Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Nyílt napot rendez a Pedagógusok Szakszervezete

Körülbelül 60-70 parlamenti képviselő látogat el a jövő héten az ország különböző általános- és középiskoláiba november 22-e, a közoktatás napja alkalmából. Az akciót a Pedagógusok Szakszervezete szervezi immár második alkalommal azért, hogy a képviselők a saját szemükkel lássák, milyen hatással vannak az oktatáspolitikai döntések a diákok mindennapi életére.
A PSZ 1991 óta a magyar közoktatás napjaként tartja számon november 22-ét. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a közoktatás aktuális kérdéseire, illetve a fejlesztések szükségességére. A cél az, hogy az iskolalátogatás, az órákon való részvétel illetve a helyiekkel folytatott kötetlen beszélgetések után az oktatás ügyét ne pártpolitkai, hanem szakmai alapon ítéljék meg a döntéshozók - mondta Árok Antal, a PSZ alelnöke.

A szakszervezet az összes parlamenti párt frakcióvezetőjének írt az ügyben. A meghívott képviselők többsége 22-én, de vannak akik pár nappal előtte vagy utána tesznek eleget a meghívásnak. Pártállásukat tekintve elég vegyes a mezőny, de a kormánypártiak vannak többségben - mondta az alelnök. Az érdeklődők közül sokan fővárosi iskolát választottak; szép számmal mennek Borsod- és Jász-Nagykun-Szolnok megyébe, Vas- és Győr-Moson Sopron megyében azonban alig akad jelentkező - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt a Borsod megyei Encsre hívták, amit a kormányfő el is fogadott, de később aztán lemondta. A régióban egyébként Szikszón, Szerencsen, Miskolcon pedig három iskolában is rendeznek ilyen rendezvényt pénteken. A miskolci egyetem épületében tartandó közoktatási fórumra többek között Arató Gergely közoktatási szakállamtitkárt is várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bocsánatot kértünk a magyarországi német kitelepítettektől

Szili Katalin Házelnök bocsánatot kért a Magyarországról elűzött németektől, a kitelepítések 60… Tovább olvasom