Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

22-en maradtak a mártélyi iskolában

Mártély, Hódmezővásárhely - 22 gyereknek csengettek be tegnap a mártélyi iskolában. A településen csak az alsó tagozatosok maradtak, a felsősök Vásárhelyre járnak.

– 22 alsó tagozatos gyerek maradt Mártélyon, akik közül 3 első osztályos kezdte meg az évet tegnap – mondta megkeresésünkre Farkas Zsuzsanna, a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola igazgatója. Mint arról korábban többször is beszámoltunk, minisztériumi döntéssel a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola tagintézményeként működik tovább a Mártélyi Általános Iskola.

A teljes felső tagozat Vásárhelyre került. Az utolsó önálló tanévet 66-an fejezték be a Tisza-parti településen. Legutóbb azt írtuk, 24 fővel indul a 2015/2016-os tanév a faluban, ami szeptember elsejére kettővel csökkent. Farkas Zsuzsanna szerint azokat a gyerekeket vitték el a szülők, akiknek van idősebb testvérük, és ugyanoda íratták be a kisebbeket is.

Az 1–4. osztályosok összevont osztályba járnak Mártélyon, három tanító foglalkozik velük.

– Ez új dolog, de igyekszünk hatékonyan dolgozni. A tagintézmény-vezetői feladatokat Csankiné Láda Ildikó látja el – ismertette igazgató.

A felső tagozatosok közül 16-an tanulnak tovább a Varga Tamás Általános Iskolában. Ők busszal járnak át Vásárhelyre – tudtuk meg az igazgatótól, aki tegnap reggel a Varga-iskolához legközelebbi buszmegállóban várta a gyermekeket.

– Természetesen felnőtt kísérő is van velük a buszon. Ő addig felügyel rájuk, míg az indokolt, de ha igényt tartanak rá a szülők, akkor tovább is kísérni fogja őket, a délelőtti érkezéskor és a délutáni hazamenetelkor is – magyarázta Farkas Zsuzsanna, aki hozzátette, a diákoknak személyesen adta át a buszbérleteket még az első tanítási nap előtt.

Vannak olyan felsősök, akiket nem a Vargába írattak. A szülők éltek a szabad iskolaválasztási jogukkal, és más intézménybe járatják gyermekeiket, de számukra nem fizetik az útiköltséget.

Farkas Zsuzsanna az első hetekben szerdánként – így ma is – reggel 7 óra 15 pertől egyórás szülői értekezletet tart Mártélyon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A város fizeti a vásárhelyi taxik ˝besárgulását˝

A főváros után Hódmezővásárhelyen is sárga taxik futnak január elsejétől. Úgy tudjuk, a járművek fóliázását a város fizeti. Tovább olvasom