Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Pótmagánvádat nyújt be Zsanett

Bár az ügyészség jogerősen, vádemelés nélkül zárta le a korábban erőszakkal gyanúsított rendőrök ügyét, a feljelentő lány továbbra is bíróság elé szeretné vinni az ügyet. Erre lehetősége is van, úgynevezett pótmagánvád formájában.
Szerdán kapta kézhez Zsanett és jogi képviselője a Fővárosi Főügyészség döntését, amelyben elutasítják panaszukat, ezzel pedig jogerőre emelkedik az ügy nyomozását lezáró döntés. Tuza Péter, a lány jogi képviselője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy Zsanett álláspontja ennek ellenére sem változott: a jogérvényesítés minden lehetséges eszközével élni kíván. Ez az eszköz jelen esetben a pótmagánvád, ennek benyújtására 60 nap van.

A pótmagánvád annyit jelent, hogy maga Tuza Péter képviselné a vádat a bíróság előtt. Az erről szóló kérelmet most az ügyészséghez kell benyújtani - mert ott vannak a nyomozás papírjai - az ügyészség pedig azokat véleményezés nélkül átküldi a bíróságnak. A bíróság kezében van a döntés arról, hogy elfogadja-e a pótmagánvádat, vagy sem.

Tuza Péter szerint az ügy mindenképpen vádképes. Azt még nem lehet tudni, hogy a pótmagánvádról szóló kérelmet mikor nyújtja be, annyit elárult, hogy nem hagyja az utolsó pillanatra.

A nagy botrányt kirobbantó ügy a 21 éves Zsanett feljelentésével indult, aki azt állította, hogy május elején rendőrök leintették autóját a fővárosi Múzeum körúton, majd azt mondták, hogy előállítják. A lány szerint ehelyett egy félreeső utcába hajtottak vele, ahol ketten megerőszakolták, ezután pedig pénzt követeltek tőle. A rendőrök ezzel szemben azt állították, hogy a lánynál nem voltak papírok, ezért hazavitték.

A történtekkel kapcsolatban a nyomozó ügyészség a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) állományába tartozó 5 rendőrt vett őrizetbe, majd a bíróság május 19-én előzetes letartóztatásba helyezte őket. Egy hónap után végül mindegyiküket kiengedték és szabadlábon védekezhettek tovább. Az ügyészség decemberben fejezte be a nyomozást: az erőszakos nemi közösülés gyanújában bűncselekmény hiányában, míg a vesztegetés gyanújában bizonyítottság hiányában szüntette meg az eljárást.

A Katonai Ügyészség azonban korábban már vádat emelt mind az öt rendőr ellen. Egyrészt amiatt, hogy az egyenruhások engedély nélkül elhagyták a szolgálati helyüket, amikor a lányt hazavitték, hogy bemutathassa otthon hagyott papírjait. Vádat emeltek ellenük azért is, mert nem tettek feljelentést, amikor kiderült, hogy nincsenek a lánynál a dokumentumok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentős uniós pénzek érkezhetnek az egészségügybe

A súlyponti és a területi kórházak fejlesztésére jut az idén a legtöbb uniós forrás, a pénzekre már… Tovább olvasom