Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Egyelőre megmenekülhetnek a svájci betétek

Nem tudni, hogy brüsszeli nyomásra-e, de Magyarország nem sietteti a svájci bankszámlák megadóztatásáról szóló tárgyalások elkezdését.
Az EU egységesen lépne fel, és nem támogatja a tagállamok magánakcióit - számol be róla a szerdai Magyar Nemzet.

Nem állapodik meg Magyarország Svájccal az alpesi országban lévő magyar vonatkozású bankszámlák megadóztatásának ügyében, legalábbis nem egyedül – tudta meg a lap kormányzati forrásból. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kabinet lemondott volna az adóelkerülés céljából Svájcba menekített jövedelmek megsarcolásáról.

A lap információi szerint Magyarország az Európai Unióval közösen bírná rá Svájcot a tagállamok, így a magyar számlák megadóztatásáról szóló egyezmény aláírására. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy Bern és Brüsszel uniós szinten fogalmazná meg a szerződés keretfeltételeit, és az egyes tagállamok eltérő szabályozásai és adókulcsai alapján számolnák ki a sarc mértékét.

A Magyar Nemzet úgy tudja, figyelembe vennék az egyes államok adóelkerüléssel kapcsolatos elévülési idejét is, a korábban megkötött brit és osztrák példához hasonlóan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok lúd disznót győz!

Nem újdonság az a gondolat, hogy a legjobb szakember sem fog tudni egyedül annyi értéket, vagy annyi terméket előállítani, mint ha egy jól szervezett csoport részeként tenné ugyanezt. Tovább olvasom