, a párt elnöke mond.

A rendezvényektől függetlenül a Dózsa György úton és az Andrássy úton járnak az autók, egyedül a Hősök tere felé nem lehet behajtani.

15.18 óra: A rendőrség megtiltotta, a Rendszerváltó Fórum mégis elkezdte fővárosi rendezvényét vasárnap délután az Oktogonnál - sajtótájékoztatóként és spontán demonstrációként. Fáber Károlyt, a szervezet vezetőjét a rendezvény előtt a rendőrök parancsnoka figyelmezette, hogy sajtótájékoztatót tarthat, de feloszlatják a rendezvényt, ha az demonstratív jelleget ölt - vagyis csendben sétálniuk szabad csak.

14.20 óra: Könnygázsprayt vetettek be a rendőrök vasárnap kora délután a fővárosi Március 15. téren, amikor maszkos tüntetőket próbáltak kiemelni a tömegből. Előállították Budaházy Györgyöt is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap délutáni közleménye szerint a csuklyások azért jelentek meg a téren, hogy megzavarják a megemlékezést. Az egyenruhások kiemelték őket a tömegből, eközben azonban a demonstrálók részéről ellenállásba ütköztek. A rendőrök így könnygázsprayt vetettek be.

A BRFK közleményében azt írják: a Március 15. térről a rendőrök összesen már 6 embert állítottak elő, ezzel 13-ra nőtt a fővárosban vasárnap napközben előállítottak száma.

14 óra: Újabb öt embert állítottak elő a rendőrök vasárnap Budapesten, két március 15-i rendezvény helyszínéről. Délután egy óra után a Hősök teréről két embert vittek be, akik meg akarták zavarni a Magyar Gárda rendezvényét. A Március 15-e térről pedig három embert állítottak elő, mert hangoskodással zavarták meg az ottani ünnepséget és Demszky Gábor főpolgármester beszédét.

A délután egy óra utáni esetekkel 10-re nőtt azok száma, akiket a rendőrök a március 15-i megemlékezések helyszíneiről vagy azok környékéről állítottak elő Budapesten.

Korábban a Rákóczi úton két embernél is közbiztonságra különösen veszélyes eszközt találtak a ruhájuk átvizsgálása közben: egyiküknél egy gázspray, a másiknál egy kés volt. Még előbb, a Kossuth tér közeléből, a Garibaldi utcából valakit azért vittek be a kapitányságra, mert a ruhájának átvizsgálása közben különféle veszélyes eszközöket - csavarokat - találtak nála. A Kossuth térről pedig két embert állítottak elő a rendőrök, mert kiabálással zavarták meg az állami ünnepséget.

Nem tétlenkednek a rendőrök a nemzeti ünnepen
Nem tétlenkednek a rendőrök a nemzeti ünnepen
Fotó: Index/Szémann Tamás

13.40 óra: Toroczkai László a rendezvényeket csütörtökön jelentette be, a két helyszínen délután öt óra és éjfél között akartak tüntetni.

A rendőrség azzal az indoklással tiltotta meg a rendezvényeket, hogy a "gyülekezési jog gyakorlása nem valósíthat meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére felhívást, valamint nem járhat mások jogainak sérelmével" - derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap kora délután kiadott közleményéből.

A rendőrség egyéb részletet nem árult el a tiltás okáról, így azt sem tudni, hogy a szervező a demonstrációk céljaként megjelölt-e esetleg konkrétan valamilyen jogellenes cselekményt.

13.20 óra: Több száz gárdista és körülbelül kétezer szimpatizáns részvételével megkezdődött a Magyar Gárda rendezvénye délután egy órakor a Hősök terén, Budapesten. A teret kordonokkal vették körül, bejutni csak egyetlen helyen lehet: ott néhány rendőr várakozik, de átvizsgálás nincs. A tervek szerint a Magyar Gárda 500 új tagot fog avatni. Rendbontás eddig nem történt.

A Magyar Gárda a Hősök terén gyülekezett
A Magyar Gárda a Hősök terén gyülekezett

Közben több száz ember előtt kezdte meg beszédét Demszky Gábor főpolgármester délután egy óra után a fővárosi Március 15. téren. A szónoklatot bekiabálás zavarta meg az első percekben. A tömegből már több embert is kivezettek a rendőrök. A téren felállított színpad előtti területre egyébként dupla kordonon keresztül lehetett bejutni, a vasrácsoknál több tucat rohamrendőrt látni.

