Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

A kisréti épületegyüttesben egyelőre nem lát senki fantáziát

Két éve nincs bérlője, és lassan az enyészeté lesz Csongrádon a kisréti állattartó telep. A városgazdasági bizottság elnöke úgy gondolja, csoda lenne, ha a közel hathektáros önkormányzati ingatlan még kellene valakinek. A polgármester ennek ellenére bizakodó a vízparti terület hasznosításával kapcsolatban.
Habár a csongrádi önkormányzat a tulajdonosa, évek óta nincs igazi gazdája a Holt-Tisza partján fekvő kisréti állattartó telepnek. A mintegy hathektáros ingatlan épületeiben utoljára 2005-ben neveltek pulykákat, azóta senki sem tartja karban a telepet. Voltak ugyan érdeklődők, de a majorság szemrevételezése után egyikük sem tett írásban bérleti ajánlatot a területre. Nem csoda – véli Kurucz Ferenc, aki szerint jelenlegi állapotában holt tőkének tekinthető az ingatlan. A városgazdasági bizottság elnöke nem tartja valószínűnek, hogy ilyen gazdasági helyzetben lenne valaki, aki áldozna arra, hogy az előírásoknak is megfelelő teleppé alakítsa át a lepusztult épületegyüttest. Az önkormányzat kötelessége lenne, hogy megóvja a létesítmény állagát.

Jó gazdára várva

Ugyancsak jó gazdára vár a Holt-Tisza partján fekvő egykori lőtér is. A helyi lövészegyesülettől 2004-ben elvett terület sokáig a 451-es főút melletti koronglőteret is működtető Aranytölgy Koronglövő Egyesület kezelte. De nem gondoskodott a karbantartásról, sőt később le is mondott az ingyenes használati jogról. Akadnak, akik ifjúsági szálláshelyet képzeltek el a vízparti telekre.

Ám az elmúlt négy évben – beleértve az ideit is – nem egész 33 millió forint jutott a vagyontárgyakat érintő egyszeri felújítási vagy beruházási munkákra a Tisza-parti városban. 2007-ben hétmillió forintot tesz ki ez az összeg, és már arról is határozott a városgazdasági bizottság, hogy ebből nem jut pénz a kisréti állattartó telepre.

– Az önkormányzat legnagyobb vízparti telkéről van szó, ezért egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy valakinek megtetszik. Hátha álmodik oda valaki valamit – fogalmazott lapunknak Bedő Tamás. A polgármester nem tudott konkrét fejlesztési elképzelésekről, de azt hozzátette, hogy az ingatlan fekvése mellett az is elősegítheti a terület hasznosítását, hogy a telep könnyen közművesíthető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új lőtérre várnak a csongrádiak

Újabb, az eddigieknél nagyobb lőtéren szeretnének gyakorolni a csongrádi sportlövészek. Sutus József… Tovább olvasom