Presztízs díjeső hullt a gálaesten

Az Oscar-díjak átadásához hasonló gálaműsor keretében vehette át tegnap este a Szegedi Sportcsarnokban a Délmagyarország Presztízs Díjakat az a hat vállalkozás, amely a legtöbbet tette a megye gazdaságáért. A Presztízs Díjakkal ezentúl minden évben jutalmazzák majd a tehetséget az alapítók: a Lapcom Kft., a KÉSZ Kft., a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Allianz Hungária Biztosító Rt. és a Masterfoods Kft.
A hat díjazott (balról jobbra): Blaskovics Ferenc, Kiss Sándor, Oláh János, Puskás Jenő, Savanya Norbert, és Lakatos Jenő, valamint Pap Klára kiadóigazgató és Szetey András főszerkesztő Fotó: Schmidt Andrea

Lapzártakor még javában tartott az a gálaműsor, amelyet a Délmagyarország és a Délvilág kiadója, a Lapcom Kft. rendezett a megye gazdasági életének kiemelkedő szereplői számára. Tegnap este hagyományt teremtettünk a szegedi sportcsarnokban: kiadó vállalatunk a program szellemiségével nem az anyagi értéket, hanem az erkölcsi elismerést kívánta a figyelem középpontjába állítani, a díjak ugyanis nem jártak pénzjutalommal.

A Délmagyarország Presztízs Díj gála, noha külsőségeiben az Oscar-díjak átadásához hasonlított, több volt annál. Rangos helyi társadalmi eseménnyé vált, hiszen közel 300 vendégnek, elsősorban a gazdaság ismert szereplőinek teremtett alkalmat arra, hogy exkluzív körülmények között találkozhassanak egymással és örülhessenek a közös sikereknek.

Többek között Charlie gondoskodott a jó hangulatról Fotó: Karnok Csaba

A meghívottakat a Torontál térről taxik szállították a helyszínre, hogy elfoglalhassák helyüket a sportcsarnok pazarul berendezett küzdőterének asztalainál. És elkezdődött a műsor: a Budapest Jazz Orchestra zenéjével kísért fényjátékok, kivetítőkön nyomon követhető történések. A szereplőket hostessek kíséretében Gundel Takács Gábor, az est házigazdája szólította színpadra. Pap Klára, a Délmagyarország Kiadó igazgatója elmondta, október elején jelent meg a Presztízs Díj pályázati felhívása, hogy a sikeres vállalkozásokat felkutassa, s ezt követően 27 vállalkozás mérette meg magát. Szentgyörgyi Pál, Szeged alpolgármestere beszédében azokat köszöntötte, akik mindeddig kimaradtak az ünneplésből.

Majd következett a ceremónia és az izgalom: valamennyi kategóriában a díjra jelöltek bemutatkozó filmjeinek levetítését követően a Presztízs Díj egyik alapítója mondta ki a győztes nevét, kibontva az ismert fehér borítékot. A különdíjjal együtt összesen hat elismerést vettek át a gazdasági élet kiválóságai. Végül egy közös fénykép erejéig valamennyi kitüntetettet a színpadra szólította a házigazda. Ám ezzel az est még nem ért véget, következett a Generációk koncert – három generáció, három igazi hang –, Charlie, Roy és Emilio. Valamint a vacsora, finomabbnál finomabb falatokkal, amelyhez Pusztai Antal gitárművész szolgáltatta hozzá a zenét.

Díjak és díjazottak


Az év vállalkozása díjat a FŐSZER-Elektroprofil Kft. ügyvezető igazgatója, Lakatos Jenő vette át Pap Klárától, a Délmagyarország Kiadó igazgatójától.

Az év kisvállalkozója díjat Savanya Norbert, a Savanya Delfin Bt. bezetője vette át Kőkuti Attilától, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökhelyettesétől.

Az év üzletembere díjat Oláh János, a Hanza Kruger Záloghitelező és Árverező Rt. elnök-vezérigazgatója vette át Szetey Andrástól, a Délmagyarország és a Délvilág főszerkesztőjétől.

Az Üzleti innovációs díjat a Metrimed Orvosi Műszergyártó Kft. ügyvezető igazgatója, Blaskovics Ferenc vette át Fekete Lászlótól, a Masterfoods Magyarország Gyártó Kft. személyzeti igazgatójától.

Az év környezetvédelmi díját a Biopetrol Környezettechnikai Kft. ügyvezető igazgatója, Puskás Jenő vette át Szörényiné Kuti Évától, az Allianz Hungária Biztosító Rt. szegedi fiókigazgatójától.

A Díj a humánerőforrás fejlesztéséért különdíjat Kiss Sándor, a Szegedi SZEFO Fonalfeldolgozó Rt. vezérigazgatója vette át Morva Gábortól, a KÉSZ Kft. közkapcsolati igazgatójától.

A díjazottakat az elkövetkező hetekben a Délmagyarország és a Délvilág A Pénz Beszél című mellékletében mutatjuk be.  

szponzorált tartalom
Nyári táborok a DigITér Debrecen Digitális Élményközpontban
Feltételekhez köthetik a járvány miatti uniós hitelfelvétel kormányzati támogatását
A parlament rendkívüli ülésének befejező napján két, kivételes eljárásban tárgyalt előterjesztésről tartanak összevont vitát.
Még egy strapatelefon – éves kijelzőgaraciával
Az Evolveo bemutatta új strapatelefonját: a gyártó extra garanciát nyújt a kijelző törésére.
2020.07.14. + Rejtvény melléklet
Győzött Granadában az éllovas Real Madrid
A csapat a kényszerszünet utáni újraindulás óta mind a nyolc bajnokiján diadalmaskodott.
Fegyveresek támadtak tüntetőkre a szudáni Dárfúrban
Több mint egy tucat embert öltek meg.
Felhők zavarhatják meg a napsütést
Csapadék nem lesz, a hőmérséklet napközben 23 és 27 fok között alakul.