Nem új rendszerváltásra, hanem az akkor elkezdett és az ezredfordulón félbehagyott reformok folytatására van szükség - ezt mondta ünnepi beszédében a főpolgármester a Március 15. téren, Budapesten. Demszky Gábor szerint új kiegyezésre van szükség, ezért támogatja a Reformszövetség elképzeléseit. Mint mondta, a politikusok kétféleképpen segíthetik a mostani gazdasági- és társadalmi válságból való kilábalást: ha félreállnak, és egy új generációnak adnak esélyt, vagy ha a másik oldalban is megpróbálják meglátni a jót. Demszky Gábor beszédét folyamatos fütyüléssel és bekiabálással próbálták megzavarni, tojásdobálás nem volt.

Olvasóink írták

123 hozzászólás
 • 123. flexsnake 2009. március 17. 01:58
  „119. hozzászólás Mathiasking 2009.03.16. 15:31
  Nos nem tudom hogy te életedben mennyit és milyen fegyverekkel lőttél de a guminak van egy hülye tulajdonsága, a háttérből már hallom is ahogy a gyerekek mondják: ,,pattog". Hoppá! Milyen érdekes dolog ez. Olyan mint a gumilabda. Hidd el ha a hátam mögé lövök az neked akkor is fejmagasságban lesz mert cikázik mint a barom. Felfelé célszerű az ilyesmit lőni kis ívben akkor ugyanis a tömegben valóban zavart kelt. Míg ha a földre célozna az ember az brutális módon az első emberi lényt nemes egyszerűséggel kibelezné. Szar dolgok ezek ugyanis nem ám lepattannak hanem belefúródnak a testbe. Iszonyú, nem kívánom hogy megtudd milyen mikor a lábszáradból operálják ki. Börtönlázadásoknál használnak ilyet valamint rendszeresítve van rengeteg országban. Szóval nem kell fejmagasságban lőni mivel 500méterről nincs fejmagasság, akármerre lősz ez úgy fog cikázni hogy örülsz ha nem egy falat kap el mert akkor még a saját segged is kipingálja.

  Vannak megengedett önvédelmi eszközök, bizonyos gázspray, gázfegyverek. Ezekkel megvédheted magad egy jogos védelmi helyzetben. Arányosság! A rendőr pedig munkájából kifolyólag mást is használhat. Védelmi eszközök? Vagyis plexi pajzs? :D Esetleg gyáts otthon te is de akkor le sem tagadhatod hogy nem duhajkodni mentél. Normális embernek nincs szüksége ilyesmire mert nem éri baj. Akkor éri ha randalírozik. De akkor ne kérjen számon.”
 • 122. bjela1980 2009. március 16. 18:30
  „Az érdekes azért, hogy ha történik rendőri intézkedés, akkor azt panaszolják, hogy "rendőri erőszak", ha meg nem , akkor arról szólnak a hírek a hír-en, hogy "nem volt megfelelő a biztosítás"... Szóval ez is olyan , mint a nyúl sapkája (lsd. tv székház szétverése... stb... de még ma is)”
 • 121. bjela1980 2009. március 16. 17:45
  „Gábor ez baromi
  jó!!! Ez egy nagy szöveg! Majd viszik, mint a cukrot!!!!”
 • 120. GaborV 2009. március 16. 15:48
  „Sopron sörreklám legrealistább feldolgozása március 15 alkalmából:

  Nincs svájci bankszámlám, nem vagyok gazdag, és nem hordok aranyláncot.
  A világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét beszélem, és rajtam kívül még több százan értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: "Fidesz és MSZP".
  Euróba LEGBÍRKÁBB népe között élek, és már örülök, ha a turisták osztráknak néznek.
  Gyűlölöm a 80%-os járulékterheket, a trágya médiánkat! Szinte hányok ORBÁNTÓL és GYURCSÁNYTÓL! ELEGEM VAN mind az 5 parlamenti bandából! Nem szeretem a Széteső gazdaságunkat, a 312es EUR-árfolyamot, a PRIVATIZÁCIÓT és a CIGÁNYTERRORT!
  Itt élek A Kárpátmedence szívében, mégis betiltják a nyelvünket!
  Adócsalásban és korrupcióban mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk vannak a világ legostobább kommunistái! "Magyar"ország... én most inkább sírnék!
  (saját)”
 • 119. Mathiasking 2009. március 16. 15:31
  „107. hozzászólás flexsnake 2009.03.16. 12:16

  Rossz a példa Flexi!

