Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Büntetésben a csongrádi fürdő

Csongrád - Megint megbüntette a tisztiorvosi szolgálat a csongrádi strandfürdőt üzemeltető városi céget. Nem kizárt, hogy nem ez a negyedmilliós bírság lesz az utolsó ÁNTSZ-szankció idén, a létesítmény hiányosságait ugyanis csak jövőre tudja pótolni az önkormányzat. A tervezett nyári fejlesztés sem valósult meg: a csúszás okait a cégvezető és a polgármester másképp látja.
Idén már nem tudnak megbirkózni a strandfürdőproblémával Csongrádon. Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, az ÁNTSZ június végéig adott haladékot a Dob utcai strandfürdő üzemeltetőjének a medencék műszaki fejlesztésére. A működtetés terén több szabálytalanságot is feltárt a tisztiorvosi szolgálat. Ilyen például, hogy a szükségből gyógymedencévé minősített tanmedencét annak ellenére használják úszásoktatásra, hogy a gyógyvizes medencében 14 év alatti gyermek csak orvosi rendelvénnyel tartózkodhatna. Azzal is megszegik az előírásokat, hogy a gyógymedencék vizét – mivel hőcserélők nincsenek – hideg vízzel hűtik, de kevert víz van a nagymedencében is. Ott a költséges vízforgató-használat helyett – ami 50 ezer forintos napi kiadást is jelenthet – termálvízzel melegítenek. A vízforgató nélküli gyermekpancsolót idén már nem is használhatták volna a picik.

Az ÁNTSZ nyáron 200 ezer, a napokban negyedmillió forintra büntette a fürdő működtetőjét, az idegenforgalmi kft.-t. Úgy tudjuk, a szolgálat regionális igazgatóságán is fokozottan figyelnek a csongrádi fejleményekre, különösen annak tükrében, hogy olyan medencéből vettek vízmintát a szakemberek, amit – az elmaradt beruházások miatt – már le kellett volna engedni, s lezárni a fürdőzők elől. A szankcióknak nincs vége, további ellenőrzésekre számíthatnak a Dob utcában. – Jelenleg csupán a nagymedence működik szabályosan a csongrádi strandon – mondta lapunknak Tóth Gábor, az ÁNTSZ szentesi irodájának vezetője.

A szükségből gyógymedencévé minősített tanmedencét úszásoktatásra használják, bár 14 év alatti gyermek csak orvosi rendelvénnyel tartózkodhatna itt A szerző felvétele
A szükségből gyógymedencévé minősített tanmedencét úszásoktatásra használják, bár 14 év alatti gyermek csak orvosi rendelvénnyel tartózkodhatna itt A szerző felvétele

Miközben hosszú ideje hangoztatják hozzáértők, hogy több tízmillió forintot kellene azonnal ráfordítani a strandfürdőre, hogy minden megfeleljen a jogszabályi előírásnak, nyáron az önkormányzat csak 8 millió forintot biztosított a „tűzoltó akcióra". A hőcserélők beszerzéséből azonban nem lett semmi. Bedő Tamás lapunknak ezt azzal magyarázta, hogy hiába küldték el a szerződéstervezetet, a munkára felkért vállalkozás jó ideig nem válaszolt, illetve csak szeptemberben tudatta a városházával, hogy az ajánlattétel utáni helyszíni bejáráson több olyan műszaki problémával szembesült, amely miatt csak magasabb áron tudja vállalni a megbízást.

– Nem volt elég körültekintő a cég, megalapozatlan ajánlatot tett – fogalmazott lapunknak Csongrád első embere. A bizalomvesztés miatt most újabb beszállítót keres a város, de a hőcserélők beszerelésére még pár hónapot várni kell. – Nem tudunk mit tenni, ha megint megbüntet a tisztiorvosi szolgálat, kifizetjük a bírságot – tette hozzá Bedő Tamás.

Koór ellentmond

Nem azért nem vállalta el a cég a hőcserélők beszerzését, mert nem volt megbízható, éppen ellenkezőleg, mert nagyon korrekt volt – mondta az elmaradt fejlesztésről Koór György. Az idegenforgalmi kft. ügyvezetője hozzátette, olyan műszaki akadályokba ütközött a vállalkozó, amiket nem lehet anyagi ráfordítás nélkül áthidalni. Ilyen például a strand termálkútjának csekély vízhozama vagy a nem megfelelő vízkormányzási rendszer. Koór szerint ezekről az észrevételekről mindig időben tájékoztatta a polgármesteri hivatal illetékeseit, de előrelépés egyszer sem történt az ügyben.

Olvasóink írták

 • 18. Nemzet 2008. október 02. 22:31
  „Béláim, Kucik! Van egy rendhagyó ötletem. Írjunk a topic témájáról is egy keveset!”
 • 17. Kuci 2008. október 02. 18:31
  „Hát igen egyszerűbb lett volna annyit írni . minősíti magát aki más nevében ír . Minden esetre tanúlságos , nekem nincs ennyi időm kiderítsem ki melyik e-mail címről ír . S nem az a célja írásaimnak , hogy magam fényezzem , hanem ráébresszem az embereket a saját jövőjük az ő kezükben van szavazáskor , s ne otthon üljenek . Mert ez lesz megint , habár választani sincs kiből .... Köszönöm vissza jelzését Kuci”
 • 16. a gipsz 2008. október 01. 20:40
  „A koóros állapot kialakulásához kurucz szakértelme segítette a csapatot, mert neki tetszett meg a koma.

  A többiek hajbókolva aszisztáltak. Legtöbben sem idegenforgalmi, sem fürdő, sem szálloda mőködtetést nem láttak még, ami nem is lenne baj, ha nem pofáznának bele, amihez nem értenek, és olyan szakembert választottak volna aki érti a dolgát. A koóros szerződése olyan lehet, hogy amennyiben, kialjazzák alóla a céget, akkor is fizethet neki a város még évekig. A döntnökök közt van pedig néhány jogvégzett, élükön a rosszindulatú jegyzővel.”
 • 15. Izek 2008. október 01. 08:53
  „Szevasz Kuci!

  Nah itt vagyok, én reagáltam Kuci néven. Csak hogy mennyire nem vagyok senki fia: már eljöttem Csongrádról, egy ideje csak hazamegyek. Mondjuk úgy, hogy össze tudom hasonlítani szűkebb lakomat Csongráddal, látom, hogy semerre nem fejlődik, az utóbbi időben csak ígéretekkel vagyunk tele. Nem ismerem személyesen egyik "Főnököt" sem, de látom, hogy a te stílusod sem ér semmit, mert változás nem történt. Senkinél. Egyszerűen meguntam, hogy minden egyes fórumnál úgy írsz, mintha azokat egy vezető székben ülő ember olvasná és az írásodtól magához térhetne. Mondjuk úgy, hogy egy ideje már nézem, de meguntam. Azzal, hogy baloldaliakat, kommunistákat emlegetsz, őket erősíted. Mert így mindenki szájára veheti őket, köszönhetően Neked.
  És hogy miért nem éltem akkor a moderálás eszközével, hogy jelentselek (hozzászólás felett jobbra...)? Mert fölösleges. A véleményedet tisztelem, de a formájával nem értek egyet és nem is fogok. Ezzel a módszerrel nem fog semmi sem előre menni. Olyan köpködést zúdítottál rám, ami, hogy én is mondjam, egy elmúlt rendszer és - sajnos, - a jelenleginek is része. De én egy ilyen játékba nem vagyok hajlandó belemenni. Semmit sem tudtál rólam, de rögtön "kommunista" lettem. Holott ha tudnád...
  A továbbiakban is hozzászólhatok Kuci névvel.

  Üdvözlettel:

  R. Attila”
 • 14. Schwajda 2008. szeptember 30. 21:55
  „Béla, a rend?r: De hát hogyan fogjuk ki?
  Béla, a tanácselnök: Na most. Mit csináljunk?
  Béla, az igazgató: Gondolkodjunk.
  Béla, a tanácselnök: Mondjad Bélám!
  Béla, az igazgató: A dolog pofonegyszerű. ki kell merni a vizet, azt ott marad a béka!
  ....
  Béla, a pap: Baj van Béláim, baj van! Hová merjük ezt rengeteg vizet?
  Béla, a tanácselnök: Semmi pánik barátaim. Gondolkodjunk...Mondjad Bélám!
  Béla, az igazgató: Ássunk egy akkora gödröt, mint a tó, oszt abba hordjuk bele a vizet!
  ...
  - Álljunk meg Béláim! Hová tegyük ezt a rengeteg földet?
  Béla, a tanácselnök: Mondjad Bélám!
  Béla, az igazgató: Ássunk egy gödröt, amibe berakhatjuk azt a földet!
  ...
  Béla, a tanácselnök: Álljunk meg Béláim! Nem jó lesz ez így! Menjünk odébb!
  Béla, az igazgató: Minek?
  - De akkor messzire kell hordani a kupacot!
  Béla, a tanácselnök: Ejnye Bélám, hát nem látod, hogy útban van a kocsma? Nézz oda!
  Gyerek: Ássunk egy akkora gödröt, amibe belefér ez a kocsma.
  - Mi? Láttatok már ilyen buta kölyköt? Ugyan már! Eszeden vagy te? Te, hülyegyerek!
  Béla, az igazgató: Béláim! Gondolkodjunk! Toljuk arrébb a kocsmát!”
 • 13. Kuci 2008. szeptember 30. 21:10
  „20:12 Kucinak s én annyival vagyok külömb képviselőinknél nem pénzért csinálom , de neked személyes érintetségedet látom . S Kuci neve mögé bujsz ( kommunista szokás ) s te bírálsz . Jó pofa vagy , s úszítást az lát aki félti a székét . S én felvállatam a nevem nem hekerkedtem más nevével . Ennél több vagyok , mint másra hivtkozzam . Hidd el , te sossem fogod mert utánzol valakit , vagy valaki szeretnél lenni . Helyes írás nélkül .”
 • 12. nép 2008. szeptember 30. 20:57
  „a nép neviben maragyunk a témáná !!!”
 • 11. Kuci 2008. szeptember 30. 20:37
  „20:12 Kucinak olyan vagy mint a kormány nem vállalod magad : S látom gyors a reakciód . Reggelre ki derül minden . S a Kuci nem változik . Tiporhatod a nevem te senki házi . S az uszítás a te fajtádtól ered , aki más neve mögé bujik . ( Párt katona ) S Csongrádon nincs építőjelleg aki nem látja az a kormány embere ! S nem vagyok senkinek semminek a propaganda része mint 20:12 -ő . S jó lenne ha te vállalnád elsőbb , te hazug .!! Nem süljedek a szintetdre , de kíváncsi vagyok a szervel üzemletetője ezt hogy magyarázza . S örülök felráztam azt a langyos mocsarat . S a Kucit nem lehet ilyen szaros dumávakl meg félemlíteni , mert az utolsó sor el árul mindent .
  köszi Kuci”
 • 10. Kuci 2008. szeptember 30. 20:12
  „18:51 Kuci: nem vagyok pártkatona. És nem "hekkerkedtem": egyszerűen a szokásos módon hozzászóltam. Hidd el, ha pénzért dolgoznék, akkor nem ilyen szinten alkotnék. Nem akarok Robin Hood lenni, egyszerűen nem értem önmagam.
  Firkálok ide, a helyesírásról nem szólok most semmit, mostantól nem szólom le, de valahogy még egy normális ötletet sem láttam magamtól, pedig jó ideje olvasom a Csongrád fórumot.
  Hogy lehet ez? De mindegy... Amint a hozzászólásaim nem egy propaganda részei lesznek (sztem itt majd kijavítom magam), felismerem benne az építő jelleget és nem csak azt, ami Csongrádot jellemzi (uszítsunk egymás ellen, balról-jobbról, építsük le ezt a szép várost), ez a Kuci is megváltozik. És felvállalja a nevét. Hidd el.”
 • 9. Nemzet 2008. szeptember 30. 20:09
  „Sok más csongrádi és környékbeli emberhez hasonlóan én is itt tanultam mag úszni, amikor még a vízforgatót a lábtempók és a szorgos karcsapások jelentették. Akkor még ürítős-töltögetős rendszer működött, nem fordulhatott elő, hogy hetekig lúgozódjon a rendszerben a bőrfecni, nemiszerv-túró. Ha jól tudom - és itt cáfoljanak meg a szakértők - a fürdőkre bevezetett törvényi szigorítások az EU ajánlásai, és nem előírásai. Miért kell ezt mindenáron követni egy olyan országban, ahol lehet, hogy több termálkút van, mint a többi tagállamban összesen?”
 • 8. Kuci 2008. szeptember 30. 19:34
  „18:51 Kuci nem tudom hogy csináltad , hogy a nevemben bírtál e-mailt írtni a fórumba ( ügyes vagy ). De érdekelne , tényleg ilyen ügyes hekker vagy , a pártok már ideáig sülyedtek . Vagy valakinek pénzért dolgozol . Aki nem értené nem magammal vitatkozom vagy kérdek ezért írtam az időt , tudja mindenki az igazat . Már ez a fórum is ideáig süllyedt .”
 • 7. Kuci 2008. szeptember 30. 19:16
  „Ja és még valami , itt s most lehet látni .A szabad vélemény nyilvánítást s más nevével való vissza élést . Kíváncsi lennék a szerver müködtető ezt hogy magyaráza , vagy már ilyen kis helyi szintre is le ér a nagy politika , helyes írási hibákra hivatkozva .”
 • 6. Kuci 2008. szeptember 30. 19:03
  „Nem a helyes írásról van szó ! ( de látom írásom így is célba talált , mert van rá reagálás )
  S nem kell rám számítani (én nem pénzért igérek mint politikusaink )! Mint ahogy mi számítunk a mostani képviselőinkre ! Akik el adták az országot ! S nem kell engem gunyolni , s elég szégyen az én nevem mögé bujni . Én nem a pártokról szoktam írni . De ezek szerint aki a nevemben írt az pártkatona ! S látszik a mai politikai hova tartozása is . S ennek a a vélemény nyílvánító forumnak is aki engedéjezi más nevével az írást hova tartozását .”
 • 5. Kuci 2008. szeptember 30. 18:51
  „Képzeljétek: beiratkozom helyesírás órákra!!! Tök jó lesz. És képzeljétek még azt is, hogy pártfüggetlen lesz az oktató, nem kell vele összevesznem.
  És ígérem: a következő választások idején mint képviselő számíthattok rám, mert én mindent jobban tudok, mint a jelenlegi vezetőség.
  Aki nem hiszi, írjon ide Kuci névvel.
  Köszönöm, hogy olvastatok.”
 • 4. Kuci 2008. szeptember 30. 15:34
  „És Ő mutogat Ő-rá , és Ő meg Ő-rá . Feladatt megoldatlan Bedő nyomja a lovét a FALU kaszából . Beléptető rendszer meg meghozta a 20%-s növekedést, mint azt meg írta a fel kért cég . Senki nem ellenöriz semmit ténylegessen , pénzek ide oda felelőségnélkül . Tesze tosza banda , melyik képviselő gyerekének kell majd úszni járni ahoz , hogy ténylegessen tegyenek valamit . Nem baj ciklus váltáskor a jó munkáért jár a zsé ... Méghogy a FALUÉRT vannak ....... Látszik mit csináltak rendszer váltás óta !!S az a röhej el vannak magukkal telve , s erre büszkék is . Közben még köszönni sem tudnak . ( de müveltnek tarják magukat )”
 • 3. hozzaszolo0 2008. szeptember 30. 15:21
  „Gyerekek!
  Árulja már el valaki, Csongrádon van idegenforgalom?
  Mert hogy én Ilyenről nem hallottam...”
 • 2. sotesz 2008. szeptember 30. 14:29
  „Ha időben bezárták volna, és nem engedtek volna a demonstrálóknak, már régen lehetne normális fürdője a városnak.Lépjünk már egyszer! Ne büszkélkedjünk azzal, hogy a büntetést ki tudjuk fizetni! Ezt a pénzt hasznosabb dologra is lehetne fordítani!”
 • 1. szemlelodo 2008. szeptember 30. 06:03
  „A fürdő,mind technikailag,mind pénzügyileg egy csődtömeg.Működtetése nagyfokú tehetetlenségre vall.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Versaceval tárgyal Losonczi Áron

Csongrád - Szinte minden földrészre gyárt és szállít fényáteresztő betont Losonczi Áron. A csongrádi fiatalember LitraConra keresztelt különleges találmányát ma már nemcsak dekoratív elemként alkalmazzák, hanem funkciót is kölcsönöznek neki. Tovább olvasom