Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Ötmilliós nyomravezetői díj a molotov-koktélos támadókért

Ötmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség annak, aki segít a molotov-koktélos támadók kézre kerítésében, illetve a fehér poros levelek feladóit megtalálni. Ezt Bencze József jelentette be szombati sajtótájékoztatóján.
Az országos rendőr-főkapitány elmondta: az ügyészség pénteken terrorcselekmény miatt rendelt el nyomozást a politikusokat ért támadások ügyében. A vizsgálatba a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) húsz kollégája is bekapcsolódik, illetve a titkosszolgálattal is felvették a kapcsolatot - mondta Bencze József.

A tettesek kézre kerítéséig megerősítik a járőrszolgálatot a pártszékházak körül, és minden képviselőnek személyes védelmet ajánlottak fel. Eddig senki nem élt ezzel - tette a hozzá a főkapitány.

Aki indokoltnak érzi, az a rendőrségi törvény értelmében ideiglenes védelmet kap és a környezetét is ellenőrzik - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter szerint az országban tapasztalható erőszak az elmúlt napokban új fordulatot vett. Úgy tűnik, a fenyegetések elsősorban az egészségügyi törvényről szóló, hétfői szavazás miatt szaporodtak meg. Ami történt, az nem más mint megfélemlítésre irányuló köztörvényes bűncselekmény, amelyet mindenkinek el kell ítélnie - mondta a rendészeti miniszter.

Takács Albert átfogó intézkedési tervet vár az országos rendőrfőkapitánytól annak érdekében, hogy megelőzhetőek legyenek a hasonló támadások, illetve a lehető leghamarabb elfogják a tetteseket. A teendőkről a nemzetbiztonsági kabinet jövő heti ülésén is szó lesz. Szükség esetén a jogszabályok módosítása is elképzelhető - mondta a tárcavezető.

Olvasóink írták

 • 9. G 2008. február 11. 21:09
  „Előttem hozzászólók: annyira komcsi provokáció volt az egész, hogy ma fel is vállalta magára az egyik magyar terrorszervezet (hehe..). Úgyhogy a bocsánatkérést elfogadjuk, mi komcsik.
  :)”
 • 8. imre 2008. február 10. 15:12
  „Leitatott kocsmatöltelékekkel tavaly már eljátszották az ország szervezett fenyegetettségét, most újat kellett kitalálni. Most a Csintalan Sándor megverését vállaló "Magyarok nyilai" nevű rejtélyes szerveződés a gyanusított, mint olvasom más hírportálon. Van új a nap alatt.”
 • 7. matriné 2008. február 10. 09:36
  „Azt már megszoktuk, hogy a Kodálynak hosszú fehér haja volt, és a tudása miatt tisztelete a nép. De ennek a bányászbéka ülepe körűl lebzselőnek vajon nincs pénze fodrászra? Mert, hogy nem művész, hogy ilyen frizurát engedjen meg magának az bíztos! Bohócnak pedig nagyon ngyenge mutatványokat ad elő.
  Ha az előttem lévő hozzászólóknak lessz igazuk, akkor a hírközlés egy része hamarosan beharangozza azt, hogy már el is fogták a koktélosok egy részét, de még vannak és lesznek fenyegetőzések!
  Úgy hogy jobb lessz, ha a nép kezdi sajnálni a politikusainkat! Sőt holnaptól csupa jót lehet írni róluk! A strucc politika a menő ebben az nországban!”
 • 6. Kapuvári 2008. február 10. 08:35
  „szerintem kommunista provokáció volt!”
 • 5. imre 2008. február 10. 07:27
  „Úgy, ahogy mondod kedves Cecilia! Majd meglesznek e vidéki harmadhegedűs szocialista politikusok házára koktélt dobálók, ha meglesznek a "Teve palotára" lövöldözők. Játszuk csak el azt a terrorfészkes társadalmat, hogy majd szétverjük a tüntetőket (nem ünneplőket) március 15-én. Ez a ma kormányon lévő uralkodó elit hagyományőrző filozófiája. Azt hallottam a minap a tévében egy nyilatkozó illetékes elvtárstól, hogy a mindenkori kormánynak joga van (értik: joga van) a rendőrség felhasználására ilyen esetekben. Könyörgöm: követelem Gergényi vasprefektus reaktiválását!!!! Ha már lúd, legyen kövér.”
 • 4. MACI 2008. február 10. 00:41
  „A koktélosok csak az észheztérést próbálják elősegíteni a politikusok számára és jelezni, hogy vannak , akik másképpen gondolkodnak.Pl. Nekem a MACInak nem tetszik a törvényjavaslat. Fogalmam sincs mit jelent a számomra. (Persze tudom, mert Maci vagyok) De a nem Macik nem tudják ÁM!!! Ők bemennek a csőbe, mert vezethetők! Sőt OSTOBÁK!!!”
 • 3. maci52 2008. február 09. 19:31
  „Elkezdődött??Hol kell jelentkezni??Addig kell ezeknek a férgeknek/értsd:politikusok/lelépni amig nem dinamitot dobálnak.Ildi nyanya majd mondja ,láttam Orbánt a kúton kannával a kezében.”
 • 2. S.Grandpierre Cecília 2008. február 09. 18:15
  „"A fejétől büzlik a hal" ismerjük már. Vajon miért éppen az ő házikat dobálják koktélokkal? Ezen kellene gondolkodni!
  Ha egyáltalán ígaz... A fehérpor, Csintalan megverése, bombariadók,- ünnepségek előtti beharangozása-, rendőrpalotára lövöldözök...Soha nincs meg senki! Érdekes, vagy nem???
  Az előző hozzászolóval egyetértek. A rendőrség dolga, hogy felderítse a bünözöket, ne a közpént pazarolja, mert tehetségtelen. Bezzeg a népet tudják ütlegelni/lásd okt.23./.
  Szerintem a legtöbb rémhír és figyelemelterelés!!! Árad a szenny!
  Egy tolvajt száz rendőrt kergetett a napokban? Közröhej! Fentről kezdjék már el a nyomozást, hívják az APET-et is, és sok-sok felderítetlen rablásra, büntényre bukkannak. Meg adócsalókra is. Mindjár lenne pénz az országban. Vagy keressék meg a közpénzen vásárolt vizágyúkkal a létező/?/ bünösöket. Vagy azok csak a nép locsolására lesznek jók, ha nem tetszésüket akarják kinyílvánítani a kizsákmányoló tolvaj banda ellen? Hol a demokrácia? A közpénzt pazarolják ellenünk? Kordonokkal védik a rendetlenséget, amely az országban uralkodik?" ´Még jőni fog..." Talán félnek az elvtársak, vajon van-e mitől???”
 • 1. radenkó 2008. február 09. 17:59
  „Szégyen gyalázat, hogy a főkapitány az adó fizetők pénzét spicliskedésre költse. A rendőrség feladata a bűnelkövetők felderítése
  és elfogás. Ha ennek a feladatnak nem tud meg fellelni abban az esetben vonja le a konzekvenciát és váltson más pályát.
  De az adó fizetők pénzét ne herdálja el olyan célért amelyet önmagának kellene megoldania.
  Amennyiben mégis úgy gondolja, hogy jutalmat tűz ki abban az esetben tegye de saját fizetése terhére.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

'Autóversenyzés' okozta a hajnali családi tragédiát

Egy fiatal nő meghalt, egy két év körüli kisgyermek és egy férfi pedig súlyosan megsérült egy… Tovább olvasom