Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Teltház az Unoka-Nagyszülő informatikai versenyen

Óriási az érdeklődés a vasárnapi Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny iránt, ezért a szervezők szombat délig még fogadják a jelentkezéseket. A különleges megmérettetéssel a számítógép felhasználást szeretnék népszerűsíteni, mert a 60 évesnél idősebb magyaroknak még mindig csak a 6 százaléka él a világháló nyújtotta lehetőségekkel.
Teltház lesz vasárnap a VIII. Unoka-Nagyszülő Informatikai Versenyen a fővárosban. Már 120 páros jelentkezett, de mivel folyamatosan jönnek a csapatok, a szervezők úgy döntöttek, hogy szombat délig még fogadják a regisztrációkat a www.inforum.org.hu honlapon keresztül. A versenyre 5 és 14 év közötti gyerekek legalább 50 éves nagymamájukkal vagy nagypapájukkal nevezhetnek. A párosoknak közismereti feladatokat kell majd megoldaniuk, amelyhez segítségül hívhatják az internetet. A győztesek minden korábbinál értékesebb ajándékokat, például notebook-ot, szoftvereket, mobiltelefonokat, nyomtatókat kapnak, a fődíj pedig egy wellness hétvége - mondta a Független Hírügynökségnek Dombi Gábor, az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) főtitkára.

Az Unoka-Nagyszülő Informatikai Versenyt 2003 óta minden évben megrendezik. Az induláskor a 60 évesnél idősebb magyarok csupán 1 százaléka használt számítógépet, azóta ez az arány 6 százalékra emelkedett. Az 50 évesnél idősebb korosztály 3 és félmillió magyart jelent, közülük is csak 14 százalék használja az internetet. Bár az adatok folyamatosan javulnak, a többi, főleg nyugati uniós országhoz képest még mindig nagy a lemaradásunk. Az Egyesült Királyságban például a 60 évesnél idősebbek 58 százaléka rendszeresen online, a világhálón intézi a hivatalos ügyeket, például a csekkek befizetését - tette hozzá Dombi Gábor.

A civil szervezet tovább dolgozik azon, hogy lefaragjon a lemaradásunkból. A cél, hogy a következő két évben legalább egymillió új internet-felhasználó legyen az országban, és főleg az 50 évesnél idősebbek számát szeretnék növelni. Dombi Gábor jó eredménynek tartaná, ha a mostani 6 százalék helyett 2010-re már a 60 évesnél idősebbeknek is 10 százaléka internetezne rendszeresen.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. május 25. 10:08
    „Persze mert olyan bazi olcsó? Miért nem intézik el,,hogy a nyugdíjasoknak kedvezményt adjanak, ha egyszer ahhoz nem értenek, hogy a nyugdíjasok egy részét ne fosztogassa a tolvaj banda (Tb.) és az éltetőik, csicskásaik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezer szál cigaretta a dohányzásellenes kampányban

Megérkezett a tízezredik szál cigaretta ahhoz a pécsi férfihez, aki 2006 nyarán indított rendhagyó… Tovább olvasom