Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Térdén hordta a kézfejét egy férfi, amíg vissza nem varrták a helyére

A műtét végül sikerült, állapota javulóban van és már az ujjait is meg tudja mozdítani.

Átmenetileg a térdéhez oltották leszakadt kézfejét egy kínai férfinak, akit munkahelyi baleset ért.

A műtét végül sikerült, állapota javulóban van és már az ujjait is meg tudja mozdítani - jelentette a kínai média pénteken.

A Csou családnevű férfit a közép-kínai Hunan tartomány Hsziangtang nevű városában érte a szerencsétlenség, amelyben bal kezét levágta egy gép. Mivel a helyi kórházban kizárólag az amputáció lehetősége merült fel, átszállították a tartományi központ jobban felszerelt és több szakemberrel ellátott Hsziangja nevű kórházába, ahol 2013-ban egy orvoscsoport már végzett hasonló visszavarrásos műtétet.

A sérült idegek és inak gyógyulásához azonban több időre volt szükség, ezért az operáció kezdetéig - a kézfej vérellátásnak biztosítása érdekében - kezét ráoltották a beteg térdére - közölte a Hszinhua hírügynökséggel Tang Csü-jü, a kézmikrosebészeti osztály vezető főorvosa Csangsában.

"Normális hőmérsékleten egy levágott ujjnak tíz órán belül vért kell kapnia. Ez az idő rövidebb, mint egy levágott végtag esetében" - jegyezte meg Tang. Hozzátette, ha a vérellátás a lehetségesnél hosszabb időn át szünetel, a szövetek elhalnak, s akkor már nincs is értelme a visszavarrással próbálkozni.

Csou kézfeje több mint egy hónapon át "kapcsolódott" a térdéhez, s amikor az orvosok elérkezettnek látták az időt, egy 10 órás műtéttel visszaoperálták az eredeti helyére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rántott csirkétől nőttek mellei egy férfinek

A kínai férfinek a gyorséttermi, hormonokkal kezelt csirkehús miatt nőttek mellei. Tovább olvasom