Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Nem vertek tüntetőket a rendőrök a bíróság szerint

Felmentett a bíróság négy rendőrt, akiket az ügyészség azzal vádolt, hogy a 2006-os őszi zavargások közben megvertek tüntetőket. Az egyik egyenruhás azonban egy év fogházbüntetést kapott, az ítéletet három évre felfüggesztette a bíróság.
A vádirat szerint három rendőr még tavaly szeptemberben a József körút és a Baross utca sarkán összerugdalta az egyik elfogott rendbontó arcát és fejét. Az egyébként joghallgató demonstráló először amnéziára panaszkodott, néhány hónappal ezelőtt azonban felismerni vélte támadóit. Azt állította, hogy idővel kitisztult és helyreállt az emlékezete.

A Fővárosi Bíróság (FB) azonban a hétfői tárgyaláson felmentette mind a három egyenruhást. A döntést az indokolta, hogy nem volt bizonyított a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás. Az ítélet ellen az ügyész fellebbezett, így az még nem jogerős.

Szintén hétfőn egy másik hasonló ügyet is tárgyalt az FB: két rendőrt vádoltak azzal, hogy megvertek a zavargások idején egy tüntetőt. Egyiküket a bíróság bűnösnek találta hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétségében, ezért egy év fogházbüntetésre ítélte, amit három évre felfüggesztett. Társát felmentették.

Az ítélet ebben az esetben sem jogerős, mert az ügyész és az ügyvéd is fellebbezett.

Olvasóink írták

 • 10. cseter János 2008. január 15. 11:27
  „Kedves Kiriszti! A fenti cikk írója mint látod arról ír, hogy a biróság nem tudta megállapitani azt, hogy melyik rendőr( azaz rendőr ruhában) lévő burutális alakok követték el azokat a bűn cselekményeket amelyekkel a rendőri munkát alantasították a hóhér szintjére! Nem a becsületes rendőrökről szólnak az írásaink! Ha figyelemmel kisérnéd az eseményeket a tárgyalásokkon a bírók szerint ezek a rendőrnek alkalmatlan bűnözők még a hamis tanuzást is bevállalják egymás bűnének takargatására a "mundér becsületének" védése égisze alatt! Csak, hogy ezzel mégjobbn lealacsonyítják a rendőri poszt magatartását! Viszont a helytelen parancsot adó a politika ma is éli világát, hisz a pajzosok seregei védik ma is érdemtelenűl nagy költségek árán! Kinek ér e politika meg ennyit? Hisz saját maguk is beismerik, hogy évekig nem csináltak semmit!Képtelenek elszámolni, de hazundni, azt tudnak éjjel délutá és nappal! No meg elkurni szinte mindent! Azt tudnak!”
 • 9. Kriszti 2008. január 15. 10:24
  „Az a parancs helytelen volt, le is váltottak pár embert.
  Azok az emberek pedig nem voltak olyan védtelenek. Előtte mindenféle tárgyakat dobáltak a rendőrökhöz. Persze, én nem azt mondom, hogy minden intézkedés szabályszerű volt.
  Több rendőr sérült meg, mint tüntető. Legalábbis a híradások elmondása szerint.
  Csak arra akarok rávilágítani, hogy nem az összes rendőrt kell szidni.
  Szerintem itt ugyanúgy felelősségre vonhatnátok a vandálokat is, akik elvegyülve a békés tüntetők között randaríloztak és sérüléseket okoztak.”
 • 8. Cseter János 2008. január 15. 09:33
  „Kedves Kriszti! Cecília véleményével már megelőzött! Viszont kérlek olvasd el mégegyszer az előző levelemet! A rendőri munka minden rendszerben elengedhetetlen része. De az megengedhetetlen, hogy e testületben az "önvédelemre" hivatkozva rugdakják a földre teritett védtelen embereket! A kormányellenes tüntetést pedig nem szabad összemosni a szélsüségesnek kikiáltott vandál romboló bünözőkkel! A rendőrök, ha értenek a szakmájukhoz, akkor azokat könnyüszerrel kiemelhették volna a tüntetők közűl! De nem erről van szó, hanem arról a parancsról, amikor válogatás nélkül a tömegbe lövettek!Azt meg már sokszor leirtam, hogy a bűnüldözés vezetéset a politika nevezi ki e rendszerbenn és nem a tudás az alpja, hanem a hűbéri kaszt majmolása!”
 • 7. Kriszti 2008. január 15. 08:56
  „Igen, csak az erőszakos tüntetésekkel sem fogunk elérni semmit. Csak ezt a hercehurcát. Gyurcsány nem fog lemondani. Nem ijed meg, nem érdekli az egész. Még sajnos sok idő van a választásokig, de ott kell leváltanunk.”
 • 6. S.Grandpierre Cecília 2008. január 14. 21:50
  „Kriszti!
  A rendőr a népellenes parancsot bármikor megtagadhatja, sőt köteles lenne a haza és a nép érdekében, az igazságot szolgálva. Ők a "dolgozó népet" szolgálják, nem pedig a mindenkori kormányt, akármilyen is az! Ezen is el kellene gondolkodnia minden tisztességes magyar embernek, legyen az bármilyen beosztásban is! Én így gondolom! A hazáért, egy ígaz ember mindenre képes. Persze egyedül ezt nem lehet csinálni csak összefogással! Azt is észre kellene venni már, hogy az "oszd meg és uralkodj" elvet akarják nem is kis sikerrel alkalmazni. Azért egyszer mégis Isten ígazából felébred a Magyar Nép!”
 • 5. Kriszti 2008. január 14. 21:04
  „Én értem, hogy mit mondasz és ennek tényleg így kellene lennie, de ha ők is fellépnek, törvényt és esküt szegnek és bűnözővé válnak. Ők sem jókedvvel mentek a tüntetésre. Az én párom is rendőr, neki is mennie kellett. Ő is elítéli ami történik ebben az országban, de a dolgát el kell, hogy végezze. Szerencsére nem került összetűzésbe a tüntetőkkel és nagyon örültem, hogy épségben visszakaptam. Nem mindenki volt ilyen szerencsés. De azt te is megérthetnéd, hogy meg kell magukat védeni.
  Igen, azonosítószám van rajtuk, valakinek a neve is fel van tüntetve.”
 • 4. S.Grandpierre Cecília 2008. január 14. 20:56
  „A rendőrség a népet kell, hogy szolgálja. Az adófizetők pénzéből kapják a fizetésüket. Nem a kormányt kellene szolgálniuk, a népet!!! És nem a nép ellen fellépni, hanem felfogni nekik, hogy itt nincs rend, ők is ebben a hazában akarnak élni, nem olyan hazug kormányt szolgálni, akik meglopják a népet, a nemzet pénzét elherdálják, és saját "hadsereget" tartanak fenn közpénzen. Azonosítót pedig kell, hogy hordjanak! Aki kimegy tüntetni a rendőrök minden oldalról lefényképezik? Ők meg elbújnak? Kit szolgálnak, ezt kellene tisztázniuk önmagukban. Ha látját, hogy mi folyik a kormány részéről -ők is a nép közül valók - a rendért kellene harcolniuk. a ők fegyverrel jönnek a nép ellen, a nép mit tegyen, hogy elűzze azokat a hatalmon lévőket, akik nem a hazát "szolgálják". Pedig a vezetők a nép szolgái kellene, hogy legyenek, a rendőrség pedig a bűnözök ellen. Tisztázni kellene, hogy kik a bűnözők ebben az országban. A rendőrök is emberek, mikor fogják már fel, hogy ezt a rendszert nem védeni, hanem összefogva le kell váltani!”
 • 3. Kriszti 2008. január 14. 19:31
  „Kedves János!

  A munkájuk során azért viselnek maszkot a rendőrök, hogyha egy bevetés során esetleg egy "ismerős arcot" fognak el, az a későbbiekben ne bosszulja meg a rendőr családján a történteket.
  A másik, a nevük már azért nincs feltüntetve, mert ez alapján is könnyen megtalálhatják a bűnözők.
  Harmadszor elég szörnyű, hogy az egész rendőrséget szidalmazod. Ne legyenek zsaruk? rendben. Vezessenek csak ittasan az emberek. Talán az egyik elgázolja a szerettedet és mindez büntetlen marad.
  Vagy verjék szét a fejedet a randalírozók és te meg tűrd csendben.
  Azt hiszem a tüntetések előtt várható volt, hogy nem békés demonstrációról lesz szó, ott lesznek a szélsőségesek is, akik kocsikat törtek fel, ártatlan emberek testi épségét sodorták veszélybe, gyújtogattak, és még sorolhatnám.
  A rendőrnek, még ha utálja is a "rendszert" kötelessége megvédeni a politikusokat is. Vagy egy orvos ne lásson el egy bűnözőt csak azért mert elítéli?
  Végezetül, igen voltak rendőrök, akik nem a szabályok szerint jártak el, de talán a helyükben te sem tűrted volna, hogy kövekkel, üvegekkel, égő tárgyakkal dobáljanak.
  Ezt nem ellened írtam, csak nem értek egyet veled teljesen. Szeretném ha reagálnál.
  Köszönöm”
 • 2. higi 2008. január 14. 19:28
  „Nem hagyni kellet t volna,hogy a hohért fejezzék le?”
 • 1. Cseter János 2008. január 14. 19:05
  „A középkorban, amikor a hóhérok azért viseltek csukját, hogy ne ismerjék fel az itélt végrehajtása után érthető volt, hisz a munkájukat végezték! De a mai korban a rendőröknek azért van azonosító számuk, hogy a munkájuk után is felismerhetők legyenek! Ma a rendőrök nem végezhetnek hóhérhoz hasonló tevékenységet! Persze, ha szándékosan nem hordanak azonosító jelzést és szinte hóhérként viselkednek, akkor sokkal rosszabb a minősitésük, mint a munkáját végző hóhérnak volt a középkorban! Közönséges gátlástalan bűnözők! Ezzel bélyegzik meg a tisztességessen dologozó társaikat! Természetesen igaz az a közmondás, hogy a" döglött hal a fejétől bűzlik"!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A cukorbetegség - népbetegség

A Park Egészségközpont orvosainak segítségével az elkövetkező hetekben olyan betegségeket,… Tovább olvasom