Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Nyilvános lesz az utcai demonstrációk szervezőinek neve

Nyilvános lesz az utcai demonstrációk szervezőinek neve - jelentette be pénteken újságírók előtt Bencze József országos rendőrfőkapitány. Az adatok nyilvánossága azért fontos, mert a szervezők egy személyben felelősek a rendezvényeken történtekért.
Ezután ha egy demonstráció utcai verekedéssé, garázdálkodássá fajul, az, akinek például összetörték a kocsiját, tudhatja, kihez forduljon kártérítésért. A főkapitány elmondta azt is hogy megfelelő erőkkel készülnek a március 9-i népszavazás napjára, illetve a március 15-i ünnepre bejelentett rendezvényekre is.

Bencze József újságírók előtt elmondta: az utcai megmozdulások szervezőinek nevét nyilvánosságra fogják hozni, a rendőrség már elkezdte kidolgozni az adatok nyilvánossá tételére vonatkozó szabályzást. Ez az intézkedés azért fontos, mert a szervező a jogszabályok szerint felel a rendezvényen történő eseményekért.

Így ha valakinek például egy demonstráción megrongálják a parkoló autóját, annak joga van tudni, hogy kit pereljen be kártérítésért. Bencze József elmondta azt is, hogy a rendőrség megfelelően készül a népszavazás napjára és a március 15-ére bejelentett rendezvényekre is. A március 9.-i népszavazás idejére a fővárosban egyelőre tíznél kevesebb helyre jeleztek rendezvényt. Egyebek mellett a Kossuth tér- Alkotmány utca torkolatához is. Március 15-re országszerte eddig körülbelül 1200 rendezvényt jelentettek be, a fővárosban ezek közül 157-et. A rendőrség nem közli előre, hol, mekkora erővel lesz jelen.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Gergő_ 2008. március 03. 20:29
  „hát a 21-es hozzászólásodra csak annyit, hogy a riadólánc nem a szocikra jellemző, de hát ezt is le fogod tagadni, ugyhogy mindegy (mint már írtam előbb). SZERINTEM meg a nagy arcraesés az vasárnap este felé lesz, amikor rájösz, hogy kevesen lesztek. Azután megint hamis szavazással vádolás, utcai demonstrációk, gyújtogatások, tüntetések, stb. le merem fogadni. Egy esetleges -rátok nézve- kedvezőtlen, vagy éppen kínos népszavazási eredmény sem lesz arra elég hogy magatokba szálljatok, ugyanígy folytatódni fog minden. Te is rágalmazni fogsz a DM Online-on, az ellenzék is folytatja a lejárató, program nélküli kampányt, és minden marad a régiben.

  Az egyetlen pozitív dolog tőled az önkritikád, a nickválasztásod nyerő. Ugyanis pancsereknek tartom magam is azokat, akik az álszent, tettek nélküli, makulátlan ("sosem hazudtam") politikát éltetik, imádják, és állnak ki mellette minden fronton, minden témában, és minden politikusát illetően.

  Ami a nárcizmust illeti; bár sok közöd nincsen hozzá, igen magam is önimádó vagyok, tele pozitív energiával, ha ez neked negatív legyen, túl sok bánatot nem fogsz vele okozni.

  :)”
 • 21. pan.cser 2008. március 02. 15:06
  „Kedves Didi! Nem szoktam nézni a Naplót, még egy kicsit kevéssé hülyültem el, hogy egy primitív tévé, primitív műsorát nézzem. A felméréseik annyit érnek mint maga a tévé. Még egy-két évtized és ki néz naplóféle hülyeségeket, mert olyan hírfolyam lesz, hogy nem azt nézik az emberek amit adnak, hanem amit ők akarnak. Ami a naplóbéli szavazást illeti ki kell adni a rendőröknek, hogy szavazzanak és máris meglódul az egyenleg. Ezt még megspékelik a Mszp riadóláncával, máris kész a hazug eredmény, olyan gyurcsányosan hazug!”
 • 20. Didi 2008. március 02. 14:57
  „Pancser!

