Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Megmenekültek a ládába zárt kiskutyák és az elkövetőt is elkapták

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki Zuglóban pár hetes kölyökkutyákról nem gondoskodott, és egy tejesládába zárta őket.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága állatkínzás megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a 44 éves T. Tamás ellen.

A rendőröket egy állampolgár értesítette 2017. június 2-án arról, hogy egy Budapest XIV. kerületi romos épületben kölyökkutyákat tartanak rossz körülmények között.

Amikor a járőrök kiérkeztek a címre, halk nyüszítést hallottak, ezért a bontásra ítélt ház oldalát tüzetesen átvizsgálták. Az egyenruhások megtalálták a három, pár hetes keverékkutyát, akiket valaki egy tejes ládába zárt víz és élelem nélkül.

Miután az állatokat a járőrök a házból kihozták és megfelelő ellátásban részesítették, a kutyákról kiderült, hogy életkoruk miatt önállóan enni még nem tudnak, folyamatos és körültekintő gondozással maradhatnak csak életben. Az állatok elhelyezéséről a rendőrök gondoskodtak.

A feltételezett elkövetőt még aznap 16 óra 50 perckor a kapott személyleírás alapján a helyszíntől nem messze a rendőrök elfogták, majd előállították a kerületi Rendőrkapitányságra.

T. Tamást a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezik a férfi őrizetbe vétele mellett a gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nyírő kórház fél belgyógyászatát bezárják orvoshiány miatt

A Nyírő kórház fél belgyógyászatát bezárják orvoshiány miatt
67 ágyból 32 elérhetetlen lesz, a kórháznak a közeli Honvéd Kórház nyújt segítséget. Tovább olvasom