Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Gyógyszercsomagoló üzem épült Csongrádon

Megkezdte működését Csongrádon az új gyógyszercsomagoló üzem, amit ötvenmilliós beruházással hozott létre a tulajdonos Pharmatan Kft. A budapesti székhelyű vállalkozás újonnan átadott telephelyén egyelőre nyolc tartósan munkanélküli helybeli jutott álláshoz. A létszám a megrendelői igényektől függően rövid időn belül a háromszorosára nőhet.
Gácsi Zoltán ügyvezető (balról) kalauzolta a csongrádi városvezetőket, Gyovai Gáspárt, Szántai Szilviát és Bedő Tamást az üzemnél. Fotó: Bíró Dániel
November eleje óta foglalkoztatja dolgozóit a Kenderföldek utcájában épült gyógyszercsomagoló üzem, amelynek ünnepélyes átadására a napokban került sor. Mint arról korábban beszámoltunk, több vállalkozásnak is van már telke a csongrádi ipari parkban, de a cégek különböző okok miatt eddig nem tudták megépíteni telephelyeiket. Így a Pharmatan az első, amely megkezdi működését az egykori laktanya területén. A fővárosi székhelyű társaság tavaly tavasszal döntött úgy, hogy földterületet vásárol az ipari parkban. A cég a korábbi legénységi épülettel szomszédos üres parcellát választotta, majd megkezdődött a beruházás, a pályázatok előkészítése. A négyszáz négyzetméteres üzemcsarnok műszaki átadását idén nyáron tartották meg, a másodlagos gyógyszercsomagolás beindítására viszont várni kellett, mert csak később bírálták el a pályázatot.

A cég ügyvezetőjétől, Gácsi Zoltántól megtudtuk, több oka is volt annak, hogy a Budaörsön már telephellyel rendelkező Pharmaton a Tisza-parti várost választotta beruházásának helyszínéül. – Sokat nyomott a latba, hogy én is csongrádi vagyok, illetve azt is szem előtt tartottuk, hogy a fővárosban már nehéz betanított munkára embert találni, ráadásul a bérköltségek is magasabbak az itteninél. Csongrádon gond nélkül fel tudtuk tölteni a meghirdetett álláshelyeket, ezáltal nyolc tartósan munkanélküli helybeli jutott a minimálbért meghaladó keresethez – mondta lapunknak az ügyvezető.

A foglalkoztatottak ebben az évben még csak gyermektápszeren tanulják be a csomagolási technikákat, elsajátítják az átszignálás különböző eljárásait. A cégvezetés tervei szerint januártól már gyógyszerek és egyéb gyógyászati készítmények átcsomagolása is megkezdődhet. A belső elrendezés alakítható, így akár – ha igény mutatkozik rá – rövid időn belül a jelenlegi háromszorosára bővíthető a kapacitás, s a munkavállalók létszáma is. Az ötvenmilliós beruházás eredményeként megépült légkondicionált üzemcsarnok is tovább bővíthető, így akár bérraktározásra is alkalmassá lehet tenni a telephelyet.

Az önkormányzat segítette a Pharmatan csongrádi letelepülését: erősített alappal ellátott aszfaltutat építtetett a Kenderföldek utcában, hogy az elkerülő út felől érkező kamionok is könnyen meg tudják közelíteni a telephelyet. Bedő Tamás polgármester a csarnok átadásakor azt mondta, remélik, hogy a cég mihamarabb növelni fogja munkásainak számát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

85 éves gimnázium

Két napig tart az ünnepség Csongrádon: a város 85 éves gimnáziuma emlékezik múltjára november 10-én… Tovább olvasom