Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Vonul a Gárda Nyírkátán - a helyi romák is ott lesznek

Szombat délután Nyírkátán demonstrál a Jobbik, a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg. Megfogalmazásuk szerint a vidéki lakosságot fenyegető közbiztonsági problémákra kívánják így felhívni a figyelmet.
A helyi roma önkormányzat vezetője arra kérte a szabolcsi település romáit, hogy menjenek el a felvonulásra. A környező településekről is érkeznek romák a demonstrációra - értesült a Roma Sajtóközpont. A szervezők a rendezvényt bejelentették a rendőrségen.

Kedden délután hárman rátámadtak egy autósra és utasára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkátán. Az autós egy 3 éves kisfiút ütött el, aki féktávon belül lépett az autó elé és súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset után a gyermek szülei és még egy ismerősük szaladt az autóhoz, betörték a kocsi szélvédőjét, és megverték a vezetőt és utasát. A verekedők ellen, akik már beismerő vallomást tettek, csoportos garázdaság, súlyos testi sértés kísérlete és rongálás miatt indítottak eljárást.

Olvasóink írták

 • 8. mail 2008. április 13. 17:23
  „No komment!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 7. Nooormális? 2008. április 12. 21:10
  „Megélhetési fortélyok

  Napokban hallottam, hogy egyes településeken élő kisebbség, megélhetési szándékból a következő trükkel húzza ki az adófizető állampolgárok keservesen megkeresett és befizetett adójából származó pénzt az állam zsebéből.

  Adott egy familiárisan hiperpegmentált pár. Egyik sem dolgozik, segélyből élnek. Az asszony 5 év alatt szül 5 gyereket, akiket megélhetési problémákra hivatkozva állami gondozásba adnak. A hatóság kimegy, nyomor, kosz, szegénység - elveszik tőlük a gyerekeket.

  Pár hónappal ezután, jelentkezik a hatóságnál a keresztapa, testvér vagy rokon (hiszen mindenki rokon), hogy szívesen nevelné tovább a "szerencsétlen" sorsú család gyerekeit. A hatóság örömmel megszabadul az állami gondozásban lévő gyerekektől és örül, ha valaki gondozásba veszi őket. Sőt fizet is a gondozóknak. Fizetést. Erre megy ki a játék. Az örökbefogadó szülő kiveszi a gyerekeket.

  A gyerekeket nem hivatalosan visszaviszik az eredeti családhoz, hiszen rokonok, miért ne lehetnének ott. És ott tovább élnek, mintha mi sem történt volna. A nevelőszülőknek gyermekenként nettó 80.000 Ft-ot fizet ki az állam. Van olyan család, ahol öt ilyen gyereket nevelnek. Az nettó 400.000 Ft plusz a családi pótlék meg a segély. A pénzen szépen megosztozik a "család" és mindenki jól megél és röhög a markában. Jut pénz kocsmára, játékgépre, csavargásra, BMW-re. Hülyék lennének dolgozni. Nem baj mi megkeressük az árát, hiszen most is dolgozol vagy nem?

  Ez a szomorú magyar valóság...”
 • 6. skinhead 2008. április 12. 18:19
  „Cigány család tolja az úton a taligát, benne cókmók, meg a kis purdék.
  Jön egy kamion, kivasalja őket, megáll, áttolat rajtuk, majd a sofőr
  kiszáll, leönti egy kanna gázolajjal és meggyújtja őket.
  Ekkor veszi észre, hogy az útszéli fa mögül kilép egy rendőr.
  Odasétál a sofőr mellé és így szól:
  - Húsz éve teljesítek szolgálatot, de ilyen csúnya öngyilkosságot még
  nem láttam!”
 • 5. 40es 2008. április 12. 17:49
  „Ebböl is látszik,hogy irtani kell őket és ha elütöttél egyet akkor tolas vissza nehogy ok nélkül verjék szét a kocsidat+téged.Maci52 nagyon igazadva egyett értek a hozzászólásoddal. A kis purdé ugy is felépül.”
 • 4. Job 2008. április 12. 17:34
  „Maci52! Ez lenne a pénzszerzés legújabb módszere?”
 • 3. Kapuvári 2008. április 12. 12:46
  „Ha így megy tovább, cigányország leszünk!DOLGOZZATOK,TANULJATOK CIGÁNYOK!”
 • 2. maci52 2008. április 12. 12:40
  „Tovább menve,kilökik elébed a purdét,aztán jön a család felfegyverkezve,felháborodva.”
 • 1. arkangyal 2008. április 12. 12:01
  „Tanulság: cigányt ütsz el, nem szabad megállni, tovább kell menni, egy biztonságos helyről mentőket, rendőröket felhívni. Ez Magyarország 2008-ban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virtuális villamosozás Szentendrén

A BKV egy különleges szimulátorának segítségével ezen a hétvégén bárki kipróbálhatja, hogyan kell… Tovább olvasom