Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Rezsicsökkentés: a Fidesz szerint álszent a szocialisták javaslata

A Fidesz szerint rezsicsökkentésre, nem pedig "álszent javaslatra" lett volna szükségük a magyar embereknek a szocialistáktól, ehelyett azonban csak rezsiemelést kaptak tőlük.
A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az MSZP-frakció vezetése az Országgyűlésnek pénteken alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be "a valódi és fenntartható rezsicsökkentés érdekében".

Indoklásuk szerint elfogadhatatlan, hogy a Fidesz minden kormányzati akaratot az alaptörvényben akar rögzíteni, teletűzdelve olyan rendelkezésekkel, amelyek nem felelnek meg az alkotmányos szabályozási szint követelményének. Az MSZP véleménye szerint a lakosság érdekeit az szolgálná, ha a valódi és hosszú távon fenntartható rezsicsökkentés megvalósítására alkalmas szabályt foglalnának az alaptörvénybe. Azt, hogy törvény a jövedelmi és vagyoni helyzettel összhangban álló kedvezményt biztosíthat egyes közszolgáltatások igénybevételéhez.

A Fidesz közleményében hangsúlyozza, a szocialisták kormányzása alatt minden volt, csak igazságos energiaárak nem: tizenötször emelték az energiaárakat, háromszorosára emelték a gáz árát, kétszeresére pedig az áram árát. 2010 előtt a magyar emberek fizették a vásárlóerőhöz képest a legtöbbet az energiáért Európában, éppen ez az oka a hátralékok felhalmozódásának is.

"A szocialisták álszent javaslata semmiben nem akadályozná meg a rezsicsökkentés eltörlését, sőt, a Gyurcsány-párt egyenesen megmondta, hogy a rezsicsökkentés alkotmányos védelme akadályozná őket programjuk végrehajtásában" - olvasható a közleményben.

Emlékeztetnek arra, hogy a Fidesz-frakció jövő héten kezdi a vitát a rezsicsökkentés alkotmányos védelméről.

Olvasóink írták

 • 4. Qllancs 2013. szeptember 29. 09:50
  „Az átkosban ..volt munka! volt bér ! nem volt munkanélküli!Nem volt hajléktalan. Megélhetés volt, tisztességes munkából. Na meg reszicsökkentés is volt ..SZOCIÁLIS ALAPON ! KI szegényebb volt ..kapot támogatást ! és igazságosabb volt az élet ...mint MA !
  Kis fogyasztók..kis reszicsökkentés....milliárdosék ..nagy fogyasztók...nagy segítség !
  A fidesz az 1 kulcsós adóval, a gyerekkedvezménnyel ..mIND CSAK saját maguk, millárdos haverok SEGÍTSÉGE a cél !”
 • 3. queenmargareth1 2013. szeptember 28. 16:51
  „:)az álszent szót is lopták-tőlem.”
 • 2. Qllancs 2013. szeptember 28. 14:30
  „KI emelte fel az áfát ??? 27 % ra??--a fidesz, ki hozott 32 fajta adóterhet a bérekre ??--a fidesz ! ki vezette be az 1 kulcsos adót ?? a fidesz !
  KINEK JÓÓÓ ez : csak a fideszhaveroknak !! Az elmúlt 3,5 év csak erről szól ! földmutyi...trafikmutyi ...16 % adó ?? a rezsicsökkentés ?? nagy fogyasztás..sok megtakarítás ! Hitel ??..nekik ..amikor felezték és kifizették ! Nép fizuja minbér, v. 47 000.- ..míg nekik: milliók ..+ költségtérítés !! Ellopták a MNYP vagyont ! most a Takarékszöv.vagyont is, trafikokkal: többtízezer ember lett munkanélküli ! a rezsicsökkentéssel ..szintén! csak Dégáz . - 200 ember !stb ....”
 • 1. kormoska 2013. szeptember 27. 21:59
  „"Azt, hogy törvény a jövedelmi és vagyoni helyzettel összhangban álló kedvezményt biztosíthat egyes közszolgáltatások igénybevételéhez."

  A rezsicsökkentésnek ez volna a lényege....,hogy az és úgy részesüljön belőle,amit jövedelmi és vagyoni helyzete mutat!
  De ez már-már túl igazságos volna a Fidesz Magyarországában 2013-ban.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rezsicsökkentés - Rogán: a rezsicsökkentésért a szocialistáknak kellett volna harcolniuk

Rogán szerint Magyarország éppen ezért alapvetően egy jobb baloldalt érdemelne a mostaninál. Tovább olvasom