Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Utoljára ülésezik a nyári szünet előtt az Országgyűlés

A nyári szünet előtt hétfőn ülésezik utoljára az Országgyűlés. Szokatlanul hosszúra nyúlik a törvénykezési szünet, a plénum legközelebb csak szeptember közepén ül össze.
Az utolsó parlamenti ülésnapon sem Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, sem Orbán Viktor Fidesz-elnök nem szólal fel napirend előtt , így a törvényhozásban nem értekelik az eltelt politikai idényt - tudta meg a Független Hírügynökség.

Hétfőn döntenek több előterjesztés sorsáról, így például a több-biztosítós egészségbiztosítási rendszerrel kapcsolatos népszavazás elrendeléséről, amelyet az Albert házaspár kezdeményezett. A referendum kiírásához szükséges aláírásokat a Liga Szakszervezetek és társult szervezetei gyűjtötték össze és nyújtották be hitelesítésre az Országos Választási Bizottságnak.

Zárószavazás lesz a földgázellátásról szóló törvényjavaslatról, amelynek célja a teljes verseny megteremtése a gazdaság versenyképességének fokozása érdekében, a hosszú távon fenntartható ellátásbiztonság szavatolása mellett.

A képviselők határoznak "a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló törvény módosításáról. A változtatást az MDF kezdeményezte. Szerintük ugyanis a felajánlásokat ösztönzné, ha az adózók értesítést kapnának arról, hogy felajánlásuk célba ért-e.

A Ház dönt a Büntető Törvénykönyv módosításáról is. Ezt a KDNP indítványozta a színesfémlopások visszaszorítása érdekében.

Pontrendszer alapján juthatnak támogatáshoz a Magyarországon készülő filmek, ha az Országgyűlés hétfőn elfogadja a filmtörvény módosítását. Az Európai Unió azt várja el, hogy a kulturális tartalom határozottabban jelenjen meg a támogatás feltételeként.

Olvasóink írták

 • 5. mi? 2008. június 09. 10:40
  „Egy nap szabit sem adnák nekik. Amíg helyre nem hozták, amit elrontottak. Az összes hibás, nem csak az egyik, meg a másik.”
 • 4. Kolompár Rómeó 2008. június 09. 07:28
  „Aztán elmennek 3 hónapra mást csinálni és 1-2 év múlva meg felveszik a sokmillás "szabadságmegváltást", mert annyit dolgoztak értünk.”
 • 3. hajrá FIDESZ 2008. június 08. 21:27
  „a
  seggfej mszp most már pihenhet,csak ne találna vissza”
 • 2. izé 2008. június 08. 20:59
  „...a fidesz nagyon elfáradhatot..de hogy miben,mikor nem dolgoztak a parl.mentben...hol voltak?”
 • 1. che 2008. június 08. 19:10
  „Nagyon rájuk fér a pihenés, sokat alkottak, de semmi jót !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombariadó egy budapesti bevásárlóközpontban

Egy férfi telefonált vasárnap este negyed hat után néhány perccel a fővárosi Aréna Pláza… Tovább olvasom