Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Nem ismerték fel a lőtt sebeket Tatárszentgyörgyön

Sem a rendőr, sem a helyszíni halottszemlét végző ügyeletes doktornő nem ismerte föl a lőtt sérüléseket a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság áldozatain.
A SOTE-n két igazságügyi orvosszakértő részvételével elvégzett boncolás szerint a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság helyszínén a halottszemlét végző ügyeletes orvos jegyzőkönyve nem a valóságnak megfelelően rögzítette a sérülések jellegét. Az orvos a jegyzőkönyvben szakmailag értelmezhetetlen kifejezéseket használt. Aki elolvassa a jegyzőkönyvet, téves következtetéseket vonhat le belőle - derült ki a szakértők jelentéséből.

A kettős gyilkosság után Tatárszentgyörgyön a helyszíni halottszemlét végző ügyeletes orvos főnöke korábban védelmébe vette a munkatársát, azt állítva, hogy az orvos nem zárta ki az idegenkezűség lehetőségét. Ennek azonban már akkor ellentmondott az a tény, hogy ha idegenkezűségnek akár csak a gyanúja is felvetődött volna, két szakértős igazságügyi boncolás elrendelését kellett volna kezdeményeznie - írja a nol.hu.

Miután kiderült, hogy a rendőrség órákon át szokványos lakástűznek tekintette és úgy is kezelte a gyilkosságokat, a miniszterelnök belső vizsgálatra utasította az érintett szaktárcákat. A határidő ma jár le.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. CID 2009. március 08. 16:51
  „matyi : te politikai elitélt ? :)Hány éves vagy ? Ugy érzem kicsit megkeseredett ember vagy. Lehet tényleg nem a rendőröket kellene baszogani. Persze van köztük egy-két öntelt beképzelt köcsög, meg néhány alkalmatlan , anyaszomorító szerencsétlen balfasz, de úgy nagyjából annyi százalékban, mint a többi szakmában.
  Azért a flexivel folytatott eszmefuttatásotokat légyszi folytasátok, ez ér valamit a Délmagyar honlapján :)”
 • 44. rendőrtanuló 2009. március 07. 18:20
  „ja, akkor már értem!Egy börtönviselt ember számára a legnagyobb ellenség egy rendőr!!!!Úgyhogy neked nem fogok magyarázkodni, hogy miért nem a rendőrők hibáztak a legnagyobbat ennél az ügynél!!!”
 • 43. flexsnake 2009. március 07. 17:53
  „Börtönviseltnek magyarázni? :D LOL”
 • 42. rendőrtanuló 2009. március 07. 08:03
  „Aki azt hiszi, hogy a rendőrtanuló = flexsnake az nagyon nagyot téved!!!!!

  Mathiasking!!!
  Pusztán csak annyit akrtam mondani, hogy nem mindenért a rendőröket kellene elővenni!!!!Persze, aki olyan, hogy mindegy mindenért a rendőrök a felelősek azoknak ezt hiába magyarázom....”
 • 41. Mathiasking 2009. március 06. 23:16
  „39. hozzászólás rendőrtanuló 2009.03.06. 20:49

  Még egyszer, lassan és elölről! Mit akartál mondani?

  40. hozzászólás flexsnake 2009.03.06. 23:01

  Mi a hülyeség?”
 • 40. flexsnake 2009. március 06. 23:01
  „36. hozzászólás Mathiasking 2009.03.06. 19:16
  A hülyeségekre nem válaszolok. Az öregem soha nem élt vissza a hatalmával fizikailag. De tudod akkoriban is megvolt az ami bent is kiváltság volt, azt el is lehet ám venni. Téma off..

  Na fogadjunk most majd az lesz hogy a rendőrtanuló is én vagyok :D”
 • 39. rendőrtanuló 2009. március 06. 20:49
  „Egyszer és mindenkorra ne a rendőröket hibáztassa mindenki mindenért!Ők is emberek attól még, hogy egyenruhások, tehát Ők is tévedhetnek, mint a többi ember!!!
  És a tűzoltó és az orvos munkáját nem bírálhatja felül pusztán csak azért, mert rendőr!!!Az orvos és a tűzoltó által kiadott infokért csak Ők a felelősek!!!Persze azoknak, akik egy ügyben ha rendőr is van akkor rögtön megtalálják a hibást azoknak hiába is mondok bármit.....Lehet mindenért a rendőröket hibáztatni de ebben az ügyben nem Ők azok,akik nagyot hibáztak!!!!”
 • 38. Egy_a_sok_közül... 2009. március 06. 19:32
  „További jó acsarkodást mindenkinek!”
 • 37. Egy_a_sok_közül... 2009. március 06. 19:31
  „Fárasztóak vagytok, de én vagyok a hülye, hogy itt írkálok, fórumozok. Lehet, hogy rá is hagyom, ez csak a gyűlölködés melegágya.”
 • 36. Mathiasking 2009. március 06. 19:16
  „35. hozzászólás flexsnake 2009.03.06. 18:51

  Tudod mi a különbség köztünk?

  1.) Generációs probléma - nagy a korkülönbség köztünk
  2.) Ideológiai nézetkülönbség
  3.) Szerintem nincs etikai tolarenciád
  4.) Előítéletes vagy
  5.) Nincs tolarenciád másokkal szemben
  6.) Megkockáztatok egy valamit - Mind a mai napig egy idealista világrenben hiszel, ami nem hoz számodra szellemi megújulást!

  Sajna ezek után mindig is ellentétes oldalon leszünk. Egyébként kérdezd meg édesapádat, amennyiben még az árnyékvilágban van, hogy milyen etikai szabályok alapján alkalmazott fizikai megtorlást azokkal szemben, akik nem szolgáltak rá, de Ő azon jogánál fogva, hogy az állam kiszolgálója, megtehette azt amit akart, mert úgy érezte erre a törvény feljogosítja!”
 • 35. flexsnake 2009. március 06. 18:51
  „34. hozzászólás Mathiasking 2009.03.06. 18:21
  Továbbra is egy nevet használok.
  A kommunista rendszer minden tekintetben jobb volt. Az emberek nem érettek a demokráciára nem tudnak vele megbarátkozni, ahogyan használni sem.
  56ban ártatlanokat is kivégeztek akiknek egyetlen bűne volt hogy otthonukból elhurcolták őket katonának.
  Ha ma lemészárolom Európát holnap lehet forradalmár leszek de gyilkos mindenképpen.
  Nálam mindenkinek 1 esélye van.”
 • 34. Mathiasking 2009. március 06. 18:21
  „32. hozzászólás flexsnake 2009.03.06. 18:04

  Válasz! Tudsz Te ha akarsz! Csak ki kell hozni, fel kell gerjeszteni az emberben lévő gonoszt vagy jót! Kezded megérteni illetve rájönni arra amit én, mint véleményt nyilvánító személy leírtam. A véleményemmel nem kell egyetérteni, de illik meghallgatni. Legalábbis így tanították vala.

  Megpendítetted a "Rasszista előítéletes vagyok, rühelem a bűnözőket a gonosztevőket a törvényt nem tisztelőket." Szerinted én melyik kategória vagyok? A törvényt nem tisztelő? Bűnöző? Gonosztevő? Melyik? Talán gondolkodj el azon, hogy 1956-ban, akik a forradalomban részt vettek, azok bűnözők voltak? Talán igen, mert az akkori államhatalommal szemben szerettek volna egy új államot! Amennyiben ez bűn, a te szemedben, akkor vállalom a bűnözői titulust, de akkor édesapádra viszont igaz, hogy egy olyan rendszer kiszolgálója volt, aki mai szemmel nézve egy diktatúra kiszolgálója volt! Ezzel a tudattal mennyire tudsz azonosulni? Hogy a Rákosi és a Kádár rendszer nem volt diktatúra? Szerinted akkor mi volt? Beszélgessünk el egy kicsit ezen a síkon, vállalom.”
 • 33. Mathiasking 2009. március 06. 18:07
  „MInek nevezzelek, hogy hívjalak? Flexsnake avagy Egy_a_sok_közül... ? Amikor hozzád intézek kérdést, Flexi válaszol, amikor Flexihez írok Te válaszolsz. Tudathasadásod van vagy személyiség zavaros vagy? Magyarázd meg légyszíves a nagyképű és arrogáns kifejezések klinikai esetleírását. Ha nem megy kérj külső szakértői véleményt! Tudod a rendőr az rendőr, nem tűzoltó és nem orvos!”
 • 32. flexsnake 2009. március 06. 18:04
  „30. hozzászólás Mathiasking 2009.03.06. 17:37
  Még mindig nem vagyok rendőr, csúszdafelügyelő akarok lenni :D
  Politikai :) Majd akkor ezt nyugodtan fejtsd ki részletesen ;)
  Kevés olyan börtöntöltelékkel találkoztam akik nem követtek el újabb cselekményeket. Nekem az apám a csillagban vigyázott rájuk hogy ki ne jöjjön az a sok barom akik azóta már szabadultak. De a mai napig összerezzennek ha meglátják. Mert van mitől félniük, aki egyszer megdőlt az megdől sokszor.
  Rasszista előítéletes vagyok, rühelem a bűnözőket a gonosztevőket a törvényt nem tisztelőket.
  Sok rasszistára lenne még szükség akik élből azokat utálják akiket kell. De már változások vannak, az évek sora megtette hatását. Egyre több rendőri vezető meri vállalni hogy a politika és a kisebbségi jogok védelme betelepszik és lehetetlenné teszi a rendvédelmet.
  Régen abban hittem hogy mindenkinek joga van az élthez, ma már nem vagyok olyan biztos benne.
  Az a jog csak addig tart míg mások életét nem veszélyezteti.
  Ha bűnbak kell, megtalálod te a rendőröket, ezt teszik kedvenc politikusok is. Beállítják teszetoszának a rendőrséget. De azt ne felejtsük el hogy csak és annyi joga van a rendőrnek amennyit neki adnak.
  Ha nem tud intézkedni azért nem tud mert lehetetlenné teszik szabályokkal amik már ebben a rendszerben nem működnek. Ugyanígy a tanárok is tehetetlenek. Lehet őket is hülyézni hogy nem tud rendet tartani az osztályban. Nem tud mert elvették minden fegyelmezési jogát.
  Sok hülye ember végig sem gondolja hogy az egyenruhában egy másik ember van aki igyekszik ellátni a feladatát, nem baszogat hanem végzi a dolgát.”
 • 31. Egy_a_sok_közül... 2009. március 06. 17:48
  „MATHIASKING!
  Klinikai eset vagy. Ne haragudj, veled nem folytatok vitát, mivel vitázni csak észérvekkel lehet, de Te erre alkalmatlan vagy. Nagyképű és arrogáns, én ilyen emberrel nem tudok és nem is akarok kommunikálni.”
 • 30. Mathiasking 2009. március 06. 17:37
  „A 28. hozzászólás flexsnake 2009.03.06. 16:32

  A kérdésre nem válaszoltál Flexi!

  Az élből nem igaz, hogy rühellem. De az igaz, hogy az egyenruhába bújt," ki ha én nem " jelölt arrogáns, senkiházi rendőröket igen! Amit megfigyeltem és ezt merem bátran állítani, kevés olyan rendőrrel találkoztam, aki emberileg egyenrangúnak tekint, annak ellenére, hogy tudja, van börtön múltam. Azt is tudja, hogy nem köztörvényes voltam, hanem politikai! Tudod Flexi, ez bármikor különbbé tesz veled szemben, mert Te egy előítéletes, beképzelt (azért, mert tévedhetetlennek hiszed magad), mindenkiben aki börtönben volt csak a bűnözőt látja, rendőr vagy. Amennyiben ezt le tudnád vetni és normális tisztességes hangot tudnál megütni én is másképpen beszélnék Veled szemben. De erről nem indítok vitát, mert nem látom az akaratot a hozzászólásaidban, hogy lenne igaza is bárkinek veled szemben. Sok sikert az élethez, én már leéltem az én életem javát, megvagyok a rendőrök nélkül, de bármikor elintézem magamnak amit kell. Annak ellenére, hogy börtönviselt vagyok!”
 • 29. comet 2009. március 06. 17:27
  „24. sunyikígyónak- bár Kolompár nevű barátom nincs, ahogy cigány barátom sincs, de többet is ismerek, és egyik se akkora tahó közülük mint te. Ha majd sok önképzés után az arcodat összetutod akkorára húzni hogy belelátsz a tükörbe, akkor próbáld majd kielemezni magad ott a tükörrel szemben, hogy a zavaros szemeken kívül látsz-e mást is. Ha igen, akkor a legjobb úton haladsz afelé hogy tisztuljon a köd amiben élsz, és talán fogsz látni annyit beszűkült világodból, hogy a véleményedhez érdemes legyen hozzá szólni, bár szerintem ez sose fog bekövetkezni.
  Bocs a zavarásért.”
 • 28. flexsnake 2009. március 06. 16:32
  „26. hozzászólás Mathiasking 2009.03.06. 15:41
  Végzi a dolgát,ez a munkája. Ha utcát sepersz attól különb leszel vagy ha buszt vezetsz? NEm, de az a munkád, azt végzed.
  Buszosként busszal részt vehetsz a közlekedésben, mentősként embereket menthetsz, nem azért mert különb vagy hanem azért mert ez a munkád. A munkád pedig néha feladatokat ad van amelyik pedig olyan kiváltságot ami szükséges ahhoz hogy ellásd.
  A rendőr igazoltathat, nem különb nálad, nagyobb jogkörrel bír, szükséges ahhoz hogy ellása a munkáját.
  Ha pék vagy, nem kérdezik állandóan miért van lapát a kezedben, azért mert különb vagy? Nem, azzal szeded ki a kenyeret.
  Élből rüheled a zsarukat ezt leszűrtem. Kíváncsi lennék miért. Általában az egyszer már elítéltek szokták valamint a bűnismétlők. Szerencsére az egyszerű becsületes emberek inkább a zsarukat látják szívesen mintsem a börtöntöltelékeket :)
  Na de ugye nem lehet mindenki egyforma mert ez nem legó.”
 • 27. nekromonger 2009. március 06. 16:25
  „1. A móri esetben nem a rendőrök döntöttek, hanem a közvetett bizonyítékok alapján a bíró!
  2. A helyszínen nem a rendőr dolga eldönteni a halál beálltát és okát, hanem a dokinak!

  Arra miért nem gondolt senki, hogy vízbe fulladás történt? Azért, mert lakástűzhöz hívták ki őket!
  Ennyi.”
 • 26. Mathiasking 2009. március 06. 15:41
  „25. hozzászólás Egy_a_sok_közül... 2009.03.06. 14:41

  Az egyenruha iránti hűséget díjazom, de az elvakult hitet utálom! Mitől különb egy rendőr egy másik embertől? Válaszolj légyszíves, ha meg nem sértelek!”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

316 felett a forint

Péntek reggel újabb gyengülési hullám érte el a forintot. Az euróval szemben 316,95-ért is jegyezték… Tovább olvasom