Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Szomorú: ősztől az összes koreai iskolában betiltják a kávét

Idén ősztől már nem csupán a diákok, hanem a tanárok sem juthatnak kávéhoz a dél-koreai iskolákban.
Idén ősztől már nem csupán a diákok, hanem a tanárok sem juthatnak kávéhoz a dél-koreai iskolákban, ahonnan szeptembertől száműzi a koffeintartalmú italt a kelet-ázsiai ország kormánya.

A dél-koreai iskolákban már 2013 óta tilos eladni magas koffeintartalmú innivalókat a diákoknak, ám a tanárok számára fenntartott kávéautomatákat a fiatalok is előszeretettel használják.

Az élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági minisztérium szóvivője szerint azonban a kormány most minden eszközzel meg akarja akadályozni, hogy a gyerekek magas koffeintartamú italokhoz jussanak az iskolák területén, ezért szeptember 14-étől a kávéárusítás minden formája tilos lesz az általános- és a középiskolákban.

A kávé eltűnik a kantinokból és az iskolákban kihelyezett automatákból.

- mondta a szóvivő.
 
kép: Inc.
kép: Inc.

A The Chosun Ilbo című dél-koreai napilap szerint a diákok energiaitalokat és tejeskávét isznak a vizsgaidőszakban, hogy késő éjszakáig tudjanak tanulni.

A minisztérium szerint a túlzott kávéfogyasztás ártalmas lehet az egészségre, és egyebek között émelygést, szabálytalan szívverést és alvásproblémákat okozhat.

A koreai nemzetközi kereskedelmi szövetség (KITA) szerint Dél-Korea a világ hetedik legnagyobb kávéimportőreként tavaly mintegy 700 millió dollár értékben vásárolt kávét.

A KITA szerint a dél-koreaiak tavaly átlagosan 512 csésze kávét ittak meg fejenként.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejfájást okozhat a rossz cipő

Fejfájást okozhat a rossz cipő
A szűk orrú lábbelikben az ujjak összenyomódnak, ami miatt harántsérülés, ujjgörbülés, kalapácsujj… Tovább olvasom