Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Újabb vasútvonalakat zárna be a kormány

További jelentős vonalbezárásokra készül a kormány, de az erről szóló kormányrendeletet csak a választások második fordulójának másnapján hoznák nyilvánosságra.
A Magyar Nemzet egy minisztériumi jelentésre hivatkozva azt állítja, a rendelet négy kategóriába osztaná a vasúthálózatot és az új besorolások miatt 50 viszonylat állami finanszírozása megszűnhet. A rendelet az országos és a regionális megrendelésű vonalakon túl különbséget tenne országos és regionális finanszírozásúak között is, utóbb nem kapna központi támogatást, vagyis ha a régió nem tudja tovább fenntartani, akkor az a működtetés leállását eredményezheti - írta a lap.

A közlekedési minisztérium nem nyilatkozott az ügyről a Magyar Nemzetnek.

Olvasóink írták

 • 6. barkzso 2010. február 10. 11:08
  „Igen, emelni kell a jegyek árát. Akkor még kevesebb utas lesz. Akkor lehet újabb vonalakat bezárni. Akkor mivel nem lesznek csatlakozások még kevesebb utas lesz. Akkor lehet a jegyek árát emelni. Ez a szoci módszer...”
 • 5. achilleus 2010. február 10. 11:07
  „Ennek látszólag semmi értelme, azonban elég egyértelmű az eredeti cikkből - ami itt kimaradt - hogy a tervezetet egy olyan cég készítette el, amelyik valakinek az érdekeltségi körébe tartozik. Így már egyből érthető is, miért csinálták ezt. Gyengébbek kedvéért a pislogi libabizniszman újabb akciójáról van szó.

  "A közösségi közlekedés átalakításába külső erőket is bevont a kormány, többek közt Bajnai Gordon korábbi cége, a Wallis és a BKV-ügyekben elhíresült AAM Vezetői Tanácsadó szakértőit. A "Pályabesorolásról szóló rendelet" április 26-án, a választások második fordulója után kerüljön kiadásra - rendelkezett, politikai okokból, a miniszterelnök."

  Bajnainak is érik már a fegyház. Zuschlag kisfiúcska ehhez a sötét alakhoz képest.”
 • 4. Mathiasking 2010. február 10. 11:01
  „Remélem a MÁV-nál történő vizsgálódás sok csontvázat fog a szekrényből kidönteni. Talán nem a vonal bezárás lenne a legjobb ötlet”
 • 3. dave-id 2010. február 10. 09:51
  „Esetleg létezik gy térkép vagy lista a megszűnő vonalakról??
  Csak hogy ne lepődjek meg, mikor Újszegedről vonattal utaznék...”
 • 2. linda83 2010. február 10. 08:44
  „Teljesen felesleges a sok kihasználatlan vonat. Itt Szegeden is csak bosszankodni lehet amikor a piros jelzőlámpára várva elrobog egy szerelvény 3 utassal. Mibe kerül ez az adófizetőknek?”
 • 1. klj_54 2010. február 10. 08:37
  „Vicc?
  Annak nem jó!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késsel fenyegetőzött a beteg

Késsel fenyegetőzött egy beteg Miskolcon, a Borsod megyei kórházban kedden este - közölte a… Tovább olvasom