Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Panaszt tesz az ügyészségnél Kármán Irén

Megnézhette a megveretése és elrablása ügyében elkészült nyomozati anyagokat kedden Kármán Irén. Az újságírónő csütörtökön írásban tesz panaszt a Fővárosi Főügyészségnél, mert ügyét bűncselekmény hiányában szüntették meg.
A keddi iratbetekintésen a nyomozók először nem akarták megmutatni a tanúvallomásokat, de ügyvédje a jogszabályokra hivatkozva elérte, hogy azokat is megnézhessék - mondta Kármán Irén a Független Hírügynökségnek. Az újságírónő szerint a vallomásokból az derül ki, hogy a mentőben, összeverve látták őt először azok a hajléktalanok, akik a rendőrök szerint séta közben találkoztak egy hozzá hasonló nővel a Duna partján.

A nyomozók Kármán Irén szavahihetőségét is megkérdőjelezték. Egy korábbi egyetemi évfolyamtársa tanúként jelentkezett és azt mondta, hogy Kármán Irén már egyetemi évei alatt is kitalált történetekkel szórakoztatta őket. Szavai megerősítésére három másik tanút is megnevezett, ők azonban nem erősítették meg ezt a történetet.

Az iratokból kiderül, hogy a nyomozók nem foglalkoztak érdemben az újságírónő állítása szerint megtörtént események és az olajügyekkel kapcsolatos munkája közti összefüggésekkel. A lefoglalt számítógépével - amin állítása szerint rendőr bűnözők adatait tárolta - ugyan foglalkozott szakértő, de sem az elektronikus levelekben, sem a blogjára érkezett fenyegetéseket nem vizsgálták. Nem vizsgálták a telefonos fenyegetéseket sem.

Kármán Irén elmondta: csütörtökön írásban nyújtanak be ügyvédjével panaszt a Fővárosi Főügyészségre, mert elrablása ügyében bűncselekmény hiányában szüntették meg a nyomozást. Több tanúvallomás és szakértői vélemény kapcsán is panasszal élnek. Kármán Irén és védője szerint a nyomozás egyoldalú volt.

A keddi iratismertetésen nem került szóba, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást indítana ellene hatóság félrevezetése miatt - mondta el a Független Hírügynökség kérdésére az újságírónő.

Kármán Irént állítása szerint június 22-én rabolták el Pesterzsébetről, majd megkötözték, megverték és a Duna-parton kidobták a kocsiból. Az újságírónő az olajügyekben folytatott újságírói tevékenységével hozta összefüggésbe a történteket. A rendőrség szerint az események nem úgy és nem akkor történtek meg, ahogyan azt Kármán Irén állítja. A Nemzeti Nyomozó Iroda a verés miatt indult nyomozást bizonyítékok hiányában szüntette meg. Az elrablás - a személyi szabadság megsértése - pedig meg sem történt a nyomozók szerint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pokorni szerint a tanulni akaró fiatalokon spórol a kormány

Magyarország a jövőt megalapozó oktatás terén szembe megy a világgal. Mind az oktatásra szánt pénz,… Tovább olvasom