Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Több mint félezer üdülő juthat vezetékes ivóvízhez Pákozdon

Több mint félezer üdülő juthat vezetékes ivóvízhez Pákozdon. Elkészült a velencei-tavi település még hiányzó ivóvíz hálózatának engedélyezési terve.
Az üdülőövezetben 650 ingatlan vezetékes ivóvízellátása nem megoldott. Ebből 550 juthat ivóvízhez a következő évben, mert a DRV Zrt. egy új vezetéket fektet le. A rákötéshez mivel üdülőterületről van szó, semmilyen támogatás nem létezik, az önkormányzat pedig kb. 30 millió forintot tud biztosítani. Ha négyszázan csatlakoznak a beruházáshoz, akkor becslések szerint egy tulajdonos költsége 270-300 ezer forint lesz. A lakosoknak szándéknyilatkozatot kell kitölteniük. Aki most nem csatlakozik a hálózat építéséhez, annak később sokkal több pénzt kell fizetnie, ha mégis meggondolja magát - mondta a Független Hírügynökségnek Takács János, polgármester.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. egy 5,4 kilométeres vezeték építését kezdte meg 2007 őszén. Ez a Rákhegyi Regionális Vízművet a Velencei Regionális Vízművel köti össze. A 336 millió forintból megvalósuló beruházás várhatóan idén augusztusban fejeződik be. A két állami vízmű összekötését a DRV egyik legnagyobb idei beruházása, amely több ezer fogyasztó biztonságos ivóvízellátását oldja meg hosszú távon A DRV - hez tartozó területeken egyébként már csak néhány településrészen nincs kiépítve az ivóvízhálózat - tudtuk meg Jankó Gábortól a DRV Zrt. PR-vezetőjétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3,5 milliárd forint támogatás kistelepüléseknek

A 3,5 milliárd forintos fejlesztési keretre a hátrányos és a leghátrányosabb kistérségekben működő… Tovább olvasom