Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

230 milliós forráshiány

Egyhangúlag fogadták el a mindszenti képviselők tegnap a több mint egymilliárdos költségvetési rendeletet. A kisvárosnak az idén 230 milliós forráshiánnyal kell számolnia, fejlesztésekre, felújításokra pedig igen kevés jut majd. Megvitatták a temető működtetéséről szóló beszámolót is, mint kiderült, a talajvíz nagy problémát jelent a mindszenti sírkertben.
Kétszázharmincmillió forintos forráshiánnyal kell az idén megbirkóznia Mindszentnek, derült ki a tegnapi testületi ülésen a költségvetés tárgyalásakor. Zsótér István polgármester a rendelet elfogadása előtt elmondta: a központi költségvetés megfelelő finanszírozása mellett csupán 30-40 milliós hiánnyal kellene számolnia a kisvárosnak, ám miután évek óta az önkormányzatnak kell biztosítania a fedezetet például a közalkalmazotti bérek emelésére, ezért ennél jóval nagyobb a forráshiány.

A több mint egymilliárdos költségvetésből egyébként igen kevés, mintegy 59 millió forint jut majd az idén felújításokra, fejlesztésekre, hangzott el továbbá a testületi ülésen, mint ahogy arról is szó esett, hogy ezért aztán oda kell figyelni a pályázati lehetőségekre. Az idei költségvetési rendeletet egyébként egyhangúlag fogadták el a kisváros képviselői.

A temető működtetésének tapasztalatairól számolt be tegnap az ülésen a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. ügyvezetője, Boros Árpád. A sírkertben nagy gondot jelent a belvíz, a talajvíz. Tavaly márciusban néhány nap alatt egy méterrel megemelkedett a talajvízszint, ezért a koporsós szertartásokat egy ideig nem is tudták elvégezni. A talajvizes problémára megoldás lehetne a használaton kívüli parcella feltöltése. Mint elhangzott, ebben az önkormányzat is partner lenne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyben a művese

Előfordulhat, hogy az év végén vagy a jövő év elején megszűnik a vásárhelyi műveseállomás. Az azt… Tovább olvasom