Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Orbán Viktor: a kormány nem kezeli, hanem mélyíti a válságot

A Bajnai-kormánynak nem válságkezelő, hanem válságmélyítő programja van - mondta szerdán a Fidesz elnöke, amikor bemutatta a párt európai parlamenti (EP) választási programját.
Orbán Viktor szerint a kormányt csak úgy lehet megállítani, ha minél többen elmennek szavazni. Ahogy fogalmazott: ez a demokrácia helyes válasza. A rendezvényen felszólaló Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke szerint Magyarország számára döntő jelentőségű pillanat lesz a júniusi EP-választás.

Magyarország minden gondja megszűnne, ha sikerülne egymillió új munkahelyet teremteni - mondta a szerdai rendezvényen Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint pártja képes "munkahelyeket teremteni, adókat csökkenteni, ... és megoldani azokat a szociális gondokat, amelyek ma milliószám kínozzák az embereket". Ennek jelenleg csak "egy maréknyi milliárdos" az akadálya - tette hozzá.

A Fidesz azért szeretne választásokat nyerni, mert az ország ennél többre képes - mondta Orbán Viktor. A volt kormányfő bírálta a szocialista-szabad demokrata kormányokat, amelyek felrúgva a rendszerváltáskor kötött megállapodást, népjóléti kiadások fedezésére vett fel külföldi hiteleket. A Fidesz elnöke emlékeztetett rá, hogy 2002-ben, amikor az MSZP átvette a kormányzást a nemzeti össztermék 53 százalékát tette ki az államadósság. Ez az arány az év végére azonban akár a 80 százalékot is elérheti - tette hozzá a politikus.

A júniusi EP-választást döntő jelentőségű pillanatnak, míg a következő országgyűlési választásokat óriási lehetőségnek nevezte a rendezvényen felszólaló Wilfried Martens. Az Európai Néppárt elnöke szerint a baloldali ideológia állások elvesztéséhez vezet. A politikus úgy vélte, hogy a szocialista kormányzás legalább 4 évvel vetette vissza Magyarország fejlődését. Wilfried Martens stabil, megbízható erőnek nevezte a Fideszt, amely megfelelően kívánja kezelni a kihívásokat.

Magyarország EU-ban töltött 5 évét kudarccal és csalódással teli időszaknak nevezte a Fidesz EP listavezetője. Schmitt Pál szerint a mostani, hitelét vesztett kormány nem képes mérsékelni a világválság hazai hatásait.

A Fidesz nem a viszályt, hanem a demokratikus versenyt exportálja Brüsszelbe - mondta Martonyi János. Az Orbán-kormány egykori külügyminisztere szerint a szocialista kormányzat megteremtette a magyar demokrácia válságát és nem képviselte külföldön az ország érdekeit. Emiatt szerinte alapvető és átfogó fordulatra van szükség Magyarországon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a Pápa környéki bűnbandát

Pápa - Elfogták azt a négy fős társaságot, amely Pápa mellett, Ganna településen rabolt ki házakat.… Tovább olvasom