Remekelt 88 km-en

Remek teljesítménnyel ezüst­érmes lett az ország egyik legnehezebb terepfutóversenyén a makói Panyor Krisztina. A 88 km-es távot 12 óra 24 perc 56 másodperc alatt teljesítette.

A magyarországi terepfutóversenyek egyik legnehezebb megmérettetésén, a Piros 85-ön lett ezüstérmes a ContiTech Fluid SE makói terepfutója, Panyor Krisztina.

– Ezt a futást nem terveztem be előzetesen, emiatt picit tartottam is tőle – árulta el érdeklődésünkre Panyor.

– Idén a fő versenyeim maximum 50 km-esek voltak, míg ez 88 km volt. Egy ilyen terepfutóverseny teljesen más felkészülést igényel, de hatalmas megtiszteltetés volt, hogy meghívtak. Ezért nem hezitáltam, azonnal elfogadtam, hiszen ez az ország egyik legikonikusabb és az egyik legkeményebb futóversenye – mesélte örömmel, hogy most már erről is elmondhatja, hogy teljesítette, ráadásul remek eredménnyel fejezte be. A Piros 85 visszaigazolás számára, hogy az ország legjobb terepfutói között számolnak vele, ami rendkívül jó érzésekkel tölti el.

A Piros 85 teljesítménytúra programjában évek óta szerepel már a terepfutás. Idén érintette a Pilis hegységet, a rajt a Csillaghegyről indult, a befutókat pedig Budaörsön várták. Egyéb szép területeket is érintett, mint Dobogókő, Dömösd vagy éppen Nagykovácsi. Panyor 12 óra 24 perc 56 másodperccel szerezte meg a magyar terepfutó ultra országos bajnokságának ezüstérmét.

– Már azzal elégedett voltam, hogy sikerült teljesítenem. Naivság volt, de kitűztem magam elé egy ennél jobb időeredményt, de nem ismertem a pályát, illetve a hideg miatt az nem tűnt reálisnak. A 88 km nekem picit hosszú. Futottam ennél többet, de idén nem hosszú távolságokra tréningeztem, így maximálisan elégedett vagyok magammal – értékelte büszkén önmagát Panyor.

A négyállomásos Budai Trail utolsó helyszíne vár még Panyorra decemberben. Két második és egy hatodik hellyel összetettben vezet, így kulcsfontosságú 28 km vár majd rá.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Mérföldkőhöz ért az atomerőmű-beruházás
Továbbra is nagy ütemben terjed a járvány Amerikában
Arizonában meghaladta a százezret a fertőzöttek száma, Miamiban lezárták az éttermeket.
Hetek óta először találtak újabb, bizonyítottan koronavírussal fertőzötteket Görögországban
43 emberről is bebizonyosodott, hogy szervezetében hordozza a kórokozót.
Késelések és agyhalálig vert buszsofőr – erőszakos volt a hétvége
Több városban is voltak késeléses támadások, egy hatfős banda alaposan helybenhagyott egy motoros rendőrt, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, egy buszsofőrt pedig úgy megvertek, hogy beállt nála az agyhalál.
Ketten sérültek meg egy ütközésben Szeged és Domaszék között – Fotók
Előzési manőver közben ütközött össze két személygépkocsi Domaszék közelében a Szeged felé vezető úton.
Potápi: megerősödve került ki a járványból a magyarság
A nemzeti összetartozás évének tervezett programjait a koronavírus-járvány jelentősen átírta, a karantén következtében ugyanakkor a kapcsolatok ápolásának új lehetőségei nyíltak meg.
Kukába dobták a konzultációs íveket a momentumosok, majd letagadták
Utcai kukában landolt jó néhány kitöltött nemzeti konzultációs kérdőív Debrecenben, miután egy motoros a helyi momentumosoknak átadta őket.