  Milyen jogon és milyen parancs alapján használtak 2006. szeptemberében lőfegyvert a t. rendvédelmi szerv tagjai. Milyen képzésben részesültek? Direkt lőttek fejmagasságban, hogy sérülést okozzanak. Nincs mit hozzáfűzni, ahhoz hogy nem tudom sajnálni. "Kard által vész, mind ki kardot ragad!"

  Kérdés: Miért csak a rendőrök használhatnak egyéni védőeszközöket? A polgári lakosság használja, akkor igazoltatják és előállítják! Hol itt a demokratikus elv?”
 • 118. bjela1980 2009. március 16. 15:30
  „Akkor szép nagy család vagytok Gábor! Örömhír ez!”
 • 117. GaborV 2009. március 16. 15:20
  „"Ezek az emberek, március 15-én megérdemelnék, hogy egy napra, mindenki tegye félre vélt, vagy valós sérelmét."

  Szerintem ha petőfi élne az első dolga lenne felgyújtani az MSZP és a FIDESZ székházait Március 15én.

  Az olyan megalkuvó, struccszerű hozzáállás miatt amit tanusít a kedves (birka) nép tehetnek azt az országgal amit akarnak bizonyos politikai körök. (nem pértok, mert az mszpbe, fideszbe és jobbikba is van belátásom rokoni kapcsolatok útján. Az egyik 19, a másik egy híján 20)

