Mély dekoltázsok és tuningautók a szegedi reptéren

Tuningautó-kiállítást rendezett szombaton a reptéren a Szegedi Honda Club és a TOP Egyesület. Öt lány bikiniben mosott kocsit, akadt, aki lenge öltözetben pózolt, mások viszont a itt is a praktikumot keresték: arról érdeklődtek, melyikkel lehet zöldséget szállítani.

A sötét napszemüvegek, nagyon mély dekoltázsok, extra rövid szoknyák, tűsarkak és vastag fukszok napja volt a szombat Szegeden, legalábbis a repülőtéren mindenképpen. Itt rendezte ugyanis a tuningautók találkozóját és kiállítását a Szegedi Honda Club és a TOP Egyesület. Motorbőgés, diszkózene, benzingőz közepette több mint hetven verdát láthatott a népes nézősereg, amely az autókiállítás, -szépségverseny, a gyerekprogramok és a disk jockey tehetségek bemutatkozása mellett még a bikinis lányok autómosó show-ját is végigizgulhatta.

Az öt lengén öltözött fiatal lány, Bettina, Niki, Melitta, Edina és Liza falatnyi bikiniben kíséreltek meg tisztává varázsolni három gépjárművet. Ez kevésbé sikerült nekik, a közönség viszont remekül szórakozott a nyelves csókokkal megspékelt produkció alatt. Soha ekkora hasznát még nem látta férfi kamerás mobilnak, mint most. – Peti, ha ezt megmutatod az asszonynak, pórul jársz – figyelmeztette valaki elmélyülten fényképező barátját.

Papp Szabolcs és testvére, Róbert viszont később érkeztek és inkább a kocsik iránt mutattak érdeklődést. Érthető módon: csak úgy sorjáztak a márkás autók, bár egy-egy tuning Trabant is parkolt a placcon. A kék színű villódzó neonfényével, a piros pedig vicces felirataival vonta magára a figyelmet. „Most viszem bemutatni a mamának” – olvashattuk a szélvédőn. De megakadt a szemünk egy zöld, sportkormányos bogárhátún is.

Kertész Zoltán Békéscsabáról utazott idáig, hogy bemutathassa teljesen átalakított 1.4-es, 60 lóerős Opel Astráját. – Az első indexet kiütöttem, átdolgoztam, csakúgy, mint a tetőt és a kocsi oldalát. A motorháztetőt kivágtam, majd újraépítettem. A Forma–1-ben használatos ragasztót használtam rá, tubusa hétezer forint – mesélte, hangsúlyozva, a kocsiban semmi sem gyári, mindent kézzel készített a civilben területi képviselőként dolgozó férfi. Fél éve dolgozik rajta, november óta építgeti a feleségének. – Lassan másfél millióba van a kocsi, pedig egy alaptípus 600 ezret ér. Ezen félmillió csak a gumi és a felni – mondta büszkén. Arrébb, egy hifivel, mélynyomókkal és két LCD-monitorral telezsúfolt csomagtartó mellett pedig két nézelődő éppen arról tanakodott, hol fér el ebben a kocsiban a piaci zöldség.

Megjelent a rendezvényen az országos gyorsasági bajnokságot nyert hódmezővásárhelyi Makai György is. A 22 éves fiatalember a híres tengerentúli Nascar-sorozatban is versenyzett már. Figyelmünket azonban rövidesen már nem ő, hanem egy szőke lány kötötte le, kinek felsőtestét kevés sikerrel takarta a rózsaszín festék és a fekete nonfiguratív ábra. Csak fekete tangát viselt, és éppen egy autóra borulva pózolt.