Hallgassa élőben!

DM Presztízs Díj a Környezetvédelemért: Csomiép Kft.

A lapunk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő Délmagyarország Presztízs Díjat öt kategóriában osztottuk ki idén Csongrád megye vállalkozásai és üzletemberei között. A díjazottakat hétről hétre A pénz beszél mellékletünkben mutatjuk be olvasóinknak. Elsőként Mészáros Antal, a Csomiép Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. cégképviselő igazgatója beszél arról, milyen munka áll a társaság azon eredményei mögött, amelyeknek köszönhetően idén Környezetvédelmi díjat kaptak.

A Presztízs Díj 2004-es alapítása óta minden évben pályázott a gazdasági élet Oscarjára a vásárhelyi székhelyű Csomiép Kft., s idén sikerült is elnyernie a Környezetvédelmi díjat. Mészáros Antal, a kft. cégképviselő igazgatója elmondta, számukra nagyon nagy jelentőséggel bírt, hogy őket hirdették ki győztesnek a díj alapítói, mert igazolva látták tizenhat éves munkájukat. „Nagyon örültem, aznap velem nem is lehetett beszélni” – érzékeltette boldogságát a vezető, és hozzátette, másnap egész nap csörgött a telefonja, annyian gratuláltak a sikerhez. A munkatársak az elismerés kapcsán a legjobban annak örültek – tette hozzá –, hogy a külvilág is megerősítette: amit csinálnak, jó, és amerre fejlesztenek, az a helyes irány.

Mészáros Antal szerint azokban az években, amikor a cég felfejlesztésén, megerősítésén tevékenykedtek, nem foglalkoztak az erkölcsi elismeréssel. Miután azonban eltelt másfél évtized, észrevették, nem szabad kihagyni a Presztízs Díjhoz hasonló pályázati lehetőségeket. Azért célozták meg idén a Környezetvédelmi díj elnyerését, mivel termékeik – a szennyvízátemelők, a felszíni vízrendezéssel, meliorációval összefüggő tevékenységek széles skálája, a kapcsolódó termékfejlesztések – környezetünk, a vizek védelmét szolgálják.

További elismerések

A Csomiép Kft. 2003-ban elnyerte az egyik üzleti magazin különdíját mint az év legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozása. Mészáros Antal 2003-ban a Vállalkozók Országos Szövetségétől megkapta Az év vállalkozója díjat, és már több ízben átvette a Minősített vállalkozás címet is. Tavaly a Pro Urbe Hódmezővásárhely díjjal jutalmazták munkáját.

A Csomiép Kft. 1989-ben alakult, ma is száz százalékban magyar tulajdonú cég, amely három szakmai befektető kezében van. Már csak nevével emlékeztet arra, hogy a valahai anyavállalat az a Csomiép megyei építőipari vállalat, amelyet 1993-ban számoltak fel. A mai 1,8 milliárd forintos árbevétellel rendelkező társaságot szinte a nulláról építették fel: míg 1990-ben egy négyzetméternyi saját területtel sem rendelkeztek, mára hét és fél hektáros egybefüggő, iparvágánnyal is ellátott ingatlanon gyártják a beton- és vasbetonelemeket. A 152 alkalmazottból 102 a fizikai dolgozó, a többiek többsége diplomás, jelentős részük pedig műszaki fejlesztéssel foglalkozik. A Csomiép Kft. magas színvonalú termékeivel az egész ország területén részt vesz a meliorációs munkákban, a sík- és dombvidéki vízrendezési beruházásokban, az autópálya-építésekben. Termékeinek 80-85 százaléka saját szabadalom.

Eriksen összeesett – újra kellett éleszteni, stabilizálták az állapotát
Megdöbbentő jelenetek szemtanúi lehettünk a Dánia–Finnország Eb-mérkőzés első félidejének hajrájában. Christian Eriksen összeesett, újra kellett éleszteni, a meccs félbeszakadt. Szerencsére később a dán klasszis állapotát stabilizálták.
Súlyos börtönbüntetést kaptak a leszboszi menekülttábor felgyújtói
Tíz év börtönre ítélte szombaton egy görög bíróság a négy afgán bevándorlót.
A Godspellel nyitott a Tisza Teátrum – Galéria
A Liget Társulat előadásával nyitott szombat este a Tisza Teátrum, Szeged régi-új szabadtéri színháza a Felső Tisza-parton, a Horthy csónakháznál.
Fejben dőlt el – öt éve 0–2-vel, most 3–0-val kezdtek a belgák
A belga válogatott magabiztos, 3–0-s győzelemmel kezdett az Európa-bajnokság-B-csoportjában, Oroszország ellen, Szentpéterváron.
Gulyás Michelle bronzérmes és olimpiai kvótás az öttusa-vb-n
A magyar női csapat második helyezést ért el.
Átlátszó bugyiban terpeszt hatalmasat a szőke szépség
Anais Rizzo olyan pózban állt a kamera elé, hogy a fotós is zavarba jött.