  Emiatt adták el a fél országot, emiatt van hogy Baranya megyében ma már GYAKORLATILAG NINCS rendőrség, de ennek a terméke a Gyurcsány és a évente 2 utcai harc is.”
 • 116. IVY 2009. március 16. 13:53
  „Ajánlom mindenki figyelmébe, (aki még esetleg soha nem látta...?) a FELTÁMADOTT A TENGER c. filmet.
  KÖTELEZŐ! ALAPMŰ!”
 • 115. Rappen 2009. március 16. 13:21
  „Szerintem március 15-én a hősökről is megemlékezünk, akik életüket áldozták a szabadságért. A szabadságért, a gyermekeik, a szeretteik, a következő nemzedékek, -köztük a mi nemzedékünk- jobb jövőjéért is. Az életüket adták, ami a legdrágább. Élhettek volna, gyáván és megalkuvón. De nem tették. Elmentek a csatába és nem tértek vissza tőbbé. Holott, kit szerető anya, kit kedves feleség, kit imádott szerető, kit édes gyermeke várta haza. Hiába. Meghaltak bátran, értünk is.
  Ezek az emberek, március 15-én megérdemelnék, hogy egy napra, mindenki tegye félre vélt, vagy valós sérelmét. Legyen az ilyen, vagy olyan párti, bárki. Legyen egy napra közmegegyezés abban, hogy közösen, egy napra fogjunk már össze, és csenben, méltósággal, az ünnephez méltóan, elmegyünk együtt, egy-egy szál virággal és meghajtjuk a fejünket a hősök előtt. Mert ezek az emberek megérdemelnék, nagyon megérdemelnék. Nem kell beszéd, nem kell méltatás, nem kell ingerelni egymást. Csak csend és béke egy napra. Mindenki ünnepelhetne kedvére, ki kokárdával, ki cumisüveggel stb.. Rendőr sem kellene ennyi akkor. Talán.
  Március 16-án lehetne folytatni, ahol abba lett hagyva, március 14-én.
  Ezt álmodtam...”
 • 114. flexsnake 2009. március 16. 13:09
  „Van lehetőség hogy politizáljon az ember, lépjen be pártba. Menjen a parlamentbe. De az utcán és pláne egy nemzeti ünnepen ne politizáljon. Se a politikus ne kampányoljon ilyenkor se az ember ne a politikával foglalkozzon.
  Itt megemlékezés volt. Ez nem a mi ünnepünk hanem azoké ott 48ban. És független az aktuálpolitikától. Régen rossz hogy így kell az embereket saját maguk és a többi embertől megvédeni.Régen március 15én szóba sem került a politika. Vissza kell vinni a parlamentbe, ott a helye. Nem az utcán meg a munkahelyeken.
  Dolgozzanak végre a politikusok, de ne nekünk bizonygassanak kifelé, ott bent egymással birkózzanak meg.
  Nekünk nincs közünk ehhez, mi eredményt akarunk. Nem azt hogy ki és mit csinált. Eredményt mutassanak fel és az sem érdekel hogy ki hoz jobb helyzetet, oldják meg. Ez a munkájuk.Ne vegyük el tőlük és ne engedjük hogy ránktolják. Ezért kapnak fizetést.”
 • 113. bambinaXX 2009. március 16. 12:59
  „befog. kézigránát? csak át kell dobni a kordonon... az a baj, hogy ha nem hagynak teret az embereknek, hogy legalább elmondják a véleményüket, akkor igen felháborodnak. NEM pártolom a háborgókat és elítélem a szélsőségeseket és örülök, h Szegeden nem történt semmi, de sokan zúgolódnak és nem véletlenül. Azért, mert úgy érzik,csak roszabb lesz/lett. azért, mert látják, h becsületes munkával nem lehet normálisan megélni - miközben sokanmások megszedik magukat és a vezetőink a "spórolást" nem a maguk soraiban kezdik.. Érdekes lenne megfigyelni, hogy mi történne, ha lehetőséget adnának ilyen-olyan csoportoknak a gyűlésezéshez, igen távol egymástól és nem rendőri készültség mellett.? Lehet nem történne semmi”
 • 112. flexsnake 2009. március 16. 12:47
  „108. Megértelek. Igazad van,de azt is meg kellene érteni hogy ma enged az ember, holnap pedig erre hivatkozva szélsőségesek gyújtóanyagot visznek majd be így.
  A kisebbik rosszt kell választani. Egy ember miatt ne több ember sérüljön meg.
  Tudom, nem a keleten vagyunk ahol terhesnőnek álcázott terroristák működnek, de mindenre fel kell készülni. És ha most a cumisüveg nem jut be akkor holnap nem fog gyújtóanyag sem.”
 • 111. IVY 2009. március 16. 12:36
  „Sajnálatos, hogy kokárdás járókelőket is alig-alig láttam, egész 7végén.
  Nem a szegedi megemlékezéseken résztvevőkről beszélek.
  Hanem úgy, általánosságban......

  Én kitűztem már pénteken, de a városban néztek rám, mint a véres rongyra.
  Ennyi, erről.”
 • 110. bambinaXX 2009. március 16. 12:34
  „nagyon szomorú mindez. régebben felszabadultan ünnepeltük a márc. 15ét, lehetett már, végre!! és most hova fajult a balos-jobbos politikai acsarkodás miatt?? ezekután majd nevigyem a gyerekem márc.15öt ünnepelni kokárdával ?- miközben már az oviban is kokárdát, magyarzászlót rajzolnak.. nonszensz”
 • 109. achilleus 2009. március 16. 12:25
  „"Március 15. ünneplésének a diktatúrában tapasztalható formáját Gyurcsány Ferenc kormánya hozta vissza, s amint érzékelhető, az SZDSZ-nek jó volt úgy is, meg jó így is. 2006 volt a formaváltás, amikor a balliberális hatalom terrorveszélyre hivatkozva mesterlövészeket rendelt az épületek homlokzataira, s ezek néztek szembe többek között a babakocsit tologató anyukákkal, apukákkal. Az igazi fordulópontot azonban 2006 szeptembere-októbere jelentette, amikor a demokráciázó emberek morgása azt jelezte, hogy nem elégedettek a hibát hibára halmozó és hazudozó hatalommal. Az eredmény ismert: központi utasításra azonosító szám nélküli rendőrök lőtték ki emberek szemét, s az általuk megnyomorítottak a mai napig keresik igazukat a bíróságokon. S persze megérkeztek az új vízágyúk is, ami a magyar kormány szempontjából egyre kínosabb téma az Európai Unióban." A teljes cikk elolvasható itt: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=130592
  Aranka2. Ne bagatellizálja el a dolgokat. Ma Magyarországon "zsoldosok" ügyelik fel a nemzeti ünnepeket, adófizetői pénzből vegzálják az adófizetőket. És ez aranka2 szerint rendben van??? Sajátos demokráciafelfogással rendelkeznek liberálbolsevikjeink, élen Demszkyvel, aki 1973-ban, éppen a március 15-ét ünnepelni szándékozó fiatalok ellen szervezett maoista ellentüntetést. /Lánchidi csata./”
 • 108. bambinaXX 2009. március 16. 12:18
  „flexi! rég jártál dizsiben, nem vizsgál fémdetektorral senki..
  Amúgy nemgondolod komolyan, h egy kisbaba,aki még csak cumizni v szopizni tud - ne igyon?? EZÉRT nem lehet jelen állami ünnepen??!! röhej. szánalmas. nem MELLesleg-nekem sem lenne kedvem tömegben szoptatni, ha kér, épp akkor. mert megszomjazhat. erre van kitalálva a cumisüveg. ???”
 • 107. flexsnake 2009. március 16. 12:16
  „Nekem nem az a megrázó ha elveszik a gyerek cumisüvegét, sokkal megrázóbb ha lángoló autóból kell kimenteni valakit vagy ha kockakővel szétroncsolt arcú rendőr családjának kell elmondani hogy mi is történt. Az sokkal megrázóbb mint az 5 perc csend hogy a cumisüvegben vajon mi lehetett. Szabályok amit be kell tartani. Gondolom senkit nem köteleztek hogy bemenjen. Otthon is maradhat vagy az elkerített részen kívül.
  Nem jó hogy ezt kellett alkalmazni, egyáltalán nem az. De ha dönteni kell hogy rendőr nélkül, kerítés nélkül annak tudatában hogy szélsőségesek bármit megtehetnek egy tömegrendezvényen, vagy elkerítve, ellenőrizve hogy ne kerüljön be veszélyes dolog vagy ember, akkor bizony az utóbbi.”
 • 106. aranka2 2009. március 16. 12:09
  „Persze, inkalosok voltak, meg békaemberek, akik épp most jöttek fel a Dunán, egyenesen a Tel avivi stranról. Többen látták őket ott lemerülni.
  D. horváth Gábort nem kell feljelenti, elég kiröhögni az ostobaságait.
  Néhány száz, legfeljebb egy-két ezer baromagyú évek óta szétveri a nemzet ünnepeit, évek óta cirkuszt csinál, éppen ezen a két napon. Nemzetünk szégyenei, kicsit erősebben is felléphetne velük szemben a rendőrség.”
 • 105. flexsnake 2009. március 16. 12:09
  „Az a baj hogy a médiában igaz állítások keverednek kitalációkkal. Így egy olyan elegy ami ellen nem lehet érvelni mert hülyeség.
  Lesz madonna koncert, azért említem mert a biztosítását biztonsági cég végzi de ettől még a területet a rendőrség is fogja ellenőrizni mivel egy tűzfészek. Nagyobb rendezvényeken biztosítják a rendet, ettől még civil biztonsági szolgálat nyugodtan működhet. Diszkóban rendőr veszi el a kezedből a piát mikor bemész és rendőr vizsgál át fémdetektorral? Nem.”
 • 104. achilleus 2009. március 16. 12:03
  „"Az ünnepléstől idegen vasrácsokkal lezárt utat fémkereső kapukon keresztül lehetett csak megközelíteni, az egyenkénti átvizsgálás során pedig minden folyadékot tartalmazó üveget elvettek az emberektől az állami erőszak-monopólium használatával felruházott In-Kal Security emberei. Megrázó volt nézni a Hír Televízió felvételét, amelyen egy babakocsit toló fiatal házaspártól (...)"

  Tessék feljelenteni a Magyar Nemzetet és D. Horváth Gábort, ha a fentiek nem igazak!!!!”
123 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: Az ünnepen merjünk örülni!

A miniszterelnök elismerte, hogy sok a gond és a baj, de a nemzeti ünnepeket leszámítva 360 nap van… Tovább olvasom