Hallgassa élőben!

Elérte a heti ötezres darabszámot a Tesla Model 3 gyártása

Elérte a június végére kitűzött termelési célt, a heti ötezer Model 3 előállítását a Tesla - jelentette be médiajelentések szerint az alkalmazottaknak küldött belső körlevelében Elon Musk vezérigazgató.

Elon Musk a heti ötezres darabszámot eredetileg a tavalyi év végére tűzte ki célul a Tesla Model 3 tavaly júliusban megkezdett gyártására. A gyártás felfuttatását azonban számos termelési fennakadás hátráltatta. Elon Musk ezért a Tesla kaliforniai Fremontban működő üzemében egy sátrakban elhelyezett pótlólagos gyártósort is felépíttetett, valamint beköltözött az üzembe és személyesen ellenőrizte a munkafolyamatokat. 

A CNBC tévécsatorna és a Bloomberg hírügynökség által idézett belső vállalati körlevelében Elon Musk közölte, hogy a Tesla jó úton halad a heti hatezres darabszám elérése felé július végére a Model 3 gyártásában. 

A viszonylag alacsony áron, nagy volumenben gyártott vivőtermékének szánt Model 3-ra a Tesla félmillió megrendeléssel rendelkezik. 

A bronzéremért küzdhet a Sopron a női kosárlabda Euroligában
A Sopron Basket 72-61-re kikapott a spanyol Salamancától a női kosárlabda Euroliga isztambuli négyes döntőjének a pénteki elődöntőjében.
A regisztráltak kétharmada már megkapta az oltást
Eddig 4 millió 219 ezer ember regisztrált az oltásra, kétharmaduk (66 százalék) már meg is kapta az oltást – közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.
Lemond Raúl Castro kubai pártelnök, Fidel Castro öccse
Raúl Castro, a Kubai Kommunista Párt elnöke a párt 8. kongresszusának pénteki nyitónapján bejelentette, hogy lemond tisztségéről és átadja a vezetést egy fiatalabb generációnak.
Romániában gyorsul, de kifulladás jeleit mutatja az oltáskampány
Romániában a héten csaknem másfélszeresére emelkedett, péntekig megközelítette a 80 ezret a koronavírus ellen beadott vakcinák napi üteme.
Olaszország megkezdi csapatai kivonását Afganisztánból
A következő napokban megkezdődik a Kabulban és Herat térségében szolgáló, több mint nyolcszáz fős olasz kontingens kivonása Afganisztánból.
A válaszadók 82 százalékát megnyugtatja a klasszikus zene
A zenehallgatók 82 százalékát megnyugtatja a klasszikus zene a Liszt Ferenc Kamarazenekar megbízásából készült reprezentatív felmérés szerint.