Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Princz az utolsó szó jogán a felmentését kérte

Princz Gábor, a Postabank volt elnök-vezérigazgatója az utolsó szó jogán a felmentését kérte szerdán a Legfelsőbb Bíróságon. Vádlott-társai, a Postabank egykori vezérigazgató-helyettesei szintén ártatlannak vallották magukat.
Princz Gábort és három volt helyettesét a Fővárosi Bíróság 2006-ban felmentette, de a Fővárosi Ítélőtábla pénzbüntetésre ítélte hanyag kezelésért. A több mint 10 éve tartó büntetőeljárás után a Legfelsőbb Bíróság várhatóan február 11-én hozza meg jogerős ítéletét.

Princz Gábort és 6 társát eredetileg azért fogták perbe, mert az ügyészség szerint a pénzintézet vezetőinek elhibázott üzletpolitikája súlyos veszteségekhez és a bank vagyonának feléléséhez vezetett. A Fővárosi Bíróság első fokon felmentette az összes vádlottat, de 2008 elején a Fővárosi Ítélőtábla Princz Gábort 3,6 millió forint pénzbüntetésre ítélte hanyag kezelés miatt, három helyettese pedig egyenként 1,5 millió forint pénzbüntetést kapott.

A szerdai tárgyaláson Princz Gábor az utolsó szó jogán beszélt a gazdasági világválságról, és azt mondta, hogy át kell gondolnunk egy sor dolgot, mert felborultak azok a fogalmak, amelyek az elmúlt 10-12 évben érvényesek voltak. Emlékeztetett arra, hogy a Postabankot elsősorban azért hozták létre, hogy minél több lakossági betétet gyűjtsön. Princz Gábor hangsúlyozta, egy bank nagyságát talán a legjobban az ügyfelek száma határozza meg, márpedig a Postabanknak több mint 1 millió ügyfele volt. A volt elnök-vezérigazgató kiemelte: a Postabank állami tulajdonban lévén, állandó kormányzati ellenőrzés mellett tevékenykedett.

Princz Gáborhoz hasonlóan felmentését kérte szerdán két volt helyettese is, akik szintén azt hangoztatták, hogy a pénzintézet mindvégig megőrizte fizetőképességét.

A Postabank-per február 10-én folytatódik.

Olvasóink írták

 • 7. KolompárRómeó 2009. február 04. 20:34
  „Párás szemmel olvastam ennek a jóembernek a kálváriáját. Hát milyen ország az, ahol sokmilliárdos sikkasztásért ennyi ideig hurcolásszák az embert! És a végén még meg is akarják büntetni. Hova jutott az ország!”
 • 6. aranka2 2009. február 04. 16:23
  „Comet, valóban bohózat, hogy ez az ügy 11 éve kezdődött. Princznek a jogerős ítélet után nyilván első dolga lesz a strassbourgi bírósághoz fordulni, ahol természetesen nyerni is fog. Kap majd kb. négyezer eurót, oszt jónapot.”
 • 5. comet 2009. február 04. 16:07
  „na most ha felmentenék Princzet, és kiderülne, hogy ezek szerint ártatlanul hurcolták meg, tették tönkre fényesnek induló banki karrierjét, fiatalságát, családi életét stb. akkor ezek után akár kártérítési pert is indíthat az őt sárral dobálók ellen.
  Kapcsolatai alapján akár pénzügyminiszter is lehet még.”
 • 4. Hmmm... 2009. február 04. 15:03
  „Nem is tudom, a haj vagy a bor vastagabb ezen az alakon es tarsain?”
 • 3. baja2005 2009. február 04. 14:16
  „És azt ki vette észre, hogy a Magyar (jog)Független Bíróság már évek óta ül az ügyön. :-)))))
  Nem kéne dolgozniuk annyi pénzért?????”
 • 2. comet 2009. február 04. 13:23
  „Ha a tét felfüggesztett börtönbüntetés akkor az egész nem ér semmit. Hogy Princz Gábor a felmentését kéri az bohózat jelleget kölcsönöz az eljárásnak és jól tükrözi az igazság szolgáltatás helyzetét. Láthatóan nincs megijedve. Princz Gábor asszisztálása mellett tűnt el talán a legtöbb pénz Magyarországon. A hűtlen kezelés a legkisebb vádpont aminek meg kellene állni ellene. A társadalmat különösen nagy értékben megkárosító síboló művész és tévésztár még mindig jól érzi magát a bőrében.”
 • 1. LukSzusz 2009. február 04. 12:50
  „Ha az a sok ellopott pénz békává válna a Balatonban nem lenne víz!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvodát rongáltak Girincsen

Tört-zúzott egy óvodában két fiú a Borsod megyei Girincsen. Egyikük még gyerekkorú, 13 éves, a másik… Tovább olvasom