Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Még az orvosok is döbbenten álltak az eset előtt: méheket kellett kiszedniük egy nő szeméből

A 28 éves nő szemébe gyomlálás közben repülhettek be a kis rovarok.
Négy apró karcsúméhet szedett ki egy tajvani nő szeméből egy orvos, a szigeten először találkoztak ilyen esettel - írta a BBC hírportálja szerdán.

A Ho néven említett 28 éves nő szemébe gyomlálás közben repülhettek be a kis rovarok.
    
Hung Cse-ting szemészorvos döbbenten húzta ki lábuknál fogva a négy milliméteres karcsúméheket a nő szeméből - mesélte a BBC-nek.
    
A nő hazamehetett a kórházból, nem szenvedett maradandó sérülést.
    
A Kansasi Rovartani Társaság tanulmánya szerint a karcsúméheket (Halictidae) vonzza az izzadság, de a könnyet is megisszák magas fehérjetartalma miatt.
    
Ho rokonai sírjai körül gyomlált, amikor a rovarok a szemébe kerültek. Amikor a szél az arcába fújt valamit, azt hitte, csak por volt, ám órákkal később a szeme feldagadt és fájt, ezért kórházba ment.
    

Nem tudta teljesen lecsukni a szemét. Amikor mikroszkóppal megvizsgáltam, valami feketét láttam, ami úgy nézett ki, mint egy rovar lába. Megragadtam és nagyon lassan kiemeltem a méhet. Aztán megláttam még egyet, majd még egyet, végül négy rovart vettem ki. Sértetlenek voltak, éltek"

- mondta el a szemész.
    
Hozzátette, hogy egy széllökés fújhatta őket a nő szemébe, majd ott ragadtak. "Ezek a méhek nem szoktak emberre támadni, bár szeretik inni az izzadságot és a könnyet" - tette hozzá.
    
Hónak az orvos szerint szerencséje volt, hogy nem dörzsölte meg a szemét, amíg a méhek bent voltak.
    
"Kontaktlencsét viselt és nem akarta elszakítani, ezért nem nyúlt a szeméhez. Ha megdörzsölte volna, lehet, hogy a méhek a szemébe engedték volna a mérgüket, akkor meg is vakulhatott volna" - magyarázta.
    
A méhek életben maradtak, egy másik intézményben vizsgálják őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Krónikus betegséggé szelídülhetne a rák - Okkal félünk a daganatos elváltozásoktól, de tehetünk ellenük

Krónikus betegséggé szelídülhetne a rák - Okkal félünk a daganatos elváltozásoktól, de tehetünk ellenük
Magyarországon évi 70 ezer új rákbeteget regisztrálnak, közülük 40 ezret meg is tudnak menteni az orvosok. Ez a szám azonban lehetne nagyobb is, hívják fel rá a figyelmet a szakértők. Tovább olvasom