Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Nem támogatja az SZDSZ Baka András LB elnökké választását

Nem támogatja az SZDSZ Baka András megválasztását, akit az államfő jelölt még a múlt héten a Legfelsőbb Bíróság elnökének -mondta el a Független Hírügynökségnek Hankó-Faragó Miklós, szabad demokrata képviselő.
Az SZDSZ frakciója hétfői ülésén tárgyalt Baka András jelöléséről és úgy döntöttek, hogy nem fogják támogatni megválasztását. Hankó-Faragó Miklós a frakció döntését azzal indokolta, hogy álláspontjuk szerint lenne más, aki jobban el tudná látni ezt a feladatot, hiszen az államfő jelöltje az elmúlt 18 évet nem töltötte itthon. Baka András 1991 és 2008 között az Emberi Jogok Európai Bíróságán bíróként dolgozott Strasbourgban.

Az MSZP várhatóan két hét múlva alakítja ki álláspontját az államfő jelöltjével kapcsolatban, a Fidesz frakciója a hétfői ülésen már tárgyalt Baka András jelöléséről, Navracsics Tibor ennek kapcsán azt mondta, hogy a Fidesznek sem szakmai, sem politikai kifogása nincsen, és ha a szakma is támogatja, a Fidesz is támogatni fogja a parlamenti szavazások során.

Lomniczi Zoltán a Legfelsőbb Bíróság jelenlegi elnökének megbízatása idén júniusban szűnik meg. Az új főbírót az államfő jelöli és az Országgyűlés választja meg, kétharmados többséggel.

Olvasóink írták

  • 2. matriné 2008. május 06. 09:27
    „Lehet, azért nem szavazták meg mert félnek attól, hogy lesz Magyarországon is Igazságszolgáltatás.”
  • 1. Cseter János 2008. május 05. 17:12
    „Lehetséges, hogy nem kell a strasbourgi bírósághoz fordúlni a magyar állam ellen, ha a már ott gyakorlatot szerzett bíró fog a LB elnökiszékében nűlni? Csak nem ki fog kászálódni az igazságszolgáltatás a bányászbéka ülepe alól? Ez a kezdet az igazságszolgáltatás reformja körül?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szigetközben már a víz az úr

Vasárnap még túrázókkal volt tele, hétfőn azonban már a víz volt az úr a Szigetközben. Szlovák és a… Tovább olvasom