Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Lustákra veszélyesebb a rák

Bebizonyosodott, hogy a mozgás a daganatos betegségek kezelése során is jelentősen növeli a túlélés esélyeit.
Bebizonyosodott, hogy a mozgás a daganatos betegségek kezelése során is jelentősen növeli a túlélés esélyeit. Dr. Babai László, a Magyar Életmód Orvostani Társaság elnöke szerint a kutatások bizakodásra adnak okot. - írja a BorsOnline.

Egy amerikai kimutatás során 5807 rákos beteg adatait vizsgálták meg. A szakemberek a fizikai aktivitás szintjét mérték fel abban a periódusban, amely egy évtizeddel a diagnózis előtt kezdődött és egy évvel a diagnózis után fejeződött be. Azokat a pácienseket, akik közepes vagy annál intenzívebb mozgást végeztek az adott időszak alatt – példá­ul gyalogoltak, futottak, aerobikoztak vagy más kardió jellegű mozgást végeztek –, aktívnak minősítették, akik pedig nem mozogtak rendszeresen, azokat inaktívnak.
 
kép: BorsOnline
kép: BorsOnline

Az eredmények azt mutatták, hogy a kezelés előtt és alatt is aktív személyek 40 százalékkal nagyobb arányban élték túl a daganatos betegséget, mint az inaktívok. Az eredmény érvényes volt számos különböző rákfajtára, beleértve a mell-, a vastagbél-, a prosztata-, a petefészek-, a ve­se-, a nyelőcső- és a bőrdaganatot is.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindent mértékkel kell csinálni, a diétát is

Mindent mértékkel kell csinálni, a diétát is
A koplalás és bizonyos táplálékok megvonása különböző betegségeket, problémákat idézhet elő, ezért a… Tovább olvasom