Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Tibor sztár a szakmájában

Csongrád - Gimnazista koromban szerettem motorokat felújítani, saját kezemmel készíteni valamit, ami szép és működik. A választott szakot Szegeden, a móravárosi iskolában tanulhattam – mesélte Tari Tibor, aki szakmája sztárja lett nemrég.
– A csongrádi Batsányi-gimnáziumban érettségiztem, utána úgy döntöttem, hogy nem megyek a felsőoktatásba, hanem szakmát tanulok. A későbbi mesterem, Kiss Sándor egyszer nálunk dolgozott. Láttam, hogy mit csinál, megtetszett, így ezt a pályát választottam – mesélte a 20 éves Tari Tibor. A csongrádi fiatalember gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő szakon első lett az országos Szakma Sztár versenyen, az érte járó díjat a napokban vehette át a Parlamentben. A versenyt hatodik éve rendezi meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara azért, hogy ráirányítsa a társadalom figyelmét arra, amit a szlogenjükben is megfogalmaztak: „A jó szakma felér egy diplomával". A gyakorlatigényes mesterségeket szeretnék népszerűsíteni, és ezzel növelni a szakmatanulás vonzerejét. Hasonlóan gondolkodott két éve Tari Tibor is, a döntésében pedig szülei is támogatták.

Tibor - az elismerő oklevéllel és az aranyéremmel – 100 százalékos eredménnyel zárta az országos versenyt. Fotó: DM/DV
Tibor - az elismerő oklevéllel és az aranyéremmel – 100 százalékos eredménnyel zárta az országos versenyt. Fotó: DM/DV

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

– Gimnazista koromban szerettem motorokat felújítani, saját kezemmel készíteni valamit, ami szép és működik. A választott szakot Szegeden, a móravárosi iskolában tanulhattam, ahol a gyakorlati felkészítőm, Hoffman László hívta fel a figyelmemet az idei versenyre. Év elején írásban adtunk számot a tudásunkról, majd egy előválogatót követően hatan jutottunk be a Szakma Sztárra. Ott egy kétnapos megmérettetésen egyedül készítettem el a vizsgafeladatot, egy működő rendszert. Mind a hét modul 100 százalékosra sikerült, az iskolában azonnal felszabadultam – részletezte. A csongrádi fiatalember azt vallja: egy tanuló életében a kiváló mesterek a legfontosabbak, hiszen egy olyan szakmát, mint az övé, a gyakorlat során lehet elsajátítani. A szakértő irányítás mellett pedig az elhivatottság szükséges – tette hozzá. Szerinte úgy nem is lehet egy pályán maradni, hogy ne szeresse azt az ember. Most egyelőre rövid nyári szüneten piheni ki az iskola fáradalmait, utána azonban munkába áll Kiss Sándor mellett. Tervei között szerepel, hogy az elvárt ötéves gyakorlat után mestervizsgát tegyen.

Olvasóink írták

 • 6. csillogás 2013. június 24. 10:07
  „Gratulálok! Igazán szép eredmény! :)”
 • 5. puli 2013. június 22. 20:55
  „Gratulálok én is!
  Kár, hogy a szakmunkának nem nagy becsülete van.”
 • 4. natessek 2013. június 21. 19:23
  „dmonlájn 2013.06.21. 08:12

  Na és Te hogy´ nézel ki? <moderálva>”
 • 3. dmonlájn 2013. június 21. 08:12
  „Úgy néz ki, mint Vitézy fiatal kivitelben! :D”
 • 2. köröstorok 2013. június 19. 12:50
  „Szívből gratulálok Neked!”
 • 1. Djoe31 2013. június 19. 08:49
  „Gratulálok és legyen örömed sikered a szakmában!
  A jó szakembert mindenhol megbecsülik!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két napig áll a bál Felgyőn

Nem tudnék egy-két olyan programot kiemelni, amelyről azt mondhatnám: ez viszi a prímet - Horváth Lakos polgármester. Tovább olvasom