Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Újabb olajaktákat hoztak nyilvánosságra

Újabb, korábban titkosított olajügyi dokumentumokat hozott nyilvánosságra a rendőrség a police.hu-n. A hét akta szervezett bűnzői körök által elkövetett csalásról, vesztegetésről, adócsalásról és pénzmosásról is szól.
A nyilvánossá tett iratok elsősorban operatív nyomozások jegyzőkönyvei a 90-es évekből, eredeti minősítésük szigorúan titkos. A hét jelentés, jegyzőkönyv, illetve határozat alapvetően olajügyekkel foglalkozik, de szervezett bűnözői csoportok egyéb bűncselekményeiről is beszámol: nagy kárt okozó csalásról és vesztegetésről egy telekvásárlás kapcsán, adócsalásról, pénzmosásról.

A dokumentumok többségének - a fejlécek szerint - már évek óta lejárt a titkos minősítése. A rendőrség oldalán azonban az is olvasható, hogy a minősített irat minősítésének megszűnése, érvényességi idejének lejárta nem jelenti azt, hogy az iratok teljes tartalma automatikusan nyilvánosságra hozható. A törölt minősítésű iratokat csak teljesen anonimizált formában hozhatják nyilvánosságra, vagyis az iratokból minden személyes adatot kihúztak.

Az egyik határozat a novemberben nyilvánosságra hozott iratokkal van összefüggésben. November közepén húsz dokumentum került fel a police.hu-ra egy 1996-os ügyről, amelyben a Pénzügyminisztérium két vezető tisztségviselőjével, a közigazgatási államtitkárral és az egyik helyettes államtitkárral kapcsolatban felmerülő hivatali visszaélés gyanúját vizsgálták, operatív eszközökkel is, de azt nem találták bizonyítottnak.

Olvasóink írták

 • 3. 1996 2007. december 31. 16:05
  „Hülyének nézik az embert?
  Sok olyan dolog van, amitől még mindég sokan félnek. Ebből a cikkből nemsokat tudtunk meg, csak hogy lejárt az idő,és még lehet belőle valami. Nevetséges az egész.Arról kellene írni, mit sikerűlt elérni. Akik benne voltak az űgyben azokat meg lecsukni.Sok politikus lenne a börtönbe..”
 • 2. dodo 2007. december 30. 20:08
  „Na és most akkor mi van? Mind elévült, a bíróságok szándékosan húzták az időt, a nyomozókkal karöltve. Túl sok politikus érintett vastagon az ügyben. Nem akartak felelősségrevonást, a lopott vagyont visszaadatni (visszaadni) még úgyse!!!”
 • 1. rt.0831 2007. december 30. 11:58
  „Ez a cikk olyan mintha a mézes üveget kívülről nyalogatnánk.
  Amíg dokumentumokban a nevek.és tények nincsenek nyilvánosságra hozva,
  addig csak újabb konc az olvasóknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Februárban már hatályba léphet az új egészségügyi törvény

Február legelején a szakbizottság foglalkozik majd a köztársasági elnök egészségbiztosításról szóló… Tovább olvasom