  Azt hiszem, nagy csalodás ér majd bennetek Márc. 09-én, ha a naplo telefonos felmérését veszem alapul. Pedig az nem csak ezer ember volt, hanem 20 ezer.”
 • 19. pan.cser 2008. március 02. 12:49
  „Kedves Gegő! Nem veszed észre, de fogoly vagy. A szocialistanák magát nevező párt foglya. Nem is ez a tragédiátok, hanem az, hogy Fletót azonosítjátok a párttal. Ebből kiindulva átveszitek ennek beteg embernek a gondolkodását, aminek jellemzője a nárcisztikus önimádat. Nincs önkritika, gátlás, semmibe szállnak a szavak, ígéretek. Most majd meglátjátok a következményeit!”
 • 18. Kapuvári 2008. március 02. 10:30
  „Javítom magam, nem párszáz,hanem 40-50 ember jött a hazugot éltetni!nem sokan kiváncsiak rá,és ezek ugrálnak!”
 • 17. Gergő 2008. március 02. 09:04
  „Az egész 14-es hozzászólást meg lehetne cáfolni, de nektek olymindegy, nem veszitek az adást.”
 • 16. magyaro 2008. március 01. 22:10
  „Gergő ti balosok, ha olyat mondanak, amit nem tudtok megcáfolni, akkor elintézitek azzal, hogy hagyjuk és elkezdetek másról beszélni.”
 • 15. Gergő 2008. március 01. 21:56
  „Hagyjuk már ezt a viktor alatt jobban ment dumát... Vagy ugye ő az aki sohasem hazudott?”
 • 14. pan,cser 2008. március 01. 17:35
  „Azt mondta a ronda magyar miniszterelnök, hogy mindenki miniszterelnöke akar lenni. Ehhez képest jó néhány millió választóval kitartóan szembe megy. Ez az inas kezeivel hadonászó KISZ cápa most lassan de biztosan a poletárdiktatúra általa jól ismert, gyakorolt eszközeit veti be. Ha valaki tüntetés szervez és mondjuk rendőrségi, titkosszolgálati ügynökök provokációs lejáratási céllal felgyújtanak néhány autót, akkor a szervező fizet? Ferkó mikor fizet az országnak okozott károkért? Mert Viktor alatt jobban ment az országnak, az adósság csökkent az ország helyzete javult. Jöttek ezek aztán minden lehervadt, sőt ciklusról ciklusra rosszabb. Tiszta Románia a Kárpátok Géniusza idején! Építjük a jövőt a Böszme szerint, mint az Állatfarm állatai a malmot, csakhogy abba megrokkantak, elpusztultak, de a szebb jövő csak nem jött el.”
 • 13. Kapuvári 2008. március 01. 16:12
  „Most olvastam az I...xen,hogy a lúzer,hazugok hogyan jártak!jöttek pár százan a gyf-et éltetni,de jött a vihar is, és nem tudtak menekülni,mert olyan biztonságban őrizték a teret,hogy kifelé csak egy kapun lehetett távozni, és végig verte őket a vihar!hát erre nem lehet mit mondani!még ez se jön össze nekik!a nagy örömködésből bőrigázás lett! megcsináltátok a hétszázát!”
 • 12. Gergő 2008. március 01. 15:44
  „Következtetés? Hát ha te ebből ilyet következtetsz ki, akkor csak sajnálni tudlak.”
 • 11. Kapuvári 2008. március 01. 14:17
  „Minek reagálsz az írásomra,ha nem érted?a gyf-nek küldjék a számlát,mert ha eltakarodott volna,már rend lenne lassan 2 éve!ilyen buták nem lehettek bolsik? ezt már nem hiszem el,hogy ilyen gergőfélék még hisznek a télapóban(gyf)?A bal szerint az a helyes út,amit a hazug hadvezérünk mutat nektek,700 embernek! legalább most mondhatja,hogy megcsináltuk, a hétszázát!az országot nem egy 2%os,és egy 20%os párt szájíze szerint kéne alakítani,mert rajtuk kívül van még nagyon sok ember!tudod gergőke!és megsúgom neked,hogy a 2%osok uszítanak,nem az a csúnya viktor bácsi!(megvédem annak ellenére,hogy ugyanannyira tartom,mint a gyfet).A balosok levehetnék végre a szemellenzőt!tudatlan,naiv,tanulatlan balra és nemre szavazók!”
 • 10. Atika2 2008. március 01. 12:47
  „gergö!
  ez egy egyszerü következtetes volt.
  egyszerü tanacs: ne csak olvass, es elhigyj mindent, gondolkozz is!”
 • 9. Gergő 2008. március 01. 11:16
  „Atika: melyik mondatrészben olvastad, hogy mindenkinek magára kell vigyázni? Nem értem, nem találom.”
 • 8. Atika2 2008. március 01. 09:01
  „En eddig azt hittem, a rendörseg feladata a rend fentartasa - ki mase?
  Ha ezutan mindenki magara vigyaz, akkor nekem is kell gyorsan vmi fegyver...”
 • 7. Cseter János 2008. március 01. 08:42
  „Szerintem az utcai demonstráció szervezése nem egyenlő a szándékos rongállással! Viszont e cikkből kiderűl megint, hogy a rendőrség ismét ki akar bújni a felderítés alól. Ezért, akarja, másra kenni az esetleg felmerűlő rendbontók, garázdák elfogását, és a károsúltak félrevezetését! Ugyan is azok hiába is fordúlnak a szervezőkhöz, ha nem ők a károkozók, sőt még nem is "tulajdonosok" mint a gépkocsi tulajdonosok! Persze keverni a jogokat és a felelősséget, a kötelességeket a rendfenntartás. Az megint nem más mint egy katyvasz! Ez megint rendőri vezetés váltáshoz vezet.”
 • 6. Gergő 2008. március 01. 08:20
  „d: szerintem meg értelmezte. ahogyan többen is.”
 • 5. d. 2008. március 01. 07:26
  „akárki, te asszem csak olvastad kapuvári hozzászolását,de nem értelmezted.
  Jo, megértem hogy az már meghaladja a képességeidet.
  Csak akkor tudod.........pssszt !”
 • 4. akárki 2008. február 29. 23:03
  „Kapuvári !
  Teneked az egyik füled be van dugva !Nem hiszem, hogy nem ittál az írásod előtt egy kupicával !Az uszítás a jobboldal specialitása, ehhez ő nagyon ért ne akard a baloldalnak adni ,nem kérünk belőle ! Nekünk nincs hozzá szövegkönyvünk.
  Hazudnak a balosok még ilyet !Addig ajobb mitcsinál ? Ne tedd már ennyire butának magad !
  Nagyon helyes ,hogy aszervezők neve fent lesz .Ugy lehet a te kocsid törik össze álarcban. Legalább tudjuk ki a vezér !
  További jó eszmefuttatást, de csak szemellenző nélkül !”
 • 3. Baba_ 2008. február 29. 19:15
  „Ne izélj már, te biztos, hogy fel tudnád sorolni, hiszen mindig sorolod. Másrészt ha a kuruncinfon fenn lehet mindenki, aki nem tetszik a nemzeti jobbmagyaroknak, akkor az egyenlő bánásmód alapján elérhető legyen azoknak is a neve, akik nem tetszenek a bolsilibsi komenyistáknak. Na.
  Babanyanya”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltóautó és autóbusz ütközött Székesfehérváron

Egy ember súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg pénteken délelőtt fél tizenegykor… Tovább olvasom