Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Ezúttal magunknak is bizonyítunk

Csongrád - Apa és fia kajakkal ment fel Makótól Szolnokig. Több mint egy hétig eveztek, többször megáztak, és néha úgy érezték, hogy jobb lenne visszafordulni. Az úton visszafelé, a csongrádi kempingben találkoztunk velük.
– A mozgás, a sportos életmód nagyon fontos számunkra, de eddig ilyen hosszú kajakos túrát még nem tettünk. 170 kilométert eveztünk Szolnokig, és ugyanennyi vár ránk visszafelé is – mondta az idősebb és az ifjabb Gera István. – Esős, igazán rossz időben indultunk otthonról. A Maroson hiába haladtunk lefelé, olyan erős szembeszél fújt, hogy nem sokat segített rajtunk a folyó sodrása. A Tiszán néha még ennél is nehezebb volt a helyzetünk. Ott már folyásiránnyal szembe kellett evezni, ráadásul ott is gyakran feladta a leckét a szél. A tervezettnél jóval kevesebbet: alig 3 és fél kilométert tettünk meg óránként – számoltak be a makói férfiak.

Elmondták, hogy sokféle sportágba belekóstoltak már, a kajakozásba 13 éve szerettek bele. Egy szegedi kirándulás alkalmával béreltek egy hajót, és már rögtön az első alkalommal a nehezebb megoldást választották. Árral szembe eveztek egy jó darabig, ugyanis arra gondoltak, ha nem bírják tovább húzni a lapátot, legalább Szegedre vigye őket a Tisza.

A két Gera István út közben a csongrádi kempingben pihent egy éjszakát. A szerző felvétele
A két Gera István út közben a csongrádi kempingben pihent egy éjszakát.
A szerző felvétele

– Nagylakig és ide, a Körös-torokig már korábban is feljöttünk, ez a szolnoki út azonban keményebb dió. Volt úgy, hogy megáztunk, és a megemelkedett vízszint miatt is át kellett néha tervezni a napot. Azoknak a partszakaszoknak egy részét, ahol ki szerettünk volna kötni, hogy éjszakára letáborozzunk, víz borította, így kénytelenek voltunk továbbmenni. Mindennap mintegy 12 órát evezünk – számoltak be kalandjaikról. Az 56 éves édesapa és 26 éves fia szabadságot vett ki, hogy a tervét végrehajthassa.

– Minden téren szeretem a kihívásokat. Gyakran veszek részt túlélőtáborokban és gyalogtúrákon. Ez a vízi túra is alkalmas arra, hogy saját magunknak bebizonyítsuk: végigcsináljuk, amit eltervezünk. Igaz, amikor az ember az esőben ázik, éhes és fáradt, az nem olyan vicces, de utólag mindig elhalványul a negatív élmény – magyarázta az ifjabb István. A két férfi hozzátette: már terveznek egy sokkal hosszabb, de talán mégis könnyebb túrát a Tiszán. Tokajtól csurognának lefelé, hogy a természet szépségében is gyönyörködhessenek.

Olvasóink írták

 • 4. Robinho 2011. augusztus 15. 14:40
  „Gratulálok! Elismerésre méltó teljesítmény!
  Itt a példa kedves fiatalság, nemcsak a zülléssel, éjszakai üvöltözéssel lehet kitűnni...”
 • 3. deka79 2011. augusztus 13. 18:37
  „Ezúttal magunknak is bizonyítak ilyen bénákat hogy írni sem tudnak.. miért engedik öket?????????”
 • 2. dmarica 2011. augusztus 13. 18:13
  „Gratulálok a szép teljesítményhez! További sok, szép élményben gazdag túrát kívánok!”
 • 1. gedeon 2011. augusztus 13. 10:07
  „"Ezúttal magunknak is bizonyítak"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részeget mentettek a Tiszából a Körös-toroki napok alatt

Rendőri szempontból nyugodtan telt a Körös-toroki napok, egy eseményt leszámítva: egy ittas férfit kellett kimenteni a Tiszából. Tovább olvasom