Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Új, baloldali politikára készülnek a szocialisták

Új, valódi baloldali értékeken alapuló politikát hirdetett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke a párt hétfői évindító frakcióülésén - mondta el az ülés szünetében Mesterházi Attila, a párt frakcióvezető-helyettese.
Gyurcsány Ferenc mellett Lendvai Ildikó frakcióvezető is felszólalt a ülésen, amely délután az egészségüggyel kapcsolatos kérdések megtárgyalásával folytatódik.

Az esélyteremtés, munkahelyteremtés és oktatásfejlesztés adnák az MSZP új baloldali politikájának alapjait - idézte Mesterházi Attila a kormányfő szavait. A frakcióvezető-helyettes tájékoztatása szerint a frakcióülésen az is elhangzott, hogy az elmúlt másfél évben meghozott áldozatok teszik lehetővé azt, hogy a kormányzati ciklusból hátralévő időszakban valódi baloldali politikát folytassanak, mert joggal várják el az emberek, hogy kapjanak valamit azért a sok áldozatért, amit az elmúlt másfél évben kértek tőlük.

Az MSZP frakcióülése folytatódik délután is, elsősorban egészségügyi kérdések lesznek napirenden, így az egészségbiztosítási törvény ismételt zárószavazására benyújtott módosító javaslatok, illetve ekkor várható döntés arról is, hogy Karsai József szocialista politikus mentességet kap-e a február 11-i zárószavazáson, amelyen egyébként egységesen igennel szavaz majd a törvényjavaslat ismételt elfogadásáról a frakció. Mesterházi Attila tájékoztatása szerint Karsai Józsefen kívül senki nem jelezte, hogy mentességet kér.

Olvasóink írták

 • 6. Marcsika 2008. február 06. 05:24
  „Valaki, légyszi menj a "nép" közé, beszélgess el az egyszerü kétkezi dolgozókkal, és már nem is kérdezed, hogy "honnan tudod", mert ehhez jósoltatni sem kell.”
 • 5. Kolompár Rómeó 2008. február 05. 09:28
  „Indul a választási kampány. Egy-két tál bableves, egy-két fröccs és már újra ránk szavaznak.
  Akinek meg ez nem jön be, annak azt mondjuk, hogy igen, eddig nagyon csúnyák voltunk, de majd mostantól aztán milyen szuper lesz.
  Ilyet már hallottunk (dübörög, nem lesz, puma, 5 éves adócsökkentés).
  Lett belőle valami?
  Persze nem hazudtak akkor sem, csak nem bontották ki.
  Én sem hánytam, csak nem tartottam bent a vacsora minden elemét.
  Tessék levonni a konzekvenciát.”
 • 4. radikalis 2008. február 04. 20:27
  „90 éve nem voltak baloldaliak? Vagy 60 éve? Vagy 2 éve? Mennyit kísérleteznek még ezek a kalandorok csonka hazánk bőrén?”
 • 3. homer 2008. február 04. 19:37
  „Hozsanna néked nagy és hatalmas Gyurcsány Ferenc, hogy megadtad nékünk az internetet ,a mobiltelefont és az autópályát is!”
 • 2. valaki 2008. február 04. 19:30
  „radenkó
  Honnan tudod ,hogy elvesztette a"nép bizalmát " ?Talán jósoltattál ?Az acsarkodók, csúnyán beszélők ,Ti vagytok ! Lásd az alábbi hozzászólásodat ! Betyár nagy veszélybe lehetsz, nyomoroghatsz , ha még az internetet is pötyögteted.Gondolom, mobilod is van. Na ,meg autópályán furikázol! Te kit ,és mit tekintsz " mocsoknak" ?”
 • 1. radenkó 2008. február 04. 16:09
  „Az MSZP soha nem szerzi vissza a nép bizalmát teljesen elvesztett azt a gőgős acsargó viselkedésével. A hordalék párt amely veszélybe sodorta az országot ,új festőnek kell érkeznie , hogy az országot teljesen megtisztítsa a mocsoktól amibe taszították.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt Volán társaságnál lehet használni a vonatbérleteket

A vasúti sztrájk idején a BKV buszain és a HÉV-en és már öt Volán társaságnál is elfogadják a… Tovább olvasom