Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Új lőtérre várnak a csongrádiak

Újabb, az eddigieknél nagyobb lőtéren szeretnének gyakorolni a csongrádi sportlövészek. Sutus József edző elmondta, a háziipar központi épületének pincéjébe a tulajdonos szívességből engedte be őket, társadalmi munkával rendezték be a lőteret – ám ennél már nagyobb helyre van szükségük. Most annak az épületnek az alagsorába készülnek, ahol eddig a bíróság és az ügyészség működött.
Átmeneti megoldásként 2001 áprilisától a mára már elcsendesedett, kiürült háziipari épület pincéjében rendezkedett be a Sutus József vezette sikeres fiatal lövészgárda. A máig használt lőteret és a hozzá tartozó helyiséget az egyesület támogatói önzetlen, fizetség nélküli munkával alakították át. Az ide beépített berendezések nagy részét át tudnák költöztetni az új helyre – mondta az edző, aki újfent számít a lelkes támogatókra.

A kérelmezett új helyiség nemcsak nagyobb a mostaninál, s kedvezőbb a belső tere, hanem sokkal egészségesebb is, és igen jó állapotban van. A háziipari pincében körülményes a szellőztetés, és – főleg télen – igen sokba kerül a megfelelő hőmérsékletet, vagyis a jó közérzetet biztosítani. Pedig ez a sport megköveteli a tökéletes koncentrációt. Jelenleg a város iskoláiból 20-25-en járnak edzésekre, s természetesen versenyekre is.
Az országos diákolimpiákon mindig jó helyezéseket érnek el, ezt az edző nem titkolt büszkeséggel említi, mert ez jó érv amellett, hogy ne utasítsák el kérelmüket. Sutus mester hosszú névsort tud felsorolni, hogy a lövészek közül kikből lettek később kiváló mérnökök, orvosok, tanárok.

Kedvező döntés

A csongrádi lőtér ügyében az önkormányzat kedvező döntést hozott. Gyovai Gáspár alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy belátható időn belül megállapodnak a sportegyesülettel a részkérdésekben. A költözés pontos dátuma még nem ismert.

Sutus mindezt kifejtette Bedő Tamás polgármesternek írott levelében, és egyértelműen megfogalmazta, hogy hosszabb távon szeretné megalapozni ennek a sportnak a jövőjét: aki majd átveszi tőle a fegyvereket, annak talán nem kell a nulláról indulva folytatnia a küzdelmet.

Az önkormányzat sportbizottsága támogatja Sutus József kérelmét. Mint Ternai Lászlótól megtudtuk: ez az egyesület már bizonyított, megfelelő légfegyveres lőtérhez jutva újabb fiatalok kedvelhetik meg e sportágat, akiket esetleg a jelenlegi körülmények elriasztanak. Az edző örül annak, hogy a bizottság teljes mellszélességgel támogatja törekvéseiben, de szeretné tudni, hogy mikor költözhetnek be a Justh Gyula utca 2/B épületbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közönségkedvenceket hívnak a torokba

A közönség igényei szerint alakítják az idei Körös-toroki napok programsorozatát: Csongrád hivatalos… Tovább